بهترین روش های دم آوری قهوه در منزل+آموزش

وقتی صحبت از یک فنجان قهوه خوب به میان میآید، همه به دم آوری قهوه کافه و کافیشاپهای مورد علاقهشان، فکر میکنند. اما برای روزهایی که در خانه هستید یا خیلی سرتان شلوغ است، میتوانید با درست کردن قهوه در خانه خود یک مهارت جدید کسب کنید؛ اما ممکن است اینکار در ابتدا کمی برای شما دلهرهآور باشد که چگونه میتوان یک قهوه خوب درست کرد؟
ما روشهای مختلفی که برای دم کردن قهوه به صورت دستی و خانگی وجود دارد را در ادامه معرفی خواهیم کرد. پس در ادامه همراه باشید.
کدام یک از روش های دم کردن قهوه بهتر است؟
قبل از معرفی روشهای دم آوری قهوه، در جواب این سوال باید گفت بستگی به شما دارد و اینکه یک قهوه خوب از نظر شما چیست و دارای چه ذائقهای هستید. در واقع مهم نیست از چه نوع قهوهسازی استفاده میکنید، مهمترین چیز آن است که از مواد باکیفیت بالا بهره ببرید بگونهای که استفاده از دانههای قهوه تازه میتواند طعم آن را تغییر دهد. اما یکی از بهترین روشها برای دم کردن قهوه، به این صورت است که برای هر 1 گرم قهوه، 17 گرم آب استفاده کنید.
روش های دم آوری قهوه
در ادامه متداولترین روشهایی که برای دم کردن قهوه وجود دارد را معرفی میکنیم که عبارت است از:
· دم آوری قهوه به وسیله فرنچ پرس (French Press)
فرنچ پرس یکی از روش های کلاسیک و آسانترین روشها برای تهیه قهوه است که با خیس کردن قهوه آسیاب شده به صورت مستقیم در آب داغ و سپس فشار دادن یک پیستون به پایین برای جدا کردن تفالههای قهوه از قهوه دم، درست میشود.
راهنما:
· نوع آسیاب: درشت
· نسبت قهوه آسیاب شده به آب: 1:16
· زمان دم کردن: 4 دقیقه
· دم آوری حاصل: غلیظ و قوی
طرز تهیه آن به این صورت است که قهوه درشت آسیاب شده را داخل کاراف بریزید، سپس قبل از هم زدن سریع آن را با آب جوش پر کنید. پعد از چهار دقیقه منتظر ماندن برای دم کشیدن قهوه، درب آن را بگذارید و به آرامی پیستون را فشار دهید تا تفالههای قهوه ازهم جدا شود و آن سرو کنید؛ چراکه اگر قهوه برای مدت طولانی در پرس بماند، تلختر می شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قهوه فرانسه
· دم آوری قهوه به روش پور اور یا چکه ای (Pour Over)
دم کردن قهوه به روش پور اور
یکی از قدیمیترین روشهای دمکردن قهوه، ریختن آب داغ از میان تفالههای قهوه است به این صورت که قهوه در یک فیلتر قرار داده شده و آب داغ بر روی دانههای قهوه ریخته میشود.
راهنما:
- نوع آسیاب: ریز تا متوسط
- نسبت قهوه آسیاب شده به آب: 1:16
- زمان دم کردن:3-4 دقیقه
- دم نوش حاصل: ظریف، صاف
برای دم آوری قهوه به این روش، کافیست تا فیلتر پر شده از قهوه آسیاب شده را روی یک فنجان یا کاراف قرار دهید. در ادامه با اضافه کردن آب جوش به صورت دایرهای بر روی فیلتر به صورتی که همه قهوه به طور یکنواخت خیس شوند، قهوه خود را آماده کنید.
· دم کردن قهوه با قهوه ساز کمکس (Chemex)
این روش در سال 1941 اختراع شد و نوع خاصی از دم کردن قهوه است که از یک ظرف ساعت شنی و یک فیلتر طراحی شده ویژه استفاده میکنند؛ چراکه 20 تا 30 درصد از فیلترهای دیگر سنگینتر است، به تنظیم جریان آب در هنگام عبور کمک می کند.
راهنما:
- نوع آسیاب: درشت متوسط
- نسبت قهوه آسیاب شده به آب درشت متوسط: 1:16
- زمان دم کردن: 4 تا 5 دقیقه
- دم کردن حاصل: روشن، خالص
نحوه درست کردن به این صورت است که فیلتر قهوهساز Chemex را در داخل فلاسک قرار دهید و قبل از افزودن قهوه آسیاب شده به داخل فیلتر، آن را با آب داغ بشویید و آب آن را دور بریزید. حال باید آب جوش را بر روی دانههای قهوه بریزید و سپس آن را به هم بزنید. پس از 30 ثانیه، ریختن آب را به صورت دایرهای یا عقب و جلو ادامه دهید تا همه به طور یکنواخت اشباع شوند و در نهایت آن را دم کنید.
بیشتر بخوانید:چگالی قهوه چیست؟ تفاوت دانه قهوه SB و SHB چیست؟
· دم آوری قهوه با قهوهساز ایروپرس (Aeropress)
این روش از سال 2005 رایج شد؛ در واقع دستگاه Aeropress، یک قهوهساز قابل حمل، سبک و جدید است که با فشار دادن یک پیستون برای ایجاد فشار هوا، قهوه را دم میکند و قهوه را از فیلتر عبور میدهد و به فنجان وارد میکند.
راهنما:
- نوع آسیاب: ریز تا متوسط
- نسبت قهوه آسیاب شده به آب : 1:12
- زمان دم کردن: 2 دقیقه
- نتیجه دم کردن: صاف، تمیز
طرز دم آوری قهوه با این روش به این صورت است، قبل از خیس کردن فیلتر و درپوش با آب داغ، یک فیلتر کاغذی را در درپوش پلاستیکی قرار دهید، سپس آب را بیرون بریزید. درپوش فیلتر را روی محفظه ایروپرس بپیچانید و محکم روی یک لیوان یا قفسه قرار دهید. قهوه آسیاب شده را داخل محفظه بریزید، سپس آب را اضافه کنید و هم بزنید. پیستون را وارد کنید و به آرامی فشار دهید تا پیستون به زمین برسد. اکنون قهوه شما آماده نوشیدن است.
· دم کردن قهوه با روش موکاپات (Moka Pot) 
این روش یک اختراع ایتالیایی است که اسپرسوساز روی اجاق نیز نامیده میشود.
راهنما:
- نوع آسیاب: خوب
- قهوه آسیاب شده نسبت به آب: 1 :2
- زمان دم کردن: 5 دقیقه دم کردن
- نتیجه: قوی، تیز
برای طرز تهیه قهوه به این روش ابتدا باید محفظه پایین قهوهساز موکا را تا خط، از آب جوش پر کنید. سپس سبد فیلتر را با قهوه آسیاب شده پر کرده و مطمئن شوید که یکنواخت است اما خیلی فشرده نیست چراکه اینکار باعث بالا رفتن فشار آب میشود. حال قسمت بالای موکاپات را روی قسمت پایینی بپیچانید تا کاملا سفت شود و دستگاه را روی اجاق گاز با حرارت متوسط، قرار دهید؛ به محض شنیدن صدای خش خش و حباب، آن را از روی حرارت بردارید و قهوه اماده خود را نوش جان کنید.
بیشتر بخوانید: قهوه تخصصی یا تجاری، کدام یک و چرا؟
· دم آوری قهوه با روش سایفون (Siphon)
سایفون، نوعی قهوهساز خلاء است که با استفاده از فشار بخار آب و خلا کار میکند و براساس قانون انبساط و انقباض گازها عمل میکند.
راهنما:
- نوع آسیاب: متوسط ریز
- نسبت قهوه آسیاب شده به آب : 1:15
- زمان دم کردن: 5-8 دقیقه
- نتیجه دم کردن: تمیز، خوش طعم
نحوه دم کردن به این صورت است که فیلتر را در محفظه بالایی قهوهساز قرار داده و پایه سایفون را روی آن قرار دهید؛ سپس قسمت پایین سایفون را (“لامپ”) را با آب پر کنید و محفظه بالایی روی آن سوار و با یک منبع گرما، آن را حرارت دهید و صبر کنید که آب محفظه پایینی به محفظه بالا انتقال یابد؛ اما کمی از آب در محفظه زیرین باقی میماند تا از ترک برداشتن محفظه جلوگیری کند. زمانی که دمای محفظه بالایی به 80 تا 90 درجه رسید، قهوه را به آرامی اضافه و در ادامه قهوه و آب را با یک قاشق بهم بزنید و به مدت 1 دقیقه صبر کنید.
در نهایت بعد از 1 دقیقه، منبع گرما را دور کنید و ترکیب آب و قهوه را مدام هم بزنید تا قهوه به محفظه زیرین انتقال یابد؛ بعد از انتقال قهوه حال آن را سرو کنید.
· دم کردن قهوه با روش سرد دم (Cold Brew)
دم آوری قهوه به روش کلد برو یک قهوه با نهایت کافیین به شما می دهد
قهوه دم سرد با خیساندن دانههای درشت قهوه در آب سرد یا دمای اتاق برای مدت طولانی، معمولاً 12 ساعت یا بیشتر و سپس فیلتر کردن تفالهها برای ایجاد قهوه غلیظ درست و در نهایت با آب یا شیر سرو میشود.
راهنما:
- نوع آسیاب: درشت
- نسبت قهوه آسیاب شده به آب: 1:12
- زمان دم کردن: 12 ساعت
- دم کردن حاصل: صاف، ملایم
کافیست قهوه درشت آسیاب شده را با آب در داخل یک ظرف شیشهای ترکیب کنید و دقت داشته باشید که قبل از قرار دادن آن در یخچال یا دمای اتاق، آن را خوب هم بزنید؛ سپس آن را در یخچال قرار داده و اجازه دهید حداقل 12 تا 24 ساعت دم بکشد. حال با استفاده از یک توری یا فیلتر قهوه را صاف کرده و میل کنید.
شما چطور قهوه دم می کنید؟
خب دوستان به پایان مطلب دم آوری قهوه رسیدیم؛ ما سعی کردیم تا متدوالترین روشهایی که افراد برای درست کردن قهوه خود به صورت دستی و خانگی استفاده میکنند را نام ببریم. اگر بازهم در این خصوص سوالی داشتید در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: goodhousekeeping.com