دسته‌بندی نشده

10 مشکل رایج در دستگاه های اسپرسوساز؛ عیب یابی دستگاه اسپرسوساز

عیب یابی دستگاه اسپرسوساز

خراب شدن دستگاه اسپرسوساز قطعا برای افرادی که اسپرسو دوست دارند و مصرف می‌کنند خوشایند نیست. این دستگاه‌ها به رسیدگی نیاز دارند و در صورتی که دچار مشکلی شوند بهتر است هرچه زودتر اقدام به عیب یابی دستگاه اسپرسوساز خود نمائید. زمانی که دستگاه اسپرسوساز شما رفتار متفاوتی از خود بروز داد باید سریعا به آن رسیدگی کنید. این رفتارها و مشکلات شامل تغییر در مزه اسپرسو، صدا دادن دستگاه اسپرسو و … می‌باشد. در این مقاله راهنمایی برای عیب یابی دستگاه اسپرسوساز برای علاقه مندان به اسپرسو ارائه خواهیم داد تا بتوانید عیوب دستگاه خود را کشف نمائید.

عیب یابی دستگاه اسپرسوساز در خانه و رفع مشکل آنها

پمپ را روشن می‌کنید، ولی اسپرسو از آن خارج نمی‌شود!

در این حالت باید بررسی کنید که چه چیزی مانع از بیرون آمدن اسپرسو از دستگاه می‌شود. البته قبل از هر چیز باید توجه کنید که در دستگاه به میزان کافی آب وجود داشته باشد. در صورتی که از دستگاه‌های بدون مخزن استفاده می‌کنید باید از اینکه آب به دستگاه اسپرسو ساز وارد می‌شود یا خیر اطمینان حاصل نمایید. در زمان استفاده از دستگاه های اسپرسو ساز با بویلر (boiler) باید پمپ را از آب پر کنید تا وارد بویلر شود.

قهوه خود به خود مانع ورود آب می‌شود. استفاده بیش از حد از قهوه در فیلتر یا استفاده از قهوه‌ای که بیش از حد آسیاب شده است، می‌تواند باعث عدم خروج اسپرسو از دستگاه شود. زیرا به علت چگالی یا سفت شدن بیش از حد، اجازه خروج قهوه از اسپرسوساز را نمی دهد.

همچنین ممکن است پمپ کاملا مسدود شده باشد. برای جلوگیری از مسدودی پمپ، رسوب زدایی باید ماهی یک بار انجام شود. در صورتی که اسپرسو از دستگاه خارج نشد باید فرآیند رسوب زدایی را اجرا نمایید. برای عیب یابی دستگاه اسپرسوساز در این مرحله باید دقت کنید اگر املاح موجود در آب در پمپ گیر کرده باشد باید آنها را پاک کنید.

اسپرسو خیلی سریع و یا خیلی کند خارج می‌شود!

زمانی که اسپرسو خیلی سریع از دستگاه خارج شود، باعث آبکی شدن اسپرسو می‌شود. همچنین زمانی که قهوه به خوبی آسیاب نشده باشد، فضای زیادی بین دانه‌های قهوه به وجود می‌آید. این امر باعث می‌شود که آب بدون قهوه داخل لیوان یا فنجان بریزد. توجه داشته باشید که قهوه بعد از گرفتن اسپرسو یکنواخت بنظر برسد.

اگر قهوه خیلی کند خارج شود، می‌تواند باعث طعم تلخ قهوه شده و بو و طعم سوخته احساس کنید. کندی در خروج اسپرسو ممکن است به علت وجود مشکل در پمپ باشد. لازم است فشار کافی در پمپ وجود داشته باشد تا بتواند نیروی مورد نیاز برای عبور سریع آب از داخل قهوه را تأمین کند. البته ممکن است یکی از علت‌های خروج قهوه به آرامی، مقدار بیش از اندازه قهوه باشد که داخل دستگاه ریخته‌اید.

طعم اسپرسو شما ترش می‌شود!

طعم اسپرسو شما ترش می‌شود! - عیب یابی دستگاه اسپرسوساز

علت ترش شدن قهوه وجود اسیدتاننیک در دانه قهوه است. می‌توانید با گاز زدایی این اسید را از قهوه خود دور کنید. البته باید دمای دستگاه را تنظیم کنید. دمای مطلوب دستگاه باید بالاتر از ۲۰۱.۲ درجه فارنهایت (۹۴ درجه سانتی گراد) ‌باشد. آب خنک نیز می‌تواند باعث ترش شدن طعم اسپرسو شود. یکی دیگر از علت‌های ترشی خروج قهوه کمتر و اسید بیشتر است. در چنین شرایطی اگر پودر قهوه خیلی درشت باشد باید آن را ریزتر کنید.

تلخ شدن طعم اسپرسو

طعم تلخ اسپرسو دلایل گوناگونی دارد. یافتن علت، برطرف کردن آن را آسان خواهد کرد. بهتر است قبل از هر چیز دمای دم کردن قهوه خود را بررسی نمایید. باید توجه داشته باشید که دمای دستگاه شما بیش از ۲۰۴.۸ درجه فارنهایت نباشد.  همچنین نباید بیش از حد قهوه داخل پرتافیلتر بریزید. باید بعد از هر دفعه استفاده از پرتافیلتر آن را مرتبا تمیز بشویید.

روشن کردن پمپ صدای زیادی ایجاد می‌کند!

پمپ‌ها دارای جریان آب هستند. در صورتی که پمپ دستگاه اسپرسو ساز صدای زیادی را ایجاد می‌کند باید مطمئن شوید که مخزن آب پر است و یا اینکه منبع آّب دستگاه روشن است. همچنین در صورت استفاده از قهوه درشت، به علت خروج آب با فشار زیاد از آن، ایجاد سر و صدا طبیعی است. برای رفع این مشکل می‌توانید از قهوه‌هایی که به خوبی آسیاب شده‌اند استفاده نمایید.

بعد از هر بار استفاده از نازل بخار دستگاه اسپرسو یا همان streamer آن را تمیز کنید!

هر بار که از نازل بخار دستگاه اسپرسو استفاده می‌کنید باید آن را تمیز کنید و باید عملکرد آن را بررسی کنید. هر بار باید استریمر را رسوب زدایی کنید. در غیر این صورت بعد از مدتی از کار خواهد افتاد.

آیا بعد از دم کردن قهوه، دانه‌های قهوه در فنجان وجود دارد؟

آیا بعد از دم کردن قهوه، دانه‌های قهوه در فنجان وجود دارد؟ - عیب یابی دستگاه اسپرسوساز

شما زمانی که قهوه می‌نوشید نباید دانه‌های قهوه را در قهوه احساس کنید. اگر احساس کردید باید سریعا از خوردن آن دست بکشید. در چنین شرایطی باید فیلتر و هد گروپ‌ها را بررسی کنید، زیرا ممکن است نیاز به تعویض داشته باشند. هدگروپ باید توسط برس کاملا تمیز شوند در صورتی عدم تمیزی آنها، وجود دانه‌های قهوه را در هنگام خوردن قهوه احساس خواهید کرد.

مخزن آب پر است، اما چراغ مخزن که خبر از خالی بودن آن می‌دهد روشن است.

مخازن آب دارای یک فلوتر مغناطیسی در خود هستند. فلوتر مغناطیسی ممکن است در ته مخزن گیر کرده باشد. باید آن را بررسی کنید. اگر فلوترگیر کرده است باید داخل مخزن را تمیز کنید تا مطمئن شوید که فلوتر دوباره گیر نمی‌کند.

آیا زیر دستگاه اسپرسو آب کثیف وجود دارد؟

وجود آب زیر دستگاه خبر از نشتی در دستگاه اسپرسو ساز می‌دهد و باید آن را پیدا کنید. دستگاه‌های اسپرسو دارای شیلنگ تخلیه یا نوعی خروجی هستند. در صورتی که در زیر یا اطراف دستگاه، آب کثیف پیدا می‌کنید احتمالا شیلنگ یا خروجی تخلیه مسدود شده است. باید انتهای شیلنگ تخلیه را بررسی کنید و مطمئن شوید که شلنگ دچار پیچ خوردگی نشده باشد یا چیزی بر روی شلنگ قرار نگرفته است که جریان تخلیه را متوقف کند.

عیب یابی دستگاه اسپرسوساز در بیشتر مواقع در خانه قابل انجام است. اگر به نکاتی که در بالا به آنها اشاره شد دقت کنید خودتان به راحتی می توانید عیب یابی دستگاه اسپرسوساز را در خانه انجام دهید و دیگر نیازی نیست برای عیب یابی دستگاه اسپرسوساز به کسی زنگ بزنید یا کمک بخواهید.

اما اگر خودتان موفق به عیب یابی دستگاه اسپرسوساز نشدید می توانید با یک متخصص تماس بگیرید یا به تعمیرگاههای وسایل برقی خانگی مراجعه کنید و از آنها برای عیب یابی دستگاه اسپرسوساز منزل‌تان کمک بخواهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *