قهوه

برای تهیه قهوه چگونه آن را آسیاب کنیم

برای تهیه قهوه چگونه آن را آسیاب کنیم

برای تهیه قهوه چگونه آن را آسیاب کنیم

یکی از دلایلی که سبب شده مردم به خرید و استفاده از قهوه روی بیاورند و قهوه به عنوان دومین نوشیدنی جهان شناخته شود خواص این نوشیدنی جادویی است.

خواص قهوه به دلیل وجود مواد غذایی مختلفی از جمله کافیین، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، آهن، روی، مس و غیره در آن است.

شاید این سوال برایتان پیش بیاید این موارد چه ارتباطی با آسیاب قهوه دارد؟

برای مثال جدول ارزش غذایی قهوه فرانسه با قهوه اسپرسو متفاوت است.

یکی از دلایل این موضوع تفاوت در نحوه‌ و درجه آسیاب قهوه است.

میزان درجه‌ی آسیاب قهوه (میزان ریزی و درشتی ذرات ریز تشکیل دهنده پودر قهوه)

در انواع روش‌های تهیه قهوه با یکدیگر متفاوت است و این تفاوت سبب می‌شود که فرایند عصاره‌گیری قهوه متفاوت شود

و میزان مواد مغذی در انواع مختلف قهوه با یکدیگر تفاوت داشته باشد.

برای تهیه قهوه چگونه آن را آسیاب کنیم

علاوه بر آنچه در بالا اشاره شد اگر از قهوه‌ای با میزان و درجه‌ی آسیاب نامناسب استفاده کنیم هم قهوه خوبی نخواهیم داشت و هم اینکه به دستگاه تهیه قهوه خود آسیب رسانده‌ایم.

همچنین درجه‌ی آسیاب انواع قهوه با یکدیگر متفاوت است.

مهمترین نکته‌ای که در آسیاب قهوه باید در نظر بگیرید، یکسان آسیاب کردن آن است.

قهوه آسیاب شده هر چه درشت تر باشد آب را آسان تر عبور می‌دهد و این امر باعث می‌شود طعم و عطرکمتری از قهوه استخراج شود.

در سوی مقابل اگر قهوه ریزتر آسیاب شود بیشتر با آب درگیر شده و عصاره‌ی بهتری از آن خارج می‌شود و در نتیجه قهوه تلخ تر می‌شود.

این  نکته را به خاطر داشته باشید که تغییرات کوچک در اندازه ذرات، می‌تواند به طرز چشمگیری بر طعم نهایی قهوه تأثیر گذار باشد.

نکات مهم آسیاب قهوه

1. قبل از آسیاب قهوه حتما باید دانه‌هایی که رست آن‌ها به صورت کامل و یکنواخت (نسبت به بقیه دانه‌ها) انجام نشده است را جدا نمایید.

2. دستگاه آسیاب قهوه را پس از هر بار استفاده تمییز کنید تا ذرات قهوه‌ در آن باقی نماند.

3. با توجه به روش تهیه، قهوه را آسیاب نمایید زیرا هر کدام از روش‌های تهیه‌ی قهوه فرانسه، اسپرسو و ترک، درجه آسیاب مخصوص به خود را دارد.

اگر قهوه‌ی آسیاب شده مناسب با روش دم نمودن شما نباشد، هرچند بهترین قهوه ساز و بهترین قهوه را در اختیار داشته باشید قهوه‌ای که بدست می‌آید کیفیت مطلوب نخواهد داشت.

پس حتما باید از درجه آسیاب مناسب با روش دم کردن قهوه اطلاع داشته باشید.

برای مثال درجه‌ آسیاب اسپرسو بسیار ریز است به همین دلیل برای آسیاب این نوع قهوه نیاز به ماشین‌ آسیابی دارید که بتواند دانه‌های قهوه را به صورت خیلی خوب آسیاب نماید.

انواع درجه آسیاب قهوه برای روش‌های مختلف تهیه قهوه

در این مقاله ما درجه آسیاب را از ۱ تا ۷ شماره گذاری می‌کنیم تا تفاوت میزان آسیاب بهتر درک شود. عدد ۷ به معنی بسیار درشت و عدد ۱ به معنی بسیار ریز است.‌

درجه آسیاب برای تهیه قهوه با کلد برو (Cold Brew)

شماره درجه آسیاب: هفت

پودر قهوه خیلی درشت برای Cold brew بهترین گزینه است.

Cold brew روشی است که زمان بیشتری را نسبت به سایر روش‌ها برای آماده سازی قهوه نیاز دارد البته برای تهیه قهوه با استفاده از کلد برو به فضای زیادی نیاز ندارید.

اگر در Cold brew، از پودر قهوه با درجه آسیاب ریز استفاده کنید هم مدت زمان آماده سازی قهوه طولانی شده و هم طعم آن تلخ می‌شود.

همچنین در صورت استفاده از قهوه با آسیاب ریز، ذرات قهوه در نوشیدنی نهایی وارد می‌شوند. در حالی که با استفاده از دانه‌های خیلی درشت،

علاوه بر عطر و طعم بهتر قهوه، دانه‌های قهوه در نوشیدنی نهایی شما وجود نخواهد داشت .

درجه آسیاب مناسب برای فرنچ پرس

شماره درجه آسیاب: شش

یکی از رایج‌ترین روش‌های دم کردن قهوه، استفاده از فرنچ پرس است که به دلیل راحتی و سهولت در تهیه قهوه و ارزان بودن محبوبیت بالایی دارد.

قهوه مورد استفاده در فرنچ پرس باید با درجه درشت، آسیاب شود.

دلیل استفاده از پودر درشت‌، عدم خروج پودر از فیلتر است

. اگر پودر ریز باشد و از فیلتر خارج شود هنگام نوشیدن قهوه آن را در دهان خود حس خواهید کرد که می‌تواند تجربه‌ی ناخوشایندی برای شما ایجاد کند.

میزان آسیاب پودر قهوه برای قهوه‌ساز کمکس

شماره درجه آسیاب: پنج

بهترین درجه آسیاب برای تهیه قهوه با کمکس پودر قهوه متوسط و کمی درشت است.

قهوه ساز کمکس دارای یک فیلتر کاغذی ضخیم است و شما نباید از دانه‌های ریز در حد قهوه ترک استفاده کنید.

زیرا اگر از دانه‌های ریز استفاده کنید، فیلتر مسدود می‌شود و زمان دم کشیدن قهوه در کمکس افزایش پیدا می‌کند.

در کمکس، برای حفظ جریان ثابت بهتر است از آسیاب با درجه متوسط و درشت استفاده کنید و اجازه دهید قهوه در دستگاه به مدت سه تا پنج دقیقه دم بکشد.

اگر قصد دارید زمان دم کشیدن را کوتاه کنید، باید از آسیاب با درجه کمی درشت استفاده نمایید و اگر تمایل دارید زمان دم کشیدن را طولانی نمایید

بهتر است از آسیاب کمی ریزتر استفاده کنید.

همانطور که در بالا اشاره شد استفاده از اندازه‌های مختلف آسیاب علاوه بر زمان، بر عطر، طعم، ترشی و تلخی قهوه هم تاثیر گذار است.

درجه آسیاب پودر قهوه‌ برای تهیه قهوه با پوراور

شماره درجه آسیاب: پنج

برای این نوع قهوه ساز استفاده از پودر قهوه با درجه آسیاب متوسط و کمی ریز بسیارعالی است.

اندازه آسیاب قهوه نه تنها عطر و طعم کلی قهوه را تغییر می‌دهد بلکه بر روی مدت زمان دم کشیدن قهوه هم تاثیر گذار است.

در اکثر اوقات پودر قهوه با اندازه متوسط و کمی ریز بهترین گزینه برای این کار است. اگر قهوه شما بیش از حد ترش شد، از دانه‌های ریزتر استفاده کنید.

از طرف دیگر،اگر قهوه خیلی تلخ شد، دانه‌های درشت‌تر را امتحان کنید.

برای تهیه قهوه چگونه آن را آسیاب کنیم

میزان آسیاب قهوه برای سایفون

شماره درجه آسیاب: چهار

یکی دیگر از ابزارهای تهیه قهوه سایفون است. سایفون هم مانند برخی از ابزارهای تهیه قهوه که در فوق اشاره شد دارای فیلتر کاغذی است.

اندازه آسیاب مناسب این دستگاه متوسط است. مدت زمان تقریبی لازم برای تهیه قهوه با استفاده از سایفون حدود سه دقیقه است.

میزان آسیاب قهوه برای موکاپات

شماره درجه آسیاب: سه

موکاپات یکی از ابزارهای بسیار ساده تهیه‌ی قهوه در منزل است که با استفاده از آن می‌توان یک قهوه اسپرسو‌ی مناسب اما بدون کرما و یا با کرمای خیلی کم تهیه کرد.

اگر قصد دارید یک فنجان قهوه خوشمزه در این قهوه ساز ساده و کلاسیک آماده کنید، بهتر است از پودر قهوه با درجه‌ی آسیاب کمی ریز و یا متوسط استفاده کنید.

زمان دم کشیدن قهوه اسپرسو در این دستگاه خانگی کوتاه است و شما در مدت زمان کوتاهی قادر خواهید بود قهوه‌ی خود را تهیه کنید.

باید توجه داشت که موکاپات دارای مدل‌های مختلفی است و هر کدام ممکن است با آسیاب‌های متفاوتی قهوه‌ی بهتری بدهند

پس بهتر است در ابتدا از دو درجه‌ی آسیاب مختلف استفاده کنید و از هر کدام از پودرها که بیشتر لذت بردید استفاده کنید.

اگر حس کردید قهوه‌ی بدست آمده، خیلی تلخ شده درجه آسیاب خود را کمی درشت‌تر کنید.

درجه آسیاب ‌ایده‌آل برای دستگاه اسپرسو ساز برقی

شماره درجه آسیاب: دو

درجه آسیاب پودر قهوه برای دستگاه‌های اسپرسوساز متفاوت است،

به همین دلیل اگر دستگاهی که با آن قهوه تهیه می‌کنید دارای فشار بیشتر و یا کمتر از حد نرمال (۱۰ تا ۲۰ بار) است.

هنگام خرید پودر قهوه بهتر است نوع دستگاه و میزان فشار دستگاه را به فروشنده اعلام کنید.

فشار بخار آب دستگاه‌های اسپرسوساز متفاوت است و در دستگاه‌های کوچک خانگی ۱۰، ۱۵ و ۲۰ بار است حتی گاهی مشاهده می‌شود که در برخی دستگاه‌ها میزان فشار بیشتر است.

با توجه به میزان فشار بخار آب باید از درجه آسیاب متفاوت استفاده کنید.

زیرا هر چه پودر قهوه ریزتر باشد عبور آب از آن سخت‌تر می‌شود و اگر پودر قهوه درشت باشد

و فشار بخار زیاد باشد آب به راحتی از پودر قهوه عبور می‌کند و عصاره‌ی ضعیف‌تری به دست می‌آید.

پس اگر می‌خواهید قهوه‌ای با کیفیت و کرمای عالی تهیه کنید به میزان آسیاب قهوه‌ی خود توجه ویژه‌ای داشته باشید.

میزان آسیاب قهوه برای قهوه جوش ترک

شماره درجه آسیاب: یک

روش تهیه قهوه ترک با سایر روش‌های تهیه قهوه که در بالا اشاره شد متفاوت است..

برای  قهوه ترک به پودر قهوه با آسیاب بسیار ریز نیاز است به طوریکه بعد از حل کردن و دم کردن (جوشاندن)،

قهوه موجود به خوبی در محلول حل شود و دانه‌های قهوه در دهان حس نشود. باید توجه داشته باشید که برای تهیه قهوه ترک محلول را باید بر روی شعله خیلی ملایم قرار دهید.

هر چه زمان دم کردن بیشتر باشد کیفیت قهوه به دست آمده بیشتر خواهد بود.

دستگاه آسیابی که از آن برای تهیه پودر قهوه ترک استفاده می‌شود باید مخصوص به پودر کردن قهوه ترک باشد

زیرا آسیاب‌های معمولی قابلیت پودر کردن دانه‌های قهوه در حد مطلوب را ندارند.

برای تهیه قهوه چگونه آن را آسیاب کنیم

نکاتی در رابطه با نگهداری پودر قهوه‌ی آسیاب شده

بهتر است برای بدست آوردن قهوه‌ای با عطر و طعم عالی خود شما قهوه را در منزل آسیاب کنید و یا اگر دستگاه آسیاب ندارید پودر قهوه را به میزان مصرف یک هفته تهیه کنید

و پس از اتمام قهوه، مجدد نسبت به خرید قهوه اقدام کنید.

البته اگر از ظروف وکیوم استفاده می‌کنید می‌توانید این مدت را به دو تا سه هفته افزایش دهید.

ماندگاری دانه قهوه از سایر شکل های قهوه (آسیاب شده با درجه های مختلف) بیشتر است. دانه قهوه رست شده باید در طی سه یا چهار هفته استفاده شوند.

جهت بررسی دیگر محصولات قهوه سیراف به اینستاگرام ما سر بزنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.