دسته‌بندی نشده

دانه قهوه کنیا

دانه قهوه کنیا

مردم سراسر جهان به قهوه کنیا علاقه بسیار زیادی دارند. قهوه کنیا به دلیل رایحه و طعم دلپذیر و ملایم و اسیدیته شبیه به شراب شناخته شده است و دارای پروفایل طعمی روشن و پاکیزه با ته مزه میوه و توت است. از آنجا که دانه‌های قهوه کنیا دارای ویژگی‌های خاص و طعم و عطر بی نظیری هستند، شهرتی جهانی دارند. یک فنجان قهوه دم کنید تا خودتان متوجه شوید. با نوشیدن این قهوه لذیذ ممکن است به آن عادت کنید.

با وجود اینکه درباره قهوه کنیا تعریف‌های زیادی وجود دارد اما احتمالا از حقایق مهم درباره نحوه تولید قهوه کنیا اطلاع نداشته باشید. آیا از دلیل کیفیت بالای قهوه کنیا اطلاع ندارید یا نمی‌دانید قهوه کنیا برای کافی شاپ شما مناسب است؟ پس بهتر است ادامه مقاله را بخوانید.

  • منطقه: کنیا
  • ارتفاع از سطح دریا: ۱۷۰۰ – ۱۸۰۰ متر
  • نوع: عربیکا
  • زمان برداشت: نوامبر – دسامبر
  • مراحل فرآوری: کاملا شسته و با نور آفتاب خشک شده
  • رایحه: تازه، شیرین و گل‌دار
  • طعم: ترنج، توت، لیمو
  • بادی: بالا، تیره
  • اسیدیته: روشن

۷ واقعیت که لازم است درباره قهوه کنیا بدانید

۷ واقعیت که لازم است درباره قهوه کنیا بدانید

۱. قهوه کنیا یکی از پنج قهوه برتر در جهان است.

بسیاری از افراد قهوه کنیا را در لیست پنج قهوه برتر در جهان قرار می‌دهند. با وجود دانه‌های کامل و غنی، اسیدیته بالا، عطر و طعم دلچسب و رایحه دلپذیر، این جایگاه دور از ذهن نیست.

دلیل عمده معروفیت قهوه کنیا خاصیت اسیدیته و ته مزه توت در آن است. یکی از آن مزه‌های توت، مزه توت سیاه است. وجود ته مزه توت سیاه و عطر و طعم آن یکی از دلایلی است که قهوه کنیا بسیار منحصر به فرد و متمایز از دیگر قهوه‌ها می‌سارد.

با توجه به کیفیت قهوه‌ای که استفاده می‌کنید، ممکن است به آن اعتیاد شیرینی پیدا کنید. پیشنهاد می‌کنیم همیشه قهوه AA کنیا را استفاده کنید.

۲. دانه‌های قهوه کنیا دارای وضعیت SHG / SHB هستند.

دانه‌های قهوه کنیا در ارتفاعی از ۱۴۰۰ تا ۲۰۰۰ متر رشد می‌کنند. به عبارت دیگر دانه‌های قهوه کنیا دارای شرایط Strictly High Grown (SHG) / Strictly Hard Bean(SHB هستند.

وضعیت SHG / SHB وضعیتی از درجه قهوه است که در ادامه بیشتر درباره آن صحبت خواهیم کرد. یعنی از آنجا که دانه‌های قهوه در ارتفاعات بالا رشد می‌کنند، در مقایسه با قهوه‌هایی که در ارتفاع پایین رشد می‌کنند، دارای سرعت رشد آرام‌تر و مواد مغذی بیشتری هستند.

۳. دانه‌های قهوه سبز کنیا تحت فرآوری مرطوب قرار می‌گیرند.

در فرآوری مرطوب دانه قهوه سبز و رست نشده از پوسته خارجی آن جدا می‌شود (به آن پوستینه می‌گویند). معمولا این نوع فرآوری زمانی که میوه قهوه هنوز مرطوب است یا درست پس از برداشت، انجام می‌شود.

چرا فرآوری مرطوب اهمیت دارد؟ قهوه فرآوری شده مرطوب بلافاصله پس از دم کشیدن، طعم میوه‌ایی و متفاوتی دارند. به گفته برخی از روسترها: فرآوری مرطوب باعث حفظ اسید بالای قهوه های کنیا می‌شود.

۴. قهوه کنیا و اتیوپی مشابه هستند.

فکر می‌کنید طعم‌های یک فنجان قهوه کنیا را تشخیص می‌دهید؟ اگر شما قهوه خور حرفه‌ای هستید، حق با شماست زیرا قهوه کنیا و اتیوپی اشتراکات زیادی دارند.

به هر حال، قهوه کنیای SL28، در ابتدا از اتیوپی بود. بسیاری از مردم، طعم و مزه خشک و اسیدی قهوه‌های کنیا را با روست‌های Ethiopian Harrar مقایسه می‌کنند.

امروزه بیشتر قهوه‌های کنیا ترکیبی است که در دهه ۱۹۵۰ تولید شده است. آزمایشگاه اسکات، قهوه جدید کنیا را به بازار عرضه کرد که واردات اتوپیایی دهه‌های قبل را پشت سر گذاشته است.

۵. کنیا قهوه‌ تولیدی خود را مصرف نمی‌کند.

دلیل دیگر مورد توجه بودن قهوه کنیا این است که این کشور مقدار زیادی از این قهوه را تولید نمی‌کند. کنیا فقط حدود ۱۵۰۰۰۰ هکتار زمین قابل کاشت دارد. دانه‌های قهوه معمولاً در مناطق زیر کشت می‌شوند:

  • Ruiri
  • Thika
  • Kirinyaga
  • Mt. Kenya West
  • Nyeri
  • Kiambu
  • Muranga

آیا می‌دانید مردم ساکن در این مناطق تنها کسری از قهوه تولیدی خود را مصرف می‌کنند؟ کنیا، برخلاف اتیوپی که در همسایگی آن است، بیشتر چای می‌نوشند. این امر به این معناست که قهوه کنیا برای صادر کردن بیشتر است.

با این حال، قهوه‌های کنیا بسته به منطقه، طعم‌های مختلف و تفاوت‌های جزئی در روش‌های فرآوری مورد استفاده دارند. این کشور عظیم طیف گسترده‌ای از فرهنگ و آداب و رسوم مختلفی دارد و برای کسانی که می‌خواهند به مناطق مختلف سفر کنند مکان مناسبی است. بهترین قهوه‌های کنیا طیف کاملی از طعم‌های مختلف دارند.

قهوه کنیا به صورت سبز فرآوری شده (شسته شده)، بولد و بادی آن معمولاً بالا یا متوسط است.

در کنیا فقط قهوه رشد نمی‌کند، بلکه چای در بین مردم از محبوبیت بیشتری برخوردار است و مزارع قهوه نامنظم هستند و در میان نخلستان‌های بسیار بزرگ‌ پر از درختان آووکادو و درختان بادام زمینی پراکنده شده‌اند.

ویژگی‌های قهوه کنیا

ویژگی‌های قهوه کنیا

نت‌های مزه قهوه کنیا که به دلیل شیرینی زیاد و ویژگی‌های شگفت‌انگیز شناخته شده‌اند، که یک فنجان از این قهوه طعم‌ شدید و خشک شراب که شبیه به Harrar اتیوپی اما فول بادی‌تر از قهوه‌های اتیوپی است را نشان می‌دهد.

بهترین قهوه کنیا

بهترین قهوه کنیا

یک قهوه کنیای خوب روشن و در عین حال تمیز و ترد است، دانه‌های کوچکی ندارد و معمولا این دانه‌ها متوسط هستند. نت‌های از لیمو و حتی فلفل، همراه با ته مزه شاه توت در آن وجود دارد. طعم و مزه‌ای که بعد از خوردن قهوه کنیا در دهان باقی می‌ماند کاملا خشک و همراه با طعم مرکبات لیمویی یا حتی شراب است.

بهترین قهوه‌های کنیا، آنهایی هستند که توسط روسترهای بومی بو داده می‌شوند. این افراد مستقیما با کارگزاران و همچنین کشاورزان قهوه در کنیا در ارتباط هستند. این ارتباط مستقیم باعث می‌شود بازخوردها به کشاورزان منتقل شود تا بتوانند پرورش و فرآوری قهوه را بهبود بخشند. از طرفی کشاورزان می‌توانند تغییرات ناگهانی و میزان پیشرفت را به روسترها اطلاع دهند تا بتوانند پروسه بو دادن قهوه را بهتر انجام دهند.

برندها

معمولا قهوه کنیا توسط برندهایی از جمله استارباکس یا در آمازون از چند هفته یا چند ماه قبل پیش فروش می‌شوند. نگهداری قهوه در طول این مدت از عطر و طعم قهوه می‌کاهد، این موضوع جای تعجب دارد که چرا مردم به این قهوه‌ها امتیاز بالا می‌دهند. طعم قهوه در عرض چند هفته پس از بو دادن تغییر می‌کند.

همیشه باید به دنبال فروشنده‌ایی باشید که قهوه تازه بو داده شده را را ارائه دهد. این قهوه ایده آل برای سفارش دادن است.

قهوه کنیا استارباکس AA

از ماه اوت سال ۲۰۱۵، استارباکس این نوع قهوه را به دیگر محصولات خود افزود.

قهوه کنیا استارباکس kangunu

این قهوه دارای طعم‌های لیمویی، شکلات تیره و توت سیاه است.

مزه‌های متفاوت

در ارتفاعات فلات کنیا برخی از بهترین قهوه‌های لذیذ در جهان کشت می‌شوند. به دلیل داشتن دانه‌های کامل، اسیدیته ملایم، عطر و طعم غنی و رایحه‌ایی معطر ، قهوه کنیا به نام “Conclisseurs Cup” نیز شناخته می‌شوند. یکی از دلایل محبوبیت قهوه کنیا به عنوان یکی از پنج بهترین قهوه در جهان این است که آنها طعم‌های بسیار متمایزی دارند.

همچنین به دلیل داشتن مزه‌ توت و مرکبات، پس از نوشیدن،مزه شراب در دهان باقی می‌ماند. معمولا قهوه کنیا به صورت مرطوب فراوری شده است و برای طعم شیرین و انرژی‌زا بودن شناخته می‌شود.

قهوه کنیا با کیفیت روشن و ترد است و معمولا با Ethiopian Harrar مقایسه می‌شود. اما به دلیل دانه‌های سالم و عطر و طعم بیشتر از قهوه اتیوپی برتری دارد.

طعم‌ قهوه کنیا در هر منطقه متفاوت است. هر منطقه قهوه منحصر به فرد خود را تولید می‌کند. معمولا خرید قهوه از بازارهای با کیفیت انجام می‌شود. شناسایی بازار با کیفیت سخت است اما غیرممکن نیست.

بالاترین امتیاز به قهوه کنیا با رده بندی AA می‌رسد که دارای بزرگترین دانه قوه هستند و طبق گفته‌ها عصاره معطر بیشتری دارند.

پرورش قهوه

پرورش قهوه

بیشتر قهوه‌های سبز کنیا در ارتفاع ۱۴۰۰ تا ۲۰۰۰متر بالاتر از سطح دریا در خاک‌های آتشفشانی، در کوه‌های پوشیده شده از برف کنیا و در دامنه رشته کوه‌های Aberdare پرورش داده می‌شوند.

از آنجا که قهوه‌ها در ارتفاع بالا قرار دارند، رشد آنها به آرامی صورت می‌گیرد. این نحوه رشد باعث جذب مواد مغذی به قهوه‌ها می‌شود.

از ۱۷۰۰ فوتی کوه‌های جنوبی کنیا به سمت پایتخت نایروبی یک منطقه بزرگ پرورش قهوه وجود دارد. این در حالی است که منطقه‌ایی کوچکتر در نزدیکی مرز با اوگاندا در تپه‌های کوه الگون قرار دارد.

مناطق پرورش قهوه در کنیا عبارتند از: روآیری، تیکا، کیرینیاگا، کوه‌های غربی کنیا، نایری، کیامبو و مورینگا. اگر قهوه مستقیما از هر منطقه فراهم شود، امکان تشخیص قهوه وجود دارد. عواملی مانند خورشید صبحگاهی در مقابل خورشید هنگام عصر در طعم‌ها و تغییرات مواد شیمیایی درون دانه‌های قهوه تاثیر دارند.

این مناطق پرورش قهوه شامل طیف وسیعی از اکوسیستم‌های بومی جنگل است که حامی انواع حیات وحش می‌باشند.

صنعت پرورش قهوه کنیا شامل بسیاری از مزارع کوچک و بزرگ است. تقریبا ۶ میلیون از افراد کنیا در این صنعت مشغول به کار هستند. اغلب مزارع دارای ۵۰ تا ۵۰۰ درخت قهوه هستند.

از طرفی در برخی از کشورهای آمریکای جنوبی، یک مزرعه کوچک دارای ۵۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ درخت در مساحتی بیش از ۱ تا ۲ هکتار می‌باشد.

بعلاوه کنیا سیستم فروش قهوه و همچنین بازاریابی دارد. هنگام فصل برداشت هر سه شنبه مزایده برگزار می‌شود که قیمت‌های متفاوتی برای خرید بهترین قهوه پیشنهاد می‌شود. این سیستم خرید و فروش در کنیا از نسل‌های قدیم ادامه داشته است.

این سیستم باعث می‌شود که اکثر کشاورزان به راحتی همه قهوه‌ها با هر کیفیتی را به فروش می‌رسانند.

اندازه و پیچیدگی بازار قهوه کنیا مانع ارتباط مستقیم شرکت‌های قهوه با کشاورزان شده‌ است. ارتباط مستقیم با کشاورزان و یا شراکت با آنها برای خرید قهوه سبز ایده آل است اما به کار بسیار زیادی روی زمین نیاز است و برای اکثر شرکت‌های قهوه امکان پذیر نیست.

انواع قهوه

انواع قهوه

قرمز نارنجی کنیا، خاک‌های آتشفشانی لومیا و آب و هوای معتدل منطقه و همچنین نور خورشید استوایی باعث ایجاد کیفیت‌های متفاوت قهوه شده است.

دانه‌های قهوه کنیا دانه‌های عربیکا هستند که پنج نوع متفاوت دارند:

  • SL 28
  • SL 34
  • K7
  • Ruiru 11
  • Batian

تفاوت آنها چیست؟ SL28 قهوه‌ایی است که در ارتفاع متوسط و بالا رشد می‌کند و نسبت به SL34 به باران کمتری نیاز دارد. K7 نوع جدیدتری است که به اندازه SL28 و SL34 قهوه تولید نمی‌کند اما از مزیت مصونیت بیماری برخوردار است.

در شرق آفریقا مانند Blue Mountain تفاوت وجود دارد. این تنوع قهوه کنیا را به بزرگ‌ترین تولید و صادر کننده قهوه جهان تبدیل کرده است.

انواع قهوه تولید شده توسط بنیاد تحقیقات قهوه کنیا عبارتند از: Ruiri 11، دارای قابلیت رشد در تمام ارتفاعات است و در برابر آفت‌ها و همچنین زنگ قهوه مقاوم است. SL34، در ارتفاع بالاتر با میزان بارش فراوان رشد می‌کند؛ SL28، در ارتفاعات بالا و ارتفاعات متوسط به خوبی رشد می‌کند و در این ارتفاع زنگ‌های قهوه مشکلی ایجاد نمی‌کنند و Kent، در ارتفاع پایین رشد می‌کند و در مقابل زنگ‌های قهوه آسیب پذیر هستند.

قهوه African K7 یک French Mission Bourbon است که در منطقه ماهونی، کنیا پرورش داده می‌شوند. قهوه روبوستا در مناطق مرطوب و با ارتفاع پایین در غرب کنیا پرورش می‌یابند.

برداشت

در کل برداشت قهوه کنیا پس از باران آغاز می‌شود ( در ماه مارس و آوریل، با رسیدن دانه قهوه (میوه) از ماه مه تا ژانویه، پس از رسیدن دوباره آن در سپتامبر و اکتبر، و برای بیشتر قهوه‌های کنیا از ماه اکتبر تا دسامبر).

خاک‌های اسیدی شرایط مطلوب رشد در ارتفاعات کوه‌های کنیا از جمله رشته کوه ابردره، کریچو، کیسی و ناکارو را فراهم ساختند. محصولات کشاورزی که در این مناطق رشد می‌کنند، ابتدا در اتیوپی شناخته شدند.

مراحل فرآوری

مراحل فرآوری - قهوه کنیا

طبقه‌بندی مکانیکی و الکترونیکی (از نظر وزن، اندازه، شکل و رنگ) پس از آسیاب شدن صورت می‌گیرد و به جداسازی بهترین دانه‌های قهوه کمک و در عین حال دانه‌های نرسیده را جدا می‌کند زیرا ممکن است طعم و مزه دیگری به قهوه‌ بدهد.

طبق سیستم طبقاتی که توسط هیئت قهوه کنیا ابداع شده است، بدترین دانه‌های قهوه شماره یک و بهترین آنها شماره ده است. یک دانه قهوه ممکن است با توجه به اندازه آن به عنوان AA طبقه‌بندی شود، در حالی که شماره چهار یا پنج است، که بدان معنی است که دانه قهوه با‌کیفیت‌ترین نیست.

از بین تمام قهوه‌های خوش طعم در دنیا (که تعداد کمی هستند) قهوه کنیا شاید با‌کیفیت‌ترین قهوه است که همچنان موجود است.

قهوه سبز

قهوه سبز - قهوه کنیا

به عنوان یکی از بهترین قهوه‌های خوش طعم جهان، قهوه کنیا پس از برداشت برای فروش در بازار عمده فروشی، با دقت درجه‌بندی می‌شود. دانه‌های قهوه از نظر اندازه و همچنین شکل، رنگ و سختی از هم جدا شده و درجه‌بندی می‌شوند، با این فرض که کیفیت دانه‌های بزرگ‌تر بالاتر است.

یک قانون کلی در مورد قهوه کنیا این است که دانه‌های بزرگ‌تر روغن بیشتری دارند که باعث افزایش طعم و مزه می‌شوند. بزرگ‌ترین و بهترین قهوه کنیا دارای درجه‌بندی کنیا AA است.

فاکتورهای دیگر نیز در تعیین کیفیت دانه‌ها مهم هستند، و قهوه‌سازان (تیستر‌های حرفه‌ای قهوه) درباره اینکه آیا اندازه دانه‌ها لزوماً به معنی کیفیت بهتر قهوه روست شده، آسیاب شده و دم کرده است، بحث می‌کنند.

با این وجود، درجه‌بندی براساس اندازه انجام می‌شود و اندازه قهوه کنیا AA بالاترین درجه‌ قهوه با قطر بیش از یک چهارم اینچ است. اندازه کوچک‌تر درجه کنیا AB است که به عقیده عده‌ای دانه بهتری نسبت به AA دارد.

خرید

کنیا پرورش‌دهنده و صادر‌کننده قهوه است و قهوه‌های آن شهرت جهانی دارند و اغلب توسط روسترهای خاصی ارائه می ‌شوند. واردکنندگان و توزیع‌کنندگان با سازمان‌های محلی در کنیا همکاری می‌کنند تا قهوه‌های سبز برشته نشده را به ایالات متحده و کانادا وارد کنند.

روستر‌ها معمولاً از قهوه کنیا به عنوان یک روست متوسط استفاده می‌کنند تا طعم‌های طبیعی این منطقه شگفت انگیز را نشان دهند، اما نه آنقدر که طعم بی‌نظیر خود قهوه کنیا را از دست بدهند. بررسی‌ها و رتبه‌بندی‌ها اغلب آن را به عنوان بهترین قهوه در نظر می‌گیرند، که قیمت آن نیز زیاد است به این معنی که در ترکیبات زیاد استفاده نمی‌شود.

به طور معمول برای روستر‌های خانگی توصیه نمی‌شود.

درجه‌بندی‌ها

درجه‌بندی قهوه کنیا شامل کنیا E (دانه فیلی)، کنیا PB (پی بری)، کنیا AA، کنیا AB، کنیا C، کنیا TT، کنیا T و کنیا MH / ML است. عمده قهوه‌ای که توسط واردکنندگان فروخته می‌شود، درجه کنیا AA است، اما AB و T نیز وارد می شود. قبل از روست کردن قهوه به آن‌ها درجه داده می‌شود تا اندازه آن‌ها مشخص شود. اندازه قهوه از آنجایی که دانه‌های هم اندازه با یک درجه روست می‌شوند مهم است.

برای مثال، قهوه با درجه E یا فیلی بزرگترین درجه قهوه‌های کنیا هستند. این دسته شامل قهوه کنیا PB یا پی‌بری و کنیا AA است. قهوه کنیا AA گران‌ترین نوع قهوه کنیا هستند.

چرا درجه‌بندی مهم است؟ درجه‌بندی ویژگی‌های عطر و طعم یک فنجان قهوه کنیا را در مقایسه با قهوه دیگر تعیین می‌کند. برای مثال، قهوه کنیا AA معمولاً شیرین‌تر از قهوه کنیا MH / ML است که کیفیت پایینی دارد و ته مزه ترشی دارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هر یک از این درجه‌ها به درجه‌بندی قهوه کنیا مراجعه کنید.

مطالب مرتبط