دانه قهوه روبوستا

بهترین مارک قهوه روبوستا+نگاهی به ویژگی های آن

در پی شناخت عمیق تر از قهوه روبوستا، از ویژگی های گیاه شناسی آن شروع می کنیم. درخت قهوه روبوستا در سال ۱۸۹۰ در حاشیه رودخانه لومانی یافت شد. در سال ۱۹۰۰ نتیجه اصلاح شده آن در موسسه پرورش قهوه جاوه به بهره برداری رسید. با اینکه قهوه عربیکا طرفداران بیشتری داشت، جاذبه روبوستا با آسیب پذیری عربیکا بیشتر شد و اکنون نیز روبوستا در همه کشورهای تولیدکننده قهوه در سطر تولید هاست.

با این همه، سلیقه مصرف کننده، کیفیت عطر و طعم بهتر عربیکا، کاری کرده است که سهم مزارع قهوه جهان از روبوستا نسبت به عربیکا کمتر باشد.

این گیاه سریعتر از عربیکا رشد می کند و در شرایط آب و هوایی شدید تحمل بیشتری دارد، اما اغلب در تولید و فرآوری به آن توجه خاصی نمی شود.

در هر درخت قهوه بعد از 6 الی 9 ماه میوه های حدود 2000 تایی اش ، شروع به رسیدن می کنند. برگ های این درخت با رنگ سبز تیره و براق دارای 6 سانتی متر عرض و 15 سانتی متر طول دارند.

قهوه از گونه گیاهان گلدار و خانواده روناسیان است. رشد قهوه معمولا در مناطق گرمسیری بهتر است. شباهت زیادی بین شکوفه های سفید و عطرآگین قهوه و یاس، وجود دارد. گیاه قهوه بعد از 3 تا 5 سال که از کاشتش گذشت، میوه دهی خواهد داشت. شاید بتوان گفت که اولین باردهی مثمر قهوه بعد از سال پنجم رخ می دهد. ارتفاع گیاه به 10 متر هم میرسد و میوه های تخم مرغی شکل به شکل خوشه ای از آن آویزان می شوند.

قهوه روبوستا چیست؟

روبوستا که به دلیل طعم ضعیف شهرت دارد، به طور گسترده ای توسط دوستداران قهوه تخصصی رد می شود. اما اگر با تمرکز بر کیفیت رشد و فرآوری شود، آیا می تواند یک فنجان خوشمزه قهوه را بسازد؟ بگذارید روبوستا را با جزئیات بیشتری بررسی کنیم.

درخت قهوه روبوستا با ریشه های کم عمق، 20 درصد مزارع زیر کشت قهوه جهان را تشکیل می دهد. برای کشت و پرورش گیاه قهوه، روشهای مختلفی وجود دارند. اما روش کارآمد در پرورش درخت قهوه روشی است که در برزیل مورد استفاده است. در این روش؛ جوانه های قهوه را در گلخانه نگهداری و پس از 6 الی 12 ماه به محل کاشت اصلی منتقل می کنند.

بهترین مارک قهوه روبوستا، یا شاید بهتر است بگوییم بهترین نوع قهوه روبوستا کدام است؟ اصلا بهترین نوع قهوه کدام است؟ آیا عربیکا تنها گونه قهوه ای است که می توان آن را با کیفیت در نظر گرفت؟ آیا روبوستا همیشه باید بد باشد؟

اگر قصد آشنایی با قهوه روبوستا و خرید قهوه دارید در این مطلب می خواهیم به سوالات بالا پاسخ دهیم، لطفا تا پایان ما را همراهی کنید.

نگاهی به ویژگی های قهوه روبوستا از صفر تا صد!

نگاهی به ویژگی های قهوه روبوستا از صفر تا صد!

روبوستا در اصل شناخته‌شده‌ترین گونه‌ی یک نوع قهوه با عنوان علمی کافی کانفورا(Coffea Canephora) است. علیرغم اینکه روبوستا طعم تلخی دارد، اما عموما به عنوان ترکیب مکمل در قهوه اسپرسو مورد استفاده گسترده قرار می‌گیرد.

چون قهوه روبوستا در مقایسه با عربیکا میزان بیشتری از کِرِمای قهوه تولید می‌کند که بصورت یک لایه روی نوشیدنی اسپرسو شکل می‌گیرد. همچنین روبوستا در مقابل آفات و بیماری‌ها مقاوم‌تر است و میران بالاتری کافئین نیز دارد. بعلاوه میزان محصول حاصل از این گونه نیز بیشتر است.

این باور وجود دارد که میزان کافئین اضافی و کلرژنیک اسید موجود در قهوه روبوستا حاصل مکانیسم مقاومتی این نوع قهوه در برابر آفات و بیماری‌ها است‌. چنانچه درخت قهوه در ارتفاعات پایین رشد کند، کلرژنیک اسید موجود در آن یکی از عوامل اصلی در طعم قهوه خواهد بود.

با این حال قهوه روبوستا حاوی میزان بیشتری از این نوع اسید است و واکنش آن با اکسیژن نیز گاهی اوقات خاصیت‌های طعمی تازه‌ای به قهوه روبوستا اضافه می‌کند که بصورت بالقوه بخشی از کیفیت نوشیدنی قهوه حاصل از آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: آشنایی با دانه قهوه و انواع آن

بهترین نوع قهوه برای دوستداران این نوشیدنی محبوب کدام است؟

بهترین مارک قهوه روبوستا

بیایید آن را کمی واضح تر بیان کنیم: در مورد طعم و عطر، قهوه عربیکا پیچیدگی بیشتری نسبت به قهوه روبوستا دارد. و این تا حدی به این دلیل است که این دو گونه در سطح عناصر شیمیایی موجود در گیاه قهوه متفاوت هستند.

متخصصین می گویند که قهوه عربیکا دارای سطوح پایین تری از کافئین، اسیدهای آمینه و اسیدهای کلروژنیک در مقایسه با قهوه روبوستاست،  اما دارای 60 درصد روغن بیشتری است. اسیدهای کلروژنیک به نت های گس کمک می کنند، بنابراین مقادیر کاهش یافته در قهوه عربیکا به کیفیت بهتر فنجان نهایی کمک می کند.

مشخص است که بسیاری از ترکیبات فرار معطر در قطرات روغن حل شده و در حین دم شدن آزاد می شوند، بنابراین کمتر بودن روغن دانه قهوه ممکن است برخی تفاوت ها در کیفیت یک فنجان قهوه بعمل آمده به ویژه در اسپرسو  بین قهوه عربیکا و روبوستا را توجیح کند.

 

همچنین بخوانید: همه آنچه که باید در مورد قهوه اسپرسو بدانید!

روبوستا به دلیل داشتن نت های تلخ، که تلخی آن نیز ممکن است مربوط به مقدار زیاد کافئین آن باشد مورد انتقاد قرار می گیرد. رستری های تخصصی بسیاری تا حد زیادی آن را کنار گذاشته اند. و اغلب در قهوه های مخلوط مورد استفاده قرار می گیرد.

کیفیت قهوه نه تنها از شیمی دانه ها بلکه از مجموعه ای از انتخاب های بشر ناشی می شود. قهوه های عربیکای خوش عطر و طعمی که امروز می نوشیم فقط هدیه طبیعت نیستند، بلکه نتیجه قرن ها انتخاب هستند که بر عوامل مرتبط با کیفیت تأکید کرده اند. و سپس ما انتخاب، تولید، فرآوری، برشته و دم کردن را انجام می دهیم که هر کدام بر ویژگی های حسی یک قهوه تأثیر می گذارد.

به طور قابل توجهی، سرمایه گذاری زمان و منابع بیشتری به عربیکا در مقایسه با روبوستا در سراسر زنجیره تأمین داده می شود، که تأثیر زیادی بر نوشیدنی نهایی دارد.

موسسه کیفیت قهوه (CQI) می گوید: “روبوستا اغلب به دلیل کیفیت نامطلوب، که مستقیماً به نحوه فرآوری آن مربوط می شود، نادیده گرفته می شود.اغلب اوقات، قهوه روبوستا با صدها نقص معامله می شود و کیفیت فرآوری آنها در اولویت قرار نگرفته است. اما اگر به درستی فرآوری شود چه؟ این می تواند بر تمامی زنجیره تولید که کشاورز است تا تامین را متاثر کند.

 

بهترین قهوه روبوستا

قهوه روبوستا

قهوه ی روبوستا با همه توصیفات باز هم یکی از پرمصرف ترین نوع قهوه هاست. در سراسر دنیا علاقه مندان کافیین، این نوع از قهوه، آن را به یکی از پر متقاضی ترین دانه های قهوه تبدیل کرده اند. و برند های بسیاری را بر سر رقابت با هم نشانده اند. بنابراین انتخاب و گزینش یک برند به عنوان بهترین مارک قهوه روبوستا کار چندان آسانی نخواهد بود.

این انتخاب کار آسانی نیست زیرا اگر کمی از خرید و فروش دانه های قهوه در بازار های جهانی قهوه مطلع باشید، حتما خواهید دانست که دانه های قهوه ی عربیکا و روبوستا دو نوع از پر مصرف ترین نوع دانه های قهوه در میان علاقه مندان به قهوه می باشند. از این جهت بیشترین میزان خرید و فروش دانه های قهوه را به خود اختصاص داده اند. از این جهت کمپانی های فعال در زمینه ی قهوه ی بسیاری در طی سالیان کوشیده اند تا هر یک موفق به تولید بهترین مارک قهوه روبوستا شوند.

از آنجا که قهوه روبوستا به طور معمول طعم خوبی برای برخی از افراد ندارد، معمولاً به تنهایی مصرف نمی شود. اغلب آنها را با دانه های عربیکا مخلوط می کنند تا طعم شیرین تر و خوش طعم عربیکا را دریافت کنند، در عین حال شامل کافئین بالای روبوستا نیز باشد.

 

بهترین مارک قهوه روبوستا کدام است؟

بهترین مارک قهوه روبوستا کدام است؟

 لاوازا، لاین کرما گستو  Lavazza Crema e Gusto

نام تجاری قهوه Lavazza robusta نمونه ای عالی از ترکیب روبوستا و عربیکاست. دانه قهوه غالب این ترکیب 70 درصد روبوستاست که این، موجب کافیین و غلظت بالای قهوه می شود.
اما، 30 درصد عربیکا شیرینی را به طعم می افزاید تا تلخی روبوستا بر نوشیدنی غلبه نکند.

ترکیب Lavazza شامل یک نت شکلاتی است که خریداران آن را دوست دارند. این قهوه یک رست بسیار تیره دارد که برای استفاده در اسپرسو یا استفاده از فرنچ پرس توصیه می شود.

اگر شما یک مصرف کننده قهوه با رست مدیوم هستید، این قهوه برای شما مناسب نیست. این محصول در درجه رست بسیار تیره قرار دارد. که با عنوان رست ایتالیایی توصیف می شود.

این محصول امتیاز 4 از 5 را بین دوست دارن قهوه میکس کافیین بالای با رست تیره را از آن خود کرده است.

شرایط تاثیر گذار در انتخاب بهترین مارک قهوه روبوستا

اما لازم به ذکر است که دانه های قهوه روبوستا به خودی خود از درجه کیفی و مرغوبیت نسبتا قابل قبولی برخوردار می باشند. بنابراین این کار بسیاری از کمپانی ها را تا حدود زیادی راحت می کند. اما باید این را هم در نظر داشت که دانه های قهوه ی روبوستا به یک نوع خاص محدود نمی شوند و از جهات بسیاری دارای طیف گسترده ای می شوند که ناخودآگاه به عنوان کسی که آن را می چشید در طعم و مزه و بوی آنها تفاوت هایی را حس خواهید کرد.

زیرا معمولا یک برند خاص هم قهوه های روبوستایی را با ویژگی های یکسانی تولید نخواهد کرد. و وقتی شما مدل های مختلف آنها را امتحان می کنید، متوجه ی درجه ی تندی عطر و طعم شان، درجه ی روست های متفاوت شان خواهید شد. زیرا دانه های قهوه ی روبوستا در جغرافیا های مختلفی پرورش داده می شوند و این طبیعی ست که به عنوان مثال دانه قهوه روبوستا برزیل تفاوت های ریزی با دانه قهوه روبوستا اندونزی داشته باشد.

همچنین بخوانید: کافه لاته چیست؟ چگونه می توان این نوشیدنی خوش طعم را تهیه کرد!

بهترین مارک قهوه

خرید قهوه روبوستا از سیراف کافی

سیراف کافی مرکز فروش عمده قهوه انواع دانه قهوه روبوستا و عربیکا تازه برشت را با بهترین کیفیت به مشتریان خود عرضه می کند. برای خرید قهوه روبوستا از سیراف کافی کافیست با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید تا سفارش خریدتان را ثبت و نهایی کنند.

خرید قهوه روبوستا چری هند

قهوه روبوستا چری هند یکی از قهوه های پر فروش در بازار ایران است که به عنوان پایه میکس های پرکافیین مورد استفاده قرار می گیرد. برای مشاهده مشخصات، ویژگی ها و خرید به صفحه خرید قهوه روبوستا چری هند مراجعه کنید.

خرید قهوه روبوستا پی بی هند

قهوه روبوستا پی بی هند به دلیل ایجاد کرمای زیاد مورد پسند و استفاده در انواع میکس های قهوه می باشد. پی بی که اختصار کلمه peaberry coffee به معنای دانه معیوب است حاصل رشد یک دانه در گیلاس قهوه است. 

خرید قهوه اوگاندا روبوستا

قهوه اوگاندا روبوستا اسیدیته شراب گونه آفریقای شرقی همراه با طعم شکلات شیرین و بافت غلیظ دارد. این کشور به عنوان دومین تولید کننده آفریقایی قهوه و هفتمین تولید کننده جهان شناخته می­شود. در این کشور هر دو نوع عربیکا و ربوستا کشت می­ شود، اما عمده محصول قهوه اوگاندا را قهوه روبوستا تشکیل می ­دهد.

نواحی کشت قهوه در این کشور، مناطق کم ارتفاع مرکزی، نواحی شرقی و جنوب شرقی اوگاندا هستند که تا ۱۲۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارند و بستر مناسبی برای کشت قهوه روبوستا را فراهم می­کنند.

قهوه روبوستا بهترین محصول صادراتی اوگاندا محسوب می­شود. با حکم دولت و در سال ۱۹۹۱  مرکز توسعه قهوه اوگاندا تشکیل شد، مهمترین وظیقه این مرکز آزادسازی صنعت قهوه، و فراهم کردن شرایط برابر برای تمام افرادی است که در صنایع مربوط به کاشت داشت برداشت و توزیع قهوه مشارکت دارند.

پست های مرتبط