اگر میخواهید قهوهای را بنوشید که عطر و طعم جادویی آن در هر زمانی، حتی ایام پرکار و خستهکننده، نشاط و انرژی به شما ببخشد، قهوه ویتنام را انتخاب کنید. قهوه ویتنام یکی از نوشیدنیهای پرطرفدار در این کشور است که دومین قهوه پرفروش در جهان محسوب میشود. این نوشیدنی سنتی، با استفاده از دانههای قهوه روبوستا تهیه میشود و طعم قوی و تلخی دارد.
در کشور ویتنام بهدلیل مصرف زیاد قهوه، از آن بهعنوان سوخت موشکی یاد میشود؛ زیرا افراد زیادی در ویتنام از آن بهعنوان نوشیدنی قوی و انرژیزا استفاده میکنند. در ادامه مطلب میتوانید با تاریخچه قهوه ویتنامی، نحوه تهیه و انواع مختلف آن آشنا شوید. 5 نوع از خارقالعادهترین قهوههای ویتنام را معرفی خواهیم کرد که آشنایی با آنها لذت نوشیدن قهوه را دو چندان میکند.
معرفی قهوه ویتنام
در ویتنام، کافهها بهعنوان مرکز فعالیتهای اجتماعی بسیار مهم شناخته میشوند که در هر شهر و روستایی میتوانید آنها پیدا کنید. صاحبان کافههای ویتنامی بهدلیل اینکه نوشیدن قهوه در این کشور بسیار مرسوم است، برای بهبود و تقویت طعم قهوه، روشهای جدیدی برای تعدیل دانههای ربوستا پیدا کردهاند که در منو سراسر کافههای این کشور پیدا میشود.
با ورودی فرانسویها در سال 1850 به ویتنام، قهوه در این کشور کشت شد و در سال 1970 به یکی از بزرگترین کشورهای تولیدکننده قهوه در جهان تبدیل شد و صادرات قهوه جزو محصولات اصلی در این کشور است. در حال حاضر، بیش از 20 درصد تولید جهانی قهوه را ویتنام تأمین میکند. دو نوع اصلی قهوه ربوستا و عربیکا در ویتنام تولید میشود، اما 95 درصد نوع قهوه در این کشور از نوع ربوستا است.
قهوه ربوستا بهدلیل عطر و طعم قویتری که نسبت به عربیکا دارد از آن بیشتر در قهوه فوری استفاده میشود. روش دم کردن قهوه سنتی ویتنام بهصورت عبور از فیلتر است. دانههای قهوه معمولاً در کره بو داده میشوند و سپس در فیلترهای فلزی دمآوری میشوند. برخی از فیلترها بهاندازهای کوچک هستند که بهراحتی روی فنجان شما قرار بگیرند.
قهوه ویتنامی بهدلیل آنکه از نوع ربوستا است، طعم تلخی دارد و بهراحتی میتوانید با شیرهای غلیظ از تلخی آن بکاهید. مناطق کشت قهوه در ویتنام شامل مناطق شمال، مرکز و جنوب این کشور هستند. شهرهایی به نام سون لا، داک لک، داک نونگ، جیا لای از مهمترین مناطق تولید قهوه در ویتنام به حساب میآیند. فصل برداشت قهوه در ماههای اکتبر و فوریه است که کشاورزان با دست دانههای قهوه رسیده گیلاسی شما را میچینند.
انواع قهوه ویتنام متناسب هر ذائقه ای
ویتنام کشوری است که توانسته قهوه خود را بهخوبی به دنیا معرفی کند. قهوه سنتی ویتنامی بهدلیل روش دمآوری خاص آن به وسیله فیلتر کافه با نام محلی فین، تفاوت زیادی با دیگر قهوههای دنیا دارد. در این روش قهوه آسیابشده با مخلوطی از آب جوشیده از روی یک فیلتر عبور میکنند. دلیل استفاده از این روش این است که عطر و طعم قهوه بهطور کامل استخراج شود. در ویتنام نوشیدنیهای مختلفی با قهوه تهیه میشوند که در این مطلب تعدادی از انواع قهوه ویتنام را معرفی میکنیم.
1. قهوه سنتی
یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین نوشیدنیهای ویتنام، قهوه سنتی آن است. این قهوه بهروش فیلتر کافه و شیر تهیه میشود که از تلخی قهوه میکاهد و به آن طعم کرمی و شیرین میدهد. قهوه سنتی ویتنامی یکی از برترین نوشیدنیها برای صبحانه در ویتنام است. همچنین این نوشیدنی در فنجانهای فلزی سرو میشود و جزئی از نمادهای فرهنگی و تاریخی در ویتنام بهشمار میرود.
2. قهوه چانگ
قهوه چانگ که به آن قهوه دونده نیز میگویند، یکی دیگر از نوشیدنیهای مشهور ویتنام است که با استفاده از دانههای قهوهای تهیه میشود. این دانهها از هضم نوعی گربه وحشی به دست میآیند که در جنگلها و مراتع ویتنام زندگی میکند. گربه وحشی دانههای قهوه را میخورد و به دلیل ناتوانی در هضم، آنها را دفع میکند.
دانههای خارج شده از دستگاه گوارش گربه وحشی با روشهای خاصی تمیز شده و بهعنوان قهوه چانگ جمعآوری میشوند. طعم و عطر قهوه ویتنام چانگ بهدلیل نوع تهیه آن بسیار متفاوت و ملایم است و از آن بهعنوان نوعی قهوه با طعم کرمی یاد میشود. این قهوه در ویتنام و دیگر کشورهای جهان جزو نوشیدنیهای خاص و لوکس بهحساب میآید و قیمت بالایی دارد.
3. قهوه تخممرغی
یکی دیگر از انواع روشهای تهیه قهوه در ویتنام قهوه تخممرغی است. در این روش، با اضافه کردن تخممرغ به قهوه از آن بهعنوان نوشیدنی صبحانه استفاده میشود. برای تهیه قهوه تخممرغی، ابتدا قهوه را با دستگاه فین آماده میکنند. سپس تخممرغ، شیر و خامه همزده و فرم گرفتهشده روی آن ریخته میشود. طعم قهوه تخممرغی بهدلیل استفاده از تخممرغ و خامه بسیار شیرین و کاراملی است.
4. قهوه سرد
یک نوشیدنی خنک در فصل تابستان و روزهای گرم است. قهوه ویتنام سرد با روش دمآوری و عبور از فیلتر تهیه میشود که میتوان از آن بهعنوان یک نوشیدنی انرژیزا در روزهای گرم استفاده کرد. برای تهیه قهوه سرد ویتنام، قهوه را از فیلتر عبور میدهند و سپس با مخلوط شیر و یخ خرد یا بستنی سرو میکنند.
5. قهوه ترش
یکی دیگر از نوشیدنیهای محبوبی که در ویتنام تولید میشود، قهوه ترش است. از قهوه ترش بهعنوان یک نوشیدنی خنک در فصول گرم میتوان استفادهکرد. برای تهیه قهوه ترش ویتنام، قهوه ربوستا را با یک قاشق چایخوری شکر و آبلیمو تازه مخلوط کرده و سپس از فیلترهای مخصوص دم آوری قهوه ویتنام عبور میدهند. پس از آماده شدن قهوه، میتوان چند عدد یخ به آن اضافه کرد. طعم قهوه ترش ویتنام بهدلیل استفاده از شکر و لیمو بسیار ترش است و از آن بهعنوان نوشیدنی پایانی وعده غذایی در ویتنام استفاده میشود.
نتیجه گیری
با توجه به اینکه ویتنام یکی از بزرگترین تولیدکنندگان قهوه در جهان است، قهوه ویتنام ارزش خرید بالایی در بازار جهانی دارد. نوع اصلی قهوههای ویتنام، قهوه ربوستا است که عطر و طعم قویتری نسبت به عربیکا دارد. در ویتنام نوشیدنیهای مختلفی با قهوه تهیه میشود که شامل قهوه سنتی، قهوه سرد، قهوه تخممرغی و ترش است. در صورتی که بهدنبال خرید قهوه باکیفیت هستید، قهوه ویتنام از بهترین گزینهها است. برای خرید قهوه، بهتر است از فروشگاههای معتبر و آنلاین شاپهای معتبری مثل فروشگاه قهوه سیراف محصول مورد نظر خود را تهیه کنید.