قهوه

آداب و فرهنگ سرو قهوه در کشورهای مختلف

در این مقاله قصد داریم با آشنا کردن شما با آداب سرو قهوه در کشورها و نقاط مختلف دنیا باعث شویم تا شما بیشتر از پیش به خرید قهوه و مصرف قهوه، این نوشیدنی بسیار پرخاصیت روی بیاورید.

آداب قهوه در ویتنام، “اگ کافی Egg Coffee”

قهوه در ویتنام، مثل بسیاری دیگر از نقاط دنیا، بهانه‌ی معاشرت و گفتگوی بین افراد مختلف و مردم است.

از نوشیدنی‌های بر پایه‌ی قهوه و معروف در ویتنامی‌ می‌توان به اگ کافی Egg coffee اشاره کرد.

قهوه اگ کافی Egg Coffee حاوی شیر غلیظ شده، سفیده تخم‌مرغ، شکر و قهوه داغ است.

آداب سرو قهوه در فنلاند، “لپلند کافی Lapland coffee”

یکی از متفاوت‌ترین روش‌ها و آداب سرو قهوه را در کشور فنلاند مشاهده خواهید کرد.

مردم این کشور یک تکه کوچک از پنیر محلی را درون فنجان قهوه خود میاندازند و سپس قهوه دم‌کشیده را روی آن می‌ریزند و میل می‌کنند. نام این قهوه عجیب لپلند کافی Lapland coffee است.

آداب و فرهنگ سرو قهوه در کشورهای مختلف

آداب و فرهنگ سرو قهوه در کشورهای مختلف

فرهنگ سرو قهوه درایتالیا، “اسپرسو Espresso”

ایتالیایی‌ها به خاطر فرهنگ قهوه خود در جهان شناخته شده و معروف هستند.

آنها دوست دارند قهوه را در آرامش بنوشند. بیشتر کافه‌های این کشور هرگز قهوه را در فنجان‌های کاغذی سرو نمی‌کنند.

ایتالیایی‌ها همچنین نسبت به شیر در قهوه احساس خوبی دارند و لته و کاپوچینو از جمله نوشیدنی‌های پر طرفدار در ایتالیا است.

نوشیدنی‌هایی مانند کاپوچینو و لاته که در این کشور بسیار محبوب هستند را معمولا بعد از نهار سرو نمی‌کنند و این‌ نوشیدنی‌ها مخصوص صبحانه هستند.

از دیگر فرهنگ‌های قهوه در ایتالیا مربوط به قهوه کلاسیک است. مردم این کشور قهوه کلاسیک را به همراه یک برش نازک از لیموترش سرو می‌کنند.

برای این کار لیموترش باید با کمک قاشق در ته یا روی دیواره فنجان فشار داده شود تا طعم و عطر خود را به اسپرسو بدهد.

از دیگر آداب سرو قهوه در ایتالیا این است که ایتالیایی‌ها معمولا قهوه را در کافی شاپ و به صورت سرپایی در قسمت بار می‌نوشند

و اگر در کافه بنشینند مدت زیادی را صرف نوشیدن قهوه نمی‌کنند.

در ایتالیا مرسوم است که اگر شخصی تمایل دارد مدت بیشتری در کافه بنشیند، مبلغی را اضافه پرداخت می‌کند.

اغلب ایتالیایی‌ها قهوه کلاسیک را به صورت تلخ و بدون شکر می‌نوشند.

اگر چه تعداد زیادی از ایتالیایی‌ها قهوه را با شکر هم می‌خورند اما طرز تهیه قهوه ایتالیایی معمولا بدون شکر است.

فرهنگ قهوه در آرژانتین،  “لاگریما Lagrima”

آداب و فرهنگ سرو قهوه در آرژانتین کمی متفاوت است. در این کشور کف شیر به چند قطره قهوه تلخ و غلیظ اضافه می‌شود.

درست‌تر این است که بگوییم این نوشیدنی یک فنجان شیر با کمی قهوه است نه قهوه با شیر. نام این قهوه در آرژانتین لاگریما است.

شبیه‌ترین نوشیدنی به قهوه‌ای که در آرژانتین مورد استقبال مردم است لاته ماکیاتو است.

فرهنگ سرو قهوه در مراکش، “اسپایسد کافی Spiced coffee”

فرهنگ سرو قهوه در مراکش با ادویه همراه است. به همین دلیل در کشور مراکش ادویه‌هایی همچون دانه کنجد،

فلفل سیاه و جوز هندی را همراه با دانه‌های معمولی قهوه‌ی سیاه آسیاب می‌کنند،

سپس آن را همانند قهوه دم می‌کنند. شاید این ادویه‌ها عجیب به نظر برسند اما طعم تند، قوی و جدیدی در قهوه بوجود می‌آورند.

فرهنگ سرو قهوه در اسپانیا، “بون بون کافی Bonbon coffee”

آداب سرو قهوه در اسپانیا تا حدودی به ایتالیا نردیک است.

در اسپانیا قهوه اسپرسو را به همراه شیر غلیظ شده ترکیب می‌کنند و میل می‌کنند و به آن بون بون کافی می‌گویند.

این نوع نوشیدنی شباهت بسیاری به کاپوچینو و لته دارد با این تفاوت که تنها از دو لایه‌ی شیر غلیظ شده و قهوه اسپرسو استفاده می‌شود.

آداب سرو قهوه در هنگ کنگ، “قهوه با چای Coffee with tea”

یکی از نوشیدنی‌های مورد توجه مردم کشورهای شرق آسیا و هنگ کنگ چای‌ است. چای در کشورهای شرق آسیا بخشی از فرهنگ آن‌ کشورها شده است.

 علاقه مردم هنگ کنگ به چای سبب شده است که آن‌ها نوشیدنی از ترکیب چای سیاه، فلفل، شیر غلیظ شده و دو شات قهوه تلخ تهیه کنند.

این قهوه دارای طعم تند و عجیبی است که شاید برای افراد دیگر خوشایند نباشد.

آداب و فرهنگ سرو قهوه در کشورهای مختلف

آداب و فرهنگ سرو قهوه در کشورهای مختلف

فرهنگ قهوه در سنگال، “کافی توبا Café Touba”

در کشور ما ایران و در بسیاری از کافه‌ها مرسوم است که به کاپوچینو، لاته و سایر قهوه‌ها مقداری دارچین اضافه می‌کنند.

این کار سبب می‌شود قهوه دارای عطر و طعم دلپذیرتری شود. اما هستند افرادی که از عطر و طعم دارچین آزرده می شوند و این نوع قهوه باب میل آن‌ها نیست.

همانطور که در بالا اشاره شد در برخی از کشورها خصوصا کشورهای آفریقایی مانند مراکش که ذائقه مردم آن‌ها به غذاهای تند عادت دارد به قهوه فلفل اضافه می‌کنند.

یعنی فلفل بخش از فرهنگ قهوه در این کشورها شده است.

کافی توبا که قهوه‌ای باب میل مردم سنگال است از قهوه و فلفل تشکیل شده است.

برای تهیه‌ی کافی توبا هنگام آسیاب کردن دانه‌های قهوه، فلفل گینه‌ای به آن اضافه می‌کنند. سپس این مخلوط را همانند قهوه معمولی تهیه و سرو می‌کنند.

فرهنگ قهوه در آلمان، “فاریشر Pharisaer”

جالب‌ترین داستان در بین فرهنگ و آداب نوشیدنی‌های بر پایه‌ی قهوه مربوط به فاریشر آلمان است.

داستان این نوشیدنی از این قرار است که اولین بار از فاریشر برای مخفی کردن الکل استفاده شد و پس از آن به عنوان یک سبک قهوه مورد استقبال قرار گرفت.

فاریشر از مقداری عرق نیشکر و قهوه تهیه می‌شود و در انتها با یک لایه بزرگ از خامه فرم‌ گرفته شده پوشانده می‌شود.

فرهنگ سرو قهوه در یونان،  “فراپه Frappe”

شاید در میان انواع آداب و فرهنگ سرو قهوه‌ کشورهای مختلف فراپه از همه معروف‌تر باشد و شما آن را در کافه‌های ایران مشاهده کرده باشید.

فراپه یک نوشیدنی با قهوه است که مخصوص کشور یونان است. این قهوه از دو قاشق غذاخوری قهوه فوری، شکر و آب تشکیل شده است.

 قهوه، بستنی، شیر غلیظ‌ شده و آبمیوه برای طعم دادن فراپه استفاده می‌شود.

فرهنگ قهوه در ترکیه

تاسیس اولین قهوه خانه‌های دنیا به قرن ۱۶ در ترکیه بر می‌گردد جایی که بسیاری از مردها دور هم جمع می‌شدند و درباره‌ی مسائل سیاسی و موضوعات مختلف صحبت می‌کردند.

در ترکیه از دیرباز مرسوم بوده است که قهوه را به همراه شیر و عسل دم کنند. به این سبک از قهوه که در کشور ترکیه مرسوم است اولد مور می‌گویند.

آداب نوشیدن قهوه ترک

آداب تهیه قهوه در ترکیه به این شکل است که معمولا قهوه ترك را خیلی آرام و در قهوه جوش های کوچک که عموماً مسی و برنجی هستند تهیه می‌کنند

و در كنار آن یك لیوان آب سرد سرو می‌کنند. لازم به ذکر است که، آب را پیش از قهوه می‌نوشند تا دهان تازه باشد و طعم قهوه بهتر درك شود.

نکته جالب توجه در فرهنگ ترکیه این موضوع است که برخی از افراد، پیش از خوردن قهوه (به ویژه بعد از غذا) یك لیوان عرق نعنا می‌نوشند.

آداب و فرهنگ سرو قهوه درایرلند، “آیریش کافی Irish coffee”

معروف‌ترین قهوه‌ی ایرلند Irish coffee است. این قهوه ترکیبی از قهوه فرانسه، نوشیدنی‌ الکلی و کف شیر است.

تاریخچه‌ی این نوشیدنی مانند قهوه امریکانو به سربازان آمریکایی و دهه‌ی ۱۹۴۰ میلادی بازمی‌گردد.

در این دهه گروهی از سربازان آمریکایی به شهر Limerick ایرلند رسیدند و خواستار یک نوشیدنی بودند که آنها را تحریک کند،

روحیه‌ی جنگجویی آنها را افزایش دهد و آن‌ها را در برابر هوای بارانی منطقه گرم نگه دارد.

به همین سبب این نوشیدنی برای اولین بار تهیه شد و توسط سربازان آمریکایی مصرف شد.

پس از آن طرز تهیه‌ی این نوشیدنی که مورد استقبال سربازان آمریکایی قرار گرفته بود گسترش یافت.

آداب و فرهنگ قهوه در جامائیکا، “قهوه با پرتقال Coffee with orange”

آداب سرو قهوه‌ در کشور جامائیکا به آداب و فرهنگ سرو قهوه در آلمان (فاریشر) بسیار شباهت دارد و تنها تفاوت‌هایی جزئی با یکدیگر دارند.

آداب سرو قهوه در جامائیکا به این شکل است که درون قهوه مقداری عرق نیشکر می‌ریزند و در کنار آن هم یک برش پرتقال تازه قرار می‌دهند.

آداب و فرهنگ سرو قهوه در کشورهای مختلف

فرهنگ سرو قهوه دربرزیل، ” Cafezinho”

نام برزیل و قهوه همیشه در کنار یکدیگر بوده است و یکی از کشورهای بزرگ تولیدکننده قهوه در جهان که بسیار شناخته شده است برزیل است.

از آنجا که برزیل یکی از بزرگترین تولیدکنندگان قهوه در جهان است روش‌های آماده‌ سازی متفاوتی برای قهوه دارد و معمولا برزیلی‌ها قهوه‌ی معمولی نمی‌نوشند.

یکی از این روش‌های تهیه قهوه در برزیل cafezinho است. cafezinho در زبان پرتغالی به معنای قهوه کوچک سیاه و سفید است.

این نوشیدنی قهوه‌ای بسیار شیرین و قوی است که در فنجان‌های کوچک سرو می‌شود.

مردم برزیل cafezinho را بسیار دوست دارند به طوری که در بیشتر اوقات این نوع قهوه را مصرف می کنند. این قهوه بسیار شبیه به اسپرسو است.

جهت بررسی دیگر محصولات قهوه سیراف به اینستاگرام ما سر بزنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.