چای ماسالا

روش تهیه چای ماسالا – چای پر ادویه و خوش عطر هندی ها

روش تهیه چای ماسالا + قهوه سیراف

اگر شما هم یکی از طرفداران و علاقه‌مندان استفاده در چای ماسالا هستید، ورود و همراهی شما تا انتهای این متن را خوش‌آمد می‌گوییم چراکه قرار است به دانستنی‌های شگفت‌انگیزی از این چای هندی برسیم و یک نوشیدنی گرم برای صبحانه یا عصرانه به شما معرفی کنیم.

چای ماسالا که یک نوشیدنی گرم است؛ با آب، ادویه‌جات، پودر چای سیاه، شکر و شیر درست می‌شود و می‌توان آن را در 10 دقیقه درست کرد.

معرفی ماسالا چای

در هند مرسوم است که انواع گیاهان و ادویه‌ها را به چای روزانه خود اضافه کنند و استفاده آن از خانواده‌ای به خانواده دیگر متفاوت است. به همین دلیل، چای ماسالا (Masala Chai) یکی از نوشیدنی‌های مورد علاقه هندی‌ها بشمار می‌رود که مردم کشور هند، نحوه تهیه متفاوتی را برای دم کردن این چای در نظر دارند و در ادامه یکی از روش‌های مرسوم تهیه چای ماسالا را معرفی خواهیم کرد.

جالب است بدانید چای ماسالا که در زبان هندی به Masala Chai معروف است، کلمه “Masala”  آن به ادویه اشاره دارد و کلمه” Chai ” نیز به معنای همان چای می‌باشد. این نوشیدنی خوشمزه از دم کردن چای در آب همراه با ادویه‌جات، شکر و مقداری شیر تهیه می‌شود.

مواد مورد نیاز برای تهیه یک چای ماسالا بی‌نظیر:

مواد مورد نیاز برای تهیه یک چای ماسالا+قهوه سیراف

بیشتر بخوانید: طرز تهیه قهوه ترک، مراحل آماده‌سازی آن و نکاتی که باید بدانید!

از ترکیبات اصلی این نوشیدنی گرم خوشمزه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. پودر چای سیاه
  2. آب
  3. شیر
  4. قند
  5. ادویه

لازم است بدانید که بسته به ذائقه و سلامت شما، مقدار ادویه‌ها می‌تواند متفاوت باشد یا حتی از افزودن برخی خودداری کنید.

معرفی ادویه‌های مورد استفاده در تهیه چای ماسالا:

بعد از آشنایی با ترکیبات اصلی درست کردن این چای، می‌خواهیم به معرفی ادویه‌هایی که برای چای ماسالا در نظر گرفته می‌شود بپردازیم و البته مقدار مصرف آنها بستگی به شما دارد. مهم‌ترین ادویه‌های مودر نیاز در تهیه  این چای به شرح زیر است:

·         دارچین

ادویه‌ای که به‌ خاطر رایحه معطر، گرم و چوبی‌اش شناخته می‌شود؛ همچنین این نوع ادویه خاصیت ضد باکتری، ضد قارچ و دارای خواص آنتی اکسیدانی است.

·         میخک

اگر طرفدار طعم تند و شیرین ملایم برای چای خود هستید، انتخاب میخک بهترین گزینه خواهد بود چراکه این ادویه نیز دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی است.

·         هل سبز

رایحه‌ای شیرین و دوست داشتنی که می‌توانید آن را خرد کنید یا از پودر هل آسیاب شده استفاده کنید.این ادویه برای هضم غذا مفید و همچنین یک خوشبو کننده عالی برای دهان و نفس است.

·         زنجبیل

این گیاه که طبعی گرم دارد، می‌توان آن را به صورت له شده یا رنده شده به چای ماسالا اضافه کرد. زنجبیل برای مقابله با حالت تهوع بسیار مفید بوده و دارای خاصیت ضد میکروبی، ضد التهابی و یک هضم‌کننده عالی برای استفاده در غذاها به‌حساب می‌آید.

·         گیاهان بیشتر

علاوه بر مواردی که نام برده شد می‌توان از گیاهان دیگری مانند برگ نعناع، ​​علف لیمو و ادویه‌هایی مانند جوز هندی، دانه‌های رازیانه و حتی فلفل سیاه را در دستور چای خود قرار دهید. گیاهان بادیان ختایی مانند آشواگاندا و مولتی (ریشه شیرین بیان) نیز گزینه‌های مصرفی برای انتخاب شما می تواند باشد.

چای ماسالا + قهوه سیراف

بیشتر بخوانید: کافه لاته چیست؟ چگونه می توان این نوشیدنی خوش طعم را تهیه کرد!

اما باید از کدام چای استفاده کنیم؟

در خانه‌های هندی نوع چایی که به صورت روزمره استفاده می‌شود، چای سیاه است که دارای انواع گوناگونی می‌باشد و در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.

چای CTC  نوعی چای سیاه است که با داشتن بافت دانه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد و نحوه تولید آن به این صورت است که برگ‌های چای را با استفاده از غلتک‌های استوانه‌ای در مراحل مختلف خرد می‌کنند. چای آسام یکی از محبوب‌ترین نوع چای CTC برای تهیه این نوشیدنی است. اما برخی دیگر از مردم چای سبک‌تر و ملایم‌تر دارجلینگ را ترجیح می‌دهند. حتی برخی‌ها از مخلوط چای‌های Darjeeling، Assam و  Nilgiri برای درست کردن چای ماسالا استفاده می‌کنند.

همچنین می‌توانید از برگ‌های چای یا چای کیسه‌ای نیز استفاده کنید. اما دقت داشته باشید که برای استفاده، آن‌ها را به مدت ۲ تا ۴ دقیقه در آب قرار دهید تا دم بکشد.

طرز تهیه چای ماسالا:

  • 1 تکه دارچین، 2 تا 3 عدد هل سبز، 2 عدد میخک و 1 تکه زنجبیل پوست کنده را در هاونگ بکوبید و دارچین را نیز به آن نیز اضافه کنید؛ اما دقت داشته باشید که زنجبیل به خوبی صاف و له شده باشد یا می‌توانید آن را رنده و سپس به ادویه‌ها اضافه کنید.

 

  • 2 فنجان آب (500 میلی لیتر) را در یک قابلمه یا تابه کوچک دسته‌دار، گرم کنید.

 

  • اجازه دهید آب به جوش بیاید و بعد از جوش آمدن، نوبت آن است که ادویه‌های له شده را اضافه کنید. در صورت تمایل، می‌توانید مقداری پودر جوز هندی، برگ نعناع یا علف لیمو را به ادویه‌ها نیز اضافه کرد.

 

  • به مدت 2 تا 3 دقیقه مواد را بجوشانید و سپس شکر را اضافه کنید؛ معمولا 4 قاشق چای خوری شکر کافی است اما برخی از افراد چای شیرین را ترجیح می‌دهند. بنابراین می توانید مقدار شکر را با توجه به سلیقه خود و همچنین بر اساس نوع و کیفیت شکر، کم و زیاد کنید.

طرز تهیه چای ماسالا + قهوه سیراف

بیشتر بخوانید: ۱۰ راهکار برای رفع مشکلات کار با موکاپات

  • حالا 2 قاشق چایخوری پودر چای آسام یا پودر چای سیاه را اضافه کنید و بگذارید به مدت1 دقیقه بجوشد؛ البته این زمان بسته به اینکه چایتان چقدر قوی باشد، متغیر است اما  اگر دم کردن بیشتری را ترجیح می‌دهید، چند دقیقه دیگر بجوشانید که البته اینکار باعث می‌شود چای، نت های تلخی به خود بگیرید. توجه داشته باشید که اگر از برگ‌های چای استفاده می‌کنید به جای جوشاندن، باید چای را به مدت 2 تا 4 دقیقه دم کنید.

 

  • یک چهارم فنجان شیر هم‌دما با اتاق یا شیر سرد را اضافه کنید و در صورت نیاز، می‌توانید مقدار شیر را بیشتر کنید. همچنین این نکته را لازم است بدانید که اگر از شیر سویا استفاده می‌کنید، آن را به مخلوط چای اضافه و بگذارید 2 تا 3 دقیقه بجوشد و اگر از شیر بادام، شیر بادام هندی، شیر جو دوسر استفاده می‌کنید، آن را جداگانه در قابلمه کوچک دیگری گرم و سپس به چای اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید و هم بزنید تا باهم مخلوط شوند. باید به این نکته هم دقت داشته باشید که شیر بادام یا بادام هندی نباید به جوش بیاید در غیر این صورت، چای بافت دانه‌ای پیدا می کند.

 

  • پس از افزودن شیر اگر از شیر سرد استفاده می‌کنید، آن را به مدت 2 تا 3 دقیقه بجوشانید ولی اگر از شیر داغ استفاده می کنید، کافیست شیر را اضافه و حرارت را خاموش کنید.

 

  • حال چای ماسالا آماده شده را از طریق یک صافی چای در فنجان بریزید و نوش جان کنید.

 

نکات مهم و تخصصی در تهیه چای ماسالا:

  • مقدار شیر اضافه شده از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ بنابراین می‌توانید به میزان دلخواه شیر را اضافه کنید.
  • برند چای نیز در طعم چای ماسالا کلی تفاوت ایجاد می‌کند؛ چایی که در نحوه استفاده گفته شد چای ارگانیک آسام بود.
  • مقدار ادویه‌ها بستگی به خودتان دارد اما پیشنهاد می‌کنیم که مقدار ادویه را در تابستان کاهش دهید؛ زیرا ادویه‌ها گرمای بدن و تعریق را افزایش می دهند.
  • نحوه استفاده از برگ‌های چای متفاوت است برای مثال در روش کلاسیک تهیه چای لازم است برگ‌های چای را در آب داغ بخیسانید اما در روش هندی باید برگ‌های چای را چند دقیقه بجوشانید.

نکات مهم و تخصصی در تهیه چای ماسالا

بیشتر بخوانید: همه آنچه که باید در مورد قهوه اسپرسو بدانید!

امیدواریم از دانستنی‌های چای ماسالا لذت برده باشید…

دوستان به پایان دانستنی‌های چای ماسالا رسیدیم و سعی کردیم تا شما را با مهم‌ترین نکات مربوط به تهیه این چای آشنا کنیم. این چای خواص بسیاری بر سلامت قلب، گوارش، کاهش قند خون و دیگر موارد دارد که در مبحث این متن نمی‌گنجد. در ادامه نیز به برخی از سوالاتی که در خصوص چای ماسالا وجود دارد، خواهیم پرداخت.

سوالات متداول

·         چای ماسالا چه طعمی دارد؟

چای ماسالا طعم و مزه چای سیاه را همراه با شیر، شکر و ادویه‌ها یا گیاهان استفاده شده دارد. طعم کلی با نوع و مقدار ادویه‌ها و گیاهان اضافه شده تعیین می شود و می‌توان گفت این چای  دارای یک طعم معطر، تند، گس و قوی است.

·         آیا می توانم چای ماسالا را بدون شیر بنوشم؟

اگرچه چای ماسالا به طور سنتی با شیر دم می‌شود، اما برخی از افراد آن را بدون شیر نیز می‌نوشند. اگر قصد دارید شیر را حذف کنید، توصیه می کنیم چای ماسالا را با برگ های چای دارجلینگ درست کنید.

·         از تمام هل سبز می‌شود استفاده کرد یا فقط باید سیاه دانه هل را اضافه کنم؟

هر دو گزینه برای تهیه چای ماسالا استفاده می‌شود چراکه هل دارای عطر و طعمی بی‌نظیری است.

 

منبع: https://www.vegrecipesofindia.com/

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.