دانه قهوه اندونزی, دانه قهوه روبوستا, دانه قهوه عربیکا, دسته‌بندی نشده

فروش بهترین دان قهوه اندونزی

فروش بهترین دان قهوه اندونزی

یکی از مهم‌ترین مواردی که در رشد اقتصادی کشور اندونزی نقش مهمی دارد، کشت دان قهوه می‌باشد، از همین روی قهوه اندونزی در بسیاری از جاهای مختلف دنیا صادر میگردد. در سال ۲۰۱۷ حدود ۷۰ درصد از کشت و تولید دان قهوه کشور اندونزی به کشورهای دیگر صادر شد که اکثر مشتریان قهوه اندونزی کشورهای ژاپن، کشورهای شرق اروپا، ایالات متحده آمریکا و آفریقای جنوبی هستند. در صورتی که قصد دارید با انواع بهترین قهوه اندونزی آشنایی پیدا کنید این مقاله را مطالعه نمائید.

این کشور صادر کننده قهوه علاوه بر تولید قهوه‌های معمولی، انواع قهوه‌های خاص هم تولید می‌کند که یکی از قهوه‌های خاص این کشور قهوه با مارک اسپشیالتی کافی است. کاپی لوواک، قهوه آچه، قهوه توراجا و قهوه مندیلینگ از دیگر قهوه‌های معروف، خاص و پر طرفدار کشور اندونزی به شمار می‌روند.

در سال ۲۰۱۴ کشور اندونزی جزو پنج تولید کننده برتر قهوه در جهان بود. اوایل قرن ۱۸، نزدیک به زمان استعمار هلندی‌ها، اندونزی کشت گیاه قهوه را شروع کرد. همزمان با توسعه اندونزی، قهوه نیز نقش مهمی پیدا کرد.

از آنجایی که اندونزی در نزدیکی خط استوا و آب و هوای استوایی قرار دارد، مکانی مطلوب برای ایجاد مزارع قهوه است. حتی در نواحی کوهستانی واقع در سراسر جزایر مرکزی اندونزی نیز برای تولید قهوه مفید هستند. کوه‌ها دارای ریز اقلیم هستند که باعث رشد بهتر گیاه قهوه می‌شود. بیایید دقیق‌تر برخی از محصولات برتر قهوه اندونزی را بررسی کنیم.

۱. قهوه سوماترا گایو

قهوه سوماترا گایو - قهوه اندونزی

می‌توان قهوه سوماتران گایو را یک نوشیدنی شیرین و دلچسب در نظر بگیرید. این قهوه بسیار خوشمزه و خوشرنگ است. از آنجا که پروسه فرآوری قهوه به صورت مرطوب انجام می‌شود، این قهوه دارای کیفیتی عالی است که باعث شهرت جهانی‌اش شده.

به دلیل وجود مقدار بسیار زیاد رطوبت در دانه، این قهوه اسیدیته بسیار کمی دارد. طعم این قهوه دارای نت‌های خاکی، شیرین و تند است. این دانه قهوه خارق العاده و ناآشنا بسیار پیچیده است و دارای رگه‌هایی از کاکائو، هلو، ویستریا، کارامل و گل‌ها یا برگ‌های تازه افتاده است. بیشتر مواقع این نوشیدنی را به مواد شیرین و سیروپ مانند ملاس تشبیه می‌کنند.

نوشیدن این قهوه باعث ایجاد مزه‌ایی فوق العاده دلچسب و ملایم می‌شود.

۲. قهوه بالی بلومون

قهوه بالی بلومون - قهوه اندونزی

دم کرده دانه‌های قهوه بالی بلومون مانند ظاهرش خوشمزه و دلچسب است. آنقدر طعم آنها منحصر به فرد است که این طعم فقط در قهوه بلومون پیدا می‌شود. درختان قهوه بالی در کنار نارنگی و پرتقال کاشته می‌شوند. از این رو قهوه بالی دارای مزه مرکبات و شیرینی بیشتری است. بسیاری از افراد معتقدند که دم‌کرده قهوه بالی نسبت به سایر قهوه‌ها اسیدیته بیشتری دارد.

نوشیدنی قهوه حاصل از دانه‌های بالی بلومون مانند سیروپ رقیق با رگه‌هایی از طعم وانیل و شکلات تلخ است. معمولا این برند توسط دولت اندونزی نظارت و صادر می‌شود.

۳. قهوه سولاوسی توراجا

قهوه سولاوسی توراجا - قهوه اندونزی

با وجود اینکه افراد زیادی گمان می‌کنند در زمینه تولید قهوه آمریکای جنوبی رتبه اول را دارد اما قهوه‌های مناطق دیگر به خصوص اندونزی دارای بالاترین رتبه در سطح جهان هستند.

سولاوسی توراجا به عنوان یک مدعی جهانی در زمینه قهوه شناخته شده است. دانه‌های این نوع قهوه حتی در مقایسه با قهوه‌های دیگر در همان منطقه، در ارتفاعات بسیار بالا رشد می‌کنند.

این جزیره مرطوب در شرق بورنئو واقع است و بسیار کوهستانی می‌باشد. اکثر قهوه سوماترا در ارتفاع ۸۰۰ متری از سطح دریا رشد می‌کنند، این در حالی که سولاوسی توراجا در ارتفاع ۱۸۰۰ متری از سطح دریا کاشت می‌شوند.

اگر این قهوه به درستی دم بکشد، دارای طعمی غلیظ، خامه مانند و دلچسب با رگه‌هایی از مزه شکلات تلخ، گیاهان، میوه رسیده، ادویه جات شیرین و قارچ است. همچنین عطری مانند چوب سرو دارد.

۴. قهوه ترکیبی موکا جاوا

قهوه ترکیبی موکا جاوا - قهوه اندونزی

این نوع قهوه قدیمی‌ترین قهوه ترکیبی در جهان است. دلیل این قدمت، وجود موکا، محصول شبه جزیره یمن، اولین قهوه تجاری در سراسر جهان است.

از طرفی رتبه جاوا که مستعمره سابق هلند جاکارتا است، نزدیک به موکا است. ترکیب این دو قهوه قدیمی، طعمی کلاسیک و منحصر به فرد را به وجود می‌آورد. این ترکیب دارای طعمی مانند دم کرده میوه‌های آفریقایی و دانه‌های خاکی غنی اندونزی است.

نوشیدنی حاصل مزه‌ایی قوی از توت و مرکبات و برخی نت‌های گیاهی دارد. همچنین دارای اسیدیته کم و ترکیبی غلیظ است. از این نوع قهوه می‌توان برای اسپرسو نیز استفاده کرد.

اکنون زمان زیادی از وجود محصولات اصلی موکا و جاوا می‌گذرد. نوشیدن قهوه موکا جاوا سرگرم کننده است، اما این به معنی نداشتن طعم خوب نیست. قهوه ترکیبی موکا جاوا بهترین دانه‌های قهوه اندونزی در سال ۲۰۲۰ هستند.

۵. جاوه تمان دادار اندونزی قهوه

جاوه تمان دادار اندونزی قهوه - قهوه اندونزی

روش فرآوری مرطوب این قهوه متفاوت است، از این رو میوه بیشتر از حد معمول با دانه قهوه در ارتباط است. از طرفی در اولین دوره خشک شدن دانه در پوسته باقی می‌ماند. محصول نهایی یک نوشیدنی شیرین و دلچسب معرکه است.

با چشیدن قهوه جاوه، به راحتی مزه شکلات نسبتا تلخ، سیروپ ترکیبی با گیلاس سیاه شیرین و بوی چوب کاج را متوجه می‌شوید. این ویژگی قهوه جاوه را به یک قهوه قوی تبدیل می‌کند.

به دلیل غلظت فوق العاده قهوه جاوه، خامه و شکر به خوبی در آن حل می‌شوند. با این وجود طعم آن در هر صورت استثنایی است. قهوه جاوه دارای شیرینی و اسیدیته متعادلی است که اصلا در قهوه تولیدی دولت وجود ندارد.

نگاهی دقیق‌تر به تاریخچه قهوه اندونزی

نگاهی دقیق‌تر به تاریخچه قهوه اندونزی

در مالابار هند، فرماندار هلندی، در اواخر قرن ۱۷ نهال‌های قهوه عربیکا را از یمن به باتاویا (جاکارتا سابق) منتقل کرد. محموله اول نهال در این سفر از بین رفت. این نهال‌ها قبل از ورود به باتاویا در جریان سیل از بین رفتند. در سال ۱۶۹۹، مردی به نام Hendrik Zwaardecroon با موفقیت سری دیگری از نهال‌ها را ارسال کرد. هنگامی که نهال‌ها کاشته شدند، شروع به رشد کردند.

در سال ۱۷۱۱، صادرات اولیه توسط شرکت Dutch East India از جاوا انجام شد شروع شد و در اروپا به پایان رسید. شش سال بعد، یک تن کامل از نهال‌های قهوه ارسال شد. به هر حال، اندونزی اولین کشور در جهان (به استثنای خاورمیانه و شمال آفریقا) بود که به یکی از بزرگترین مناطق کشت قهوه تبدیل شد. قهوه از باتاویا به اروپا منتقل شد. از سال ۳۹۷ به بعد، بندری در دهانه رودخانه Ciliwung وجود داشته است.

در دهه ۱۷۰۰، قهوه به آمستردام صادر شد، جایی که قیمت هر کیلوگرم آن سه گیلدر بود. در آن زمان، درآمد سالانه در آمستردام معمولاً بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ گیلدر متغیر بود. مردم برای یک فنجان قهوه حاضر به انجام هر کاری بودند. با پایان یافتن قرن ۱۸، قیمت آن به ۰.۶ گیلدر برای هر کیلو کاهش یافته بود. طبقه بالای جامعه عادت نوشیدن قهوه خود را با مردم عادی به اشتراک گذاشتند.

در آن زمان عرضه قهوه در شرق هند رونق داشت، جایی که کارآفرینان تقریباً نیم قرن از انحصار برخوردار بودند تا اینکه برزیل جایگاه بالاتری در این صنعت گرفت. پول زیادی از صادرات قهوه به دست می‌آمد. با این حال، کشاورزان سطح پایین در اندونزی چاره‌ای نداشتند جز این که از اوایل دهه ۱۸۳۰ تا تقریباً ۱۸۷۰ برای دولت استعمارگر نهال قهوه بکارند و دانه برداشت کنند. این سیستم با نام Cultuurstelsel شناخته می‌شد.

به جای مالیات، محصولات صادراتی تولید و به انبارهای متعلق به دولت تحویل داده می‌شد. قهوه یکی از محصولات نقدی بود که اندونزیایی‌های مستعمره از آن بهره‌برداری کردند.

در دهه ۱۸۷۰، هند شرقی هلندی گسترش یافت و مناطق بیشتری را در سوماترا پوشش داد. سولاوسی، بالی و تیبور که در آن‌ها قهوه عربیکا پرورش می‌دهند. قهوه سولاوسی در حدود اواسط قرن کاشته شده.

در سراسر ارتفاعات سوماترا، قهوه از سال ۱۸۸۸ در اطراف دریاچه توبا و دریاچه لور تاور تا سال ۱۹۲۴ پرورش یافت. در همان زمان، قهوه در مناطق شرقی اندونزی مانند فلورس و تیمور شرقی در حال پرورش بود. این دو جزیره ابتدا تحت کنترل پرتغالی‌ها بودند. قهوه‌ای که در اینجا پرورش داده می‌شود طبق گفته‌ها نسبت به جاهای دیگر در برابر فاسد شدن مقاوم‌تر است. بعدها در قرن نوزدهم، استعمارگران هلندی مزارع عظیم قهوه را در جاوا شرقی ایجاد کردند.

در سال ۱۸۷۶ هیچ چیز خوب پیش نرفت. نهال‌های قهوه از بین رفتند. Hemileia vastatrix از یک طرف و اندونزی از طرف دیگر از نابود شد و اکثر نهال‌های Arabica Typica در سال ۱۹۰۰ از بین رفت.

جاوا شرقی از قهوه روبوستا به عنوان جایگزین که می‌تواند در ارتفاعات پایین کشت شود مطلع شد. اینجا منطقه‌ای بود که در سال ۱۹۱۵ از بین رفته بود. قهوه روبوستا در نزدیکی منطقه کرینچی به پوشش کمی رسید. از آنجا، قهوه روبوستا با گذر از دهه ۱۹۲۰ به جنوب سوماترا رسید.

در اواسط قرن بیستم دولت مزارع جاوه متعلق به هلندی‌ها را تصرف کرد، مدتی بعد اندونزی استقلالش را به دست آورد. در حال حاضر نهاد دولتی Perusahaan Terbatas Perkebunan Nusantara (به اختصار PTPN) ریاست مزارع را بر عهده دارد.

راهنمای خرید قهوه اندونزی

راهنمای خرید قهوه اندونزی

تقریباً مانند هر چیز دیگری که می‌خرید، می‌توانید قهوه اندونزی را نیز برای فروش آنلاین پیدا کنید. مهم است که بدانید وقتی برای خرید قهوه می‌روید انتظار چه چیزی را داشته باشید.

دم کردن قهوه به همان اندازه که یک هنر است، یک علم نیز می‌باشد. در همین راستا، متوجه خواهید شد که دستور تهیه انواع مختلف قهوه از نسلی به نسل دیگر و از شرکتی به شرکت دیگر تغییر می‌کند، حتی اگر تبلیغات و فروش همان محصول را انجام دهند. ایجاد ترکیب‌های مختلف به روستر این فرصت را می‌دهد که طعم‌های سنتی را که برای اولین بار با ترکیب‌های مختلف ارائه شده بود حفظ کرده و یا گسترش دهد.

این مطالب مهم است زیرا قهوه از نظر آب و هوا در همه جا رشد نمی‌کند و مردم از سراسر جهان تقاضای قهوه دارند.

مشکلات هنگامی ایجاد می‌شوند که صادرات به دلیل مسائل مربوط به آداب و رسوم، سیاست و … متوقف شود. متأسفانه یمن، یکی از کشورها با سابقه تولید قهوه، در حال حاضر منبع خارج از دسترسی برای صادرات قهوه است.

به خصوص، ایالات متحده از دریافت چنین کالاهایی از کشوری با ناسازگاری سیاسی منع شده است. در نتیجه شما ترکیبی از محصولات مختلف با منشاء مختلف دریافت خواهید کرد. هدف از چنین ترکیب‌هایی این است که ویژگی‌های ترکیب اصلی را نشان دهند. این همان چیزی است که مصرف‌کننده معمولی با آن راحت‌تر است.

مهم نیست که برای سفارش خود به کجا می‌روید، سعی کنید دانه‌های قهوه را لمس کنید تا بفهمید که به تازگی روست شده است یا برای مدت طولانی در قفسه‌ها بوده است. خرده فروشان بزرگ یا آمازون از کانال‌های گسترده توزیع برای جابجایی محصولات خود استفاده می‌کنند.

این بدان معناست که کالاها می‌توانند هفته‌ها تا ماه‌ها در این کانال‌ها خاک بخورند. جلوگیری از خرید چنین کالاهایی بهتر خواهد بود.

در صورت امکان، باید تأیید کنید که آیا دانه‌های قهوه خریداری شده طبق قرارداد و یا ارگانیک هستند. بسیاری از سازمان‌ها تمایل به ادامه فعالیت‌های تجاری دارند که مانند استعمارگران موجود از قهوه باقی‌مانده اندونزی استفاده می‌کنند.

غالباً در مورد تأیید این نگرانی‌ها، شرکت‌های تجاری دارای شهرت بسیاری هستند. با توجه به ماهیت سازمان‌ها، در مقیاس زیاد وجود ندارند که در آن زمان دانه قهوه با خطر کشت یا برداشت نامناسب یا بیات شدن در انبار مواجه می‌شوند.

طعم قهوه اندونزی چگونه است؟

طعم قهوه اندونزی چگونه است؟

مهمترین سوال این است که طعم این قهوه چگونه است؟ طعم، درست مانند زیبایی، به ترجیحات شخصی بستگی دارد. که می‌شود گفت، قهوه‌های اندونزی معمولاً طعم تندتر و تیره‌تری دارند. به دلیل روش شستشوی خاص آن، نت‌های کهنگی، چوب، ادویه‌جات، چرم و تنباکو قابل تشخیص است. می‌توانید منتظر ماندگاری طولانی مدت باشید که یادآور طعمی تلخ مانند کاکائو باشد. به هر حال این تازه شروع کار است. حجم عظیمی از مزه‌های قوی منتظر کشف شدن در انواع قهوه اندونزی هستند.

اگر آن را با یک ترکیب مرطوب فرآوری شده ترکیب کنید، می‌توانید کمی اسیدیته در طعم آن انتظار داشته باشید.

نتیجه‌گیری

اندونزی چیزهای زیادی برای ارائه به افرادی که زیاد قهوه می‌نوشند دارد، کسانی که مایلند منطقه امن خود را ترک کنند. اولین قدم برای تجربه انواع قهوه جدید مانند آنچه در این مقاله مورد بحث قرار گرفته است، اطلاع از انواع آن و انتظارات خود از ترکیبات قهوه اندونزی است. اگر با خواندن این مقاله با قهوه اندونزی آشنا شده‌اید، پس از وقتی که گذاشتید متشکریم!

پست های مرتبط