همه چیز درباره قهوه دم سرد یا کلد برو

شیفته قهوه هستید و از امتحان طعمهای جدید لذت میبرید؟ این بار دانههای درشت قهوه را برای 12 تا 24 ساعت در دمای اتاق درآب بخیسانید و قهوه دم سرد نوش جان کنید.
در واقع قهوه سرد دم یا cold brew coffee یک نوشیدنی ایدهآل در فصل گرماست؛ درست زمانی که دلتان قهوه میخواهد اما مایل به خوردن نوشیدنی داغ نیستید، این نوع قهوه میتواند یک انتخاب بینظیر برای شما باشد.
قهوه سرد دم چیست؟
قهوه دم سرد یا cold brew coffee، صرفا قهوهای است که با آب سرد به جای آب داغ به دست میآید و معمولاً طی یک فرآیند طولانی خیساندن قهوه بین 12 تا 24 ساعت میباشد. از نظر طعم، دم نوش سرد به طور کلی صاف، کم اسید و سنگینتر از رقیبان قهوه گرم خود است.
جالب است بدانید که این دم نوش سرد معمولاً 7 تا 10 روز در یخچال باقی میماند و پس از آن اگر متوجه شدید طعم نوشیدنی شما تغییر کرده باید به فکر درست کردن مجدد آن باشید.
چگونه قهوه دم سرد درست می کنید؟
همچنین بخوانید:بهترین روش های دم آوری قهوه در منزل+آموزش
دم کردن قهوه دم سرد یک نوشیدنی عالی برای افرادی است که هرگز در خانه قهوه درست نکردهاند، چراکه نیازی به دقت فراوان مانند روشهای دم کردن قهوه داغ نداشته و همچنین سخت نیز نیست؛ در واقع تنها چیزی که نیاز دارید یک ظرف برای دم کردن، مقداری قهوه، آب و صبر است.
نحوه دم کردن cold brew coffee (قهوه دم سرد)
- ابتدا قهوه را درشت آسیاب کنید.
- 1 فنجان دانههای درشت آسیاب شده قهوه را در یک شیشه بریزید و در ادامه 1/2 فنجان آب سرد اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. به اندازهای آب اضافه کنید که مطمئن شوید همه قهوهها خیس و با آب مخلوط شدهاند؛ سپس 2/1 فنجان آب باقی مانده را اضافه کنید.
- حال درب شیشه را بگذارید و آن را در یخچال بین 12 تا 24 ساعت قرار دهید که قهوه آماده شده دم بکشد. این را هم بدانید که هر چه مدت طولانیتر قهوه را در یخچال بگذارید، قهوه آماده شما غلیظتر خواهد بود.
- حال باید یک صافی را بر روی یک ظرف قرار داده و مخلوط قهوه را از فیلتر و یا صافی عبور دهید تا تفالهها گرفته شوند.
- اکنون قهوه دم سرد شما آماده است؛ کافیست یک لیوان را با یخ پر کرده و کمی آب به آن اضافه کنید تا رقیق شود که این میزان بستگی به غلظت قهوه مورد نظر شما دارد. البته به جای آب میتوانید از خامه و یا شیر هم برای رقیق شدن قهوه خود استفاده کنید.
آیا میتوان با فرنچ پرس cold brew coffee (قهوه دم سرد) درست کنم؟
جواب این سوال مثبت است؛ فرنچ پرس ظرف مناسبی برای تهیه دمنوش قهوه دم سرد است.
یک نکته برای دم کردن با فرنچ پرس وجود دارد، سعی کنید پس از دم کردن دمنوش خود، آن را از فیلتر کاغذی بگذرانید تا مقداری از آسیابهایی زبری مانندی از قهوه که به زیر دندان میآید، گرفته شود.
نکتهای در خصوص نسبت آب سرد در قهوه دم سرد
نسبت 1:8 یا 1:9 هنگام دم کردن قهوه سرد بسیار رایج است؛ به عنوان مثال، 50 گرم قهوه آسیاب شده به 450 میلی لیتر آب نیاز دارد؛ همچنین برخی از نسبتهای قویتر دم کردن، قدرت متمرکزتری را ارائه میدهند. از دیگر نسبتهایی که برای دم کردن سرد وجود دارد در واقع بسیار نزدیک به نسبت قهوه داغ در 1:11 یا 1:12 است و به طور خاص برای تهیه قهوه سرد یعنی آماده برای نوشیدن، تهیه شدهاند و نیازی به رقیق کردن قهوه نیست.
ویژگیهای قهوه سرد دم چیست؟
پس از دانستن چگونگی دم کردم قهوه دم سرد بهتر است بدانید که این نوع قهوه چه ویژگیهایی دارد؟
از ویژگیهای مهم cold brew coffee میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- فرآیند دم کردن بسیار راحت است.
- تمام مزایای سلامتی و انرژی قهوه داغ را دارد.
- یکی دیگر از ویژگیهای دم کرده سرد که سر و صدای بسیاری به راه انداخته، اسیدیته ملایم و کم است؛ یعنی طعم قهوه سرد نسبت به قهوه دم کرده داغ، از دانههای کمتر اسیدی تهیه شده و به طرز معروفی ملایم و صاف است که این عامل باعث میشود، معده عملکردی راحت و آسان داشته باشد.
- همچنین دم کردن قهوه به این روش، مقداری اسید از خود به جا میگذارد که قهوه داغ به راحتی آنها را خارج میکند؛ این عامل نه تنها باعث ایجاد قهوهای خوش طعم، صاف و ملایم میشود، بلکه قهوه میتواند روزها بماند و همچنان طعم تازه داشته باشد.
- قهوه دم سرد معمولا ترکیبات آلی کمتری نسبت به قهوه داغ برخوردار است.
- دمنوش سرد از روش دمآوری فوقالعاده قابل کنترلی استفاده میکند؛ یعنی، درحالی که سایر انواع قهوه شامل کیت گسترده و گران قیمت هستند، دم کردن این نوع قهوه بسیار مقرونبه صرفه است، چراکه یکبار دم کردن آن میتواند شما را یک هفته در استفاده از قهوه یاری کند و نیازی به دم کردن قهوه نباشد.
همچنین بخوانید: قهوه عربیکا چیست+ویژگی ها و مشخصات آن
فواید قهوه سرد دم
اگر مدت زیادی است که قهوه مینوشید به خوبی با مزایای استفاده از آن آشنا هستید. اما آیا چیزی از مزایای نوشیدن قهوه سرد دم میدانید؟ اکنون نوبت به دانستن برخی از فواید این نوع قهوه است:
· کمک به کاهش وزن
قهوه سرد به دلیل محتوای بالای کافئین آن میتواند به کاهش وزن کمک کند. چگونه؟ خوب، با نوشیدن یک فنجان قهوه دم سرد بعد از تمرین، مصرف انرژی یا اثر پس از سوختن را افزایش میدهید.
توضیح: اثر پس از سوختن اصطلاحی است که برای توصیف توانایی بدن برای ادامه سوزاندن کالری بعد از ورزش استفاده می شود.
· بهبود عملکرد مغز
کافئین موجود در یک فنجان قهوه دم سرد باعث افزایش جریان خون به مغز میشود و در نتیجه عملکرد شناختی شما را تقویت میکند. تحقیقات انجام شده توسط مرکز تحقیقات تغذیه انسان در مورد پیری نشان میدهد که ترکیبات زیست فعال موجود در قهوه میتواند نقصهای شناختی را کاهش و همچنین عملکرد حرکتی را بهبود بخشد.
· طعم بهتر
فرآیند تهیه قهوه سرد به هیچوجه از گرما استفاده نمیکند، بنابراین طعم آن نرمتر است و قهوه اسیدیته کمتری دارد. به همین دلیل، کسانی که معده حساس دارند یا از رفلاکس اسید رنج میبرند، معمولا قهوه سرد را بهتر تحمل میکنند.
· افزایش طول عمر
محققان طی انجام تحقیقات هیجانانگیزی که بهتازگی انجام شده است، ادعا میکنند نوشیدن روزانه یک فنجان قهوه دم سرد میتواند برای سلامتی شما مفید باشد و حتی ممکن است عمر شما را طولانی کند. چطور؟ خوب، قهوه توانایی چربیسوزی بدن و حساسیت به انسولین را افزایش میدهد؛ همچنین خطر زوال عقل را کاهش می دهد.
· مبارزه با سرطان
همچنین این نوع قهوه، حاوی مواد شیمیایی مبارزه با رادیکالهای آزاد بیشتری نسبت به سایر نوشیدنیهای کافئیندار مانند چای است. رادیکالهای آزاد باعث ایجاد سرطانهای خاصی میشوند، بنابراین هر چه تعداد آنها در بدن شما کمتر باشد، بهتر است.
· به تعویق انداختن روند پیری
قهوه بهترین نوشیدنی برای اثرات ضد پیری است؛ این ویژگی به خاطر آنتی اکسیدانهای قهوه cold brew coffee است؛ در واقع آنتیاکسیدانها میتوانند به محافظت از پوست شما در برابر مواد شیمیایی مضر موجود در هوا و اشعههای مضر UV خورشید جلوگیری و به حفظ نرمی، رطوبت و جوانی پوست شما کمک کنند.
· آرامش بخش
قهوه دم سرد باعث تقویت خلقوخو میشود که این مورد، یکی دیگر از مزایای مرتبط با کافئین است. این محرک همراه با تقویت هوشیاری و عملکرد شناختی، خلق و خوی شما را تقویت میکند؛ علاوه براین، مزایای کافئین برای خلق و خو و عملکرد مغز به ویژه برای افراد مسن و افراد کم خواب مفید است.
همچنین بخوانید: قهوه نسل سوم چیست و قهوه ساز نسل سوم کدام است؟
نکاتی مهم در خصوص قهوه دم سرد (cold brew coffee):
بعد از دانستن نحوه دم کردن cold brew coffee و آشنایی با آن لازم است به نکات زیر توجه کنید:
- مطمئن شوید که دانههایتان درشت آسیاب شدهاند زیرا دانههایی که به صورت پودر ماسهای آسیاب میشوند، مانند قهوههای قطرهای، میتوانند منجر به دم کرده بیش از حد قهوه شوند و قهوه صافشده را خمیر و گل آلود کنند. دانه های قهوه شما باید شبیه آرد ذرت درشت یا حتی کمی خشن تر به نظر برسند.
- در صورت امکان از آب فیلتر شده استفاده کنید، یعنی اگر از آب تصفیه شده برای تهیه آن استفاده کنید، فنجان قهوه شما طعم بهتر و شیرینتری خواهد داشت.
- نوشیدنی سرد خود را با تکه های یخ قهوه خنک کنید.
آماده نوشیدن قهوه دم سرد هستید؟
در این مطلب سعی کردیم شما را با cold brew coffee یا همان قهوه دم سرد آشنا کنیم. همچنین با بیان ویژگی این نوع دم کردن قهوه به تفاوت عمده آن نسبت به قهوه داغ پی بردیم که یکی از آنها، کمتر بودن میزان اسید قهوه دم سرد به نسبت قهوه داغ بود و تفاوت دیگر، مربوط به نسبت آب و قهوه می شد که در روش دم سرد گاهی برای مقدار یکسانی از آب به دو برابر قهوه نیاز است.
اگر بازهم سوالی در این خصوص داشتید در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید تا کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگوی آن باشند.
منابع: