قهوه سیراف, قهوه

قهوه موکا چیست و از کجا می آید؟

قهوه موکا چیست و از کجا می آید؟

قهوه موکا یا کافه موکا نام های این نوشیدنی بر پایه اسپرسو هستند که جزو قهوه های گرم محسوب می شوند که البته می توان آن را به صورت سرد نیز سرو کرد. به این قهوه موکاچینو (به زبان ایتالیایی) نیز گفته می شود که دلیل این نامگذاری شبیه بودن آن به نوشیدنی کاپوچینو می باشد.

امروز در این مقاله از قهوه سیراف، می‌خواهیم به معرفی یکی دیگر از نوشیدنی های گرمی که در کافه ها سرو می‌شود بپردازیم. تا آخر این مقاله با ما همراه باشید که اگر روزی در کافه ای قصد سفارش قهوه موکا داشتید، بدانید که قهوه موکا چیست و از کجا می آید؟ و قرار است با چه طعمی روبرو شوید.

نوشیدنی ای به نام موکا یا قهوه موکا که طرفداران زیادی دارد.  شاید خیلی از شما مثل من طرفدار قهوه های خیلی تلخ نباشید و نتوانید به راحتی آنها را بخورید. قهوه موکا که با شکلات ترکیب می‌شود، طعم بسیار لذیذی دارد که تلخی قهوه ها را برای شما کمتر می‌کند.

قهوه موکا چیست و از کجا می آید؟

موکا چیست

اگرچه موکا مفهوم قهوه شکلاتی را دارد و ما همه آن را به این ویژگی می‌شناسیم، اما ابتدا در قرن هجدهم در ایتالیا بود که شکلات و قهوه به شکل بیسرین ترکیب شدند. بیسرین در یک لیوان کوچک، همراه با شکلات داغ (شکلات و شیر)، اسپرسو و روی آن کف زده شده سرو می‌شد. در حال حاضر، موکا در ساده‌ترین شکل خود، یک کافه لاته با شکلات اضافه شده برای ایجاد یک ترکیب غنی و خوش طعم از شکلات، شیر و اسپرسو است. اغلب اوقات، چیزی که کافه ها به عنوان موکا سرو می‌کنند، بیشتر شبیه شکلات داغ یا همان هات چاکلت است. اغلب هم با افزودن خامه فرم گرفته یا پودر شکلات روی آن را تزئین می‌کنند.

اولین نوشیدنی قهوه ای که امتحان کردم، این ترکیب دلپذیر از سس شکلات، شیر و اسپرسو بود. بعدها قهوه های متفاوت زیادی را مصرف کرده‌ام. اما چیزی فریبنده در مورد ترکیب شکلات و قهوه وجود دارد که تا خودتان آن را امتحان نکنید، متوجه چیزی که می‌گویم نخواهید شد. دانه های قهوه موکا دارای طعم طبیعی شکلاتی هستند ولی با این حال برای درست کردن قهوه موکا بسیاری از باریستاها به منظور تقویت طعم شکلات آن، کمی شکلات به دستور آن اضافه می کند.

سه نوشیدنی اصلی کافی شاپ ها که بر پایه اسپرسو و شیر آماده می شوند؛ لاته، کاپوچینو و موکا می باشند که در این بین لاته به خاطر حجم بالای شیر، جز سبک ترین قهوه ها به حساب می آید و بعد از آن کاپوچینو قرار می گیرد. پس احتمالاً باید حدس زده باشید که قهوه موکا نسبت به این دو گزینه دارای غلظت و سنگینی بیشتری می باشد.

اکنون که متوجه شدید قهوه موکا چیست بریم سراغ بقیه چیزهایی که باید درباره این نوشیدنی گرم بدانید.

کلمه موکا از کجا آمده است

در حالی که امروزه ما کلمه “موکا” را با یک نوشیدنی مرتبط می‌دانیم، در واقع این کلمه از مکانی می‌آید به نام شهر المخا یا موکا، در یمن. موکا یک شهر ساحلی و یک بندر تجاری است که در امتداد دریای سرخ قرار دارد. از قرن پانزدهم تا اوایل قرن هجدهم این بازار بزرگ ترین بازار قهوه در جهان بود. در این دوره زمانی، قهوه عربیکا که در ارتفاعات مناطق کوهستانی مرکز یمن رشد می‌کرد، به نام این بندر نامگذاری شد و به عنوان قهوه موکا فروخته می‌شد.

امروزه ما موکا (یا موکا عربی) را به عنوان یکی از قدیمی ترین گونه‌های گیاه شناسایی کرده ایم. گیاهان موکا کوتاه، با انواع توت ها و برگ های کوچک هستند و سطح بهره وری نسبتاً کمی دارند. در حالی که همه قهوه های یمن از انواع موکا نبودند، سردرگمی و نام بندر باعث شد که به آن برچسب زده شود. در این برهه از زمان، مصرف کنندگان قهوه در سراسر جهان، قهوه یمن را دارای طعمی خاکی یا شکلاتی توصیف کردند. یافتن اطلاعات معتبر در مورد تاریخچه نوشیدنی موکا (یا کافه موکا) بسیار دشوار است.

با این حال، اغلب، به قرن هجدهم ایتالیا بر می‌گردد، جایی که ترکیبی از اسپرسو، شیر، و نوشیدنی شکلات (کاکائو) در یک لیوان کوچک سرو می‌شد. این نوشیدنی در ابتدا با نام بیسرین یا باواریسا شناخته می‌شد. در سال ۱۸۹۲ بود که اولین بار در دستور پخت بتی کراکر به موکای کافه اشاره شد.

قهوه موکا چیست و از کجا می آید؟

 

مزه موکا چجوریه؟

مشخصات طعم موکا می‌تواند به نوع شکلات و قهوه مورد استفاده بستگی داشته باشد. در بهترین حالت، طعم موکا بیشتر شبیه به شکلات است تا قهوه. تلخی و شیرینی اسپرسو در ترکیب با شکلات، طعم شکلاتی غنی و رضایت بخشی ایجاد می‌کند که حتی یک جرعه هم از قهوه شما باقی نخواهد ماند. به طور کلی، زمان درست کردن موکا، از شکلات تلخ استفاده می‌شود زیرا بهترین کارایی را با اسپرسو دارد.

موکا در مقابل قهوه

قهوه گیاهی است که در بیشتر مناطق گرمسیری و استوایی جهان به ویژه در آفریقا کشت می شود، جایی که می توان محبوب ترین گونه های قهوه را پیدا کرد. در آفریقا درخت هایی هستند که توت هایی تولید می کند که وقتی خشک و برشته می شوند دانه های قهوه نامیده می شود، یکی از پرطرفدارین کالاهای مورد معامله در جهان. دانه های قهوه بو داده برای تولید یک نوشیدنی که به آن قهوه نیز می گویند آسیاب شده و دم می کنند. قهوه به چند روش مختلف دم می شود.

این کار را می توان با جوشاندن، با دم کشیدن و با استفاده از قهوه سازهای اتوماتیک انجام داد. این روش ها انواع مختلفی از قهوه را تولید می کنند که هر کدام طعم و بافت متفاوتی دارند.
طعم قهوه با افزودن سایر مواد به دم کرده بیشتر می شود و به طرق مختلف ارائه می شود که هر کدام نام خاص خود را دارند. برخی از محبوب ترین دم کرده های قهوه عبارتند از:

  • اسپرسو : که غلیط تر است و غلظت بالایی از خامه یا فوم دارد.
  • کاپوچینو : که مخلوطی از اسپرسو ، شیر داغ و کف شیر بخار داده شده است.
  • دکافین : که با قهوه بدون کافئین تهیه می شود.
  • قهوه ترکی : که سه بار به آرامی در آب گرم دم می شود تا کف غلیظی ایجاد کند.
  • کافه لاته : که از مخلوط کردن شیر بخار داده شده و قهوه تهیه می شود.
  • قهوه فوری موکا : که نوعی کافه لاته است.

موکا با مخلوط کردن یک قسمت اسپرسو با دو قسمت ​​شیر بخار داده شده و افزودن پودر شکلات تهیه می شود. شکلات می تواند شکلات تلخ یا شیری باشد و می تواند شیرین یا تلخ باشد. قهوه فوری موکا می تواند کف شیری معمولی را در بالا داشته باشد یا از فوم خامه برای روی آن استفاده کنید. سایر افراد می خواهند انواع مختلفی از مواد روی موکا خود استفاده کنند مانند دارچین، مارشملو و پودر شکلات تهیه کنند. ممکن است افزودنی‌های دیگری برای تولید انواع کافه موکا به آن اضافه شود.

قهوه موکا چیست و از کجا می آید؟

چگونه موکا درست کنیم

اگر قبلاً لاته درست کرده اید یا به طور کلی می‌دانید چگونه لاته درست کنید، مراحل بسیار مشابه هستند. اگر یک دستگاه اسپرسوساز در خانه دارید، باید دم کردن قهوه برای شما بسیار ساده و آسان باشد. قبل از شروع دم کردن، مهم است که مواد خود را جمع آوری کنید. بدیهی است که اگر به دستگاه اسپرسوساز دسترسی دارید، به یک پارچ شیر، لیوان اسپرسو و تمام تجهیزات لازم دسترسی خواهید داشت.

جهت بررسی دیگر محصولات قهوه سیراف به اینستاگرام ما سر بزنید

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.