مقالات

قهوه ترک چیست؟

قهوه ترک

قهوه یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها در دنیاست که انواع مختلفی دارد. برخی افراد قهوه های فیلتری را ترجیح می دهند که در فنجان قهوه شان هیچ لردی وجود نداشته باشد. اما برخی افراد هم از قهوه هایی مانند قهوه ترک که بدون فیلتر هستند لذت می برند. البته که عموما قهوه خورها تنوع زیادی در انتخاب قهوه شان دارند و دوست دارند که همه نوع قهوه را تجربه کنند. در ادامه مختصری در مورد قهوه های ترک صحبت می کنیم.

آشنایی با قهوه ترک

قهوه ترک

یکی از محبوب ترین و در عین حال رایج ترین قهوه هایی که در کشورمان مورد استفاده قرار می گیرد قهوه ترک است. یکی از مهمترین دلیل هایی که برای این موضوع مطرح می شود سادگی و به دنگ و فنگ بودن تهیه این نوع قهوه است. چرا که برای تهیه آن نه به اسپرسوساز نیاز است، نه موکاپات، نه فرنچ پرس یا همزن برای تهیه فوم شیر و نه هیچ تجهیزات دیگری.

تنها وسیله مورد نیاز برای تهیه قهوه های ترک جذوه است که نوع شیر جوش مخصوص بوده و حتی بدون آن و با شیر جوش های معمولی هم می توانیم یک قهوه نسبتا خوب داشته باشیم. معمولا این نوع قهوه از قهوه فرانسه غلیظ تر است اما اگر با اسپرسو آن را مقایسه کنیم غلظت کمتری دارد. روی قهوه ترک همیشه یک لایه کف غلیظ وجود دارد که معمولا روی همه فنجان ها تقسیم می شود و لذت خاصی به آن می بخشد.

یکی از هیجان انگیزترین روش های تهیه قهوه از نوع ترک استفاده از شن داغ است که در بخش های جنوبی کشورمان بسیار رایج است. به این شکل که به جای حرارت اجاق از شن های خیلی داغ و گاها سنگ داغ استفاده می شود و قهوه روی آن درست خواهد شد. برای تهیه این نوع از قهوه لازم است تا دانه های قهوه کاملا آسیاب شده و پودری نرم و یکدست داشته باشیم.

چطور قهوه ترک درست کنیم؟

قهوه ترک

حالا که تا حدودی با این نوع از قهوه آشنا شدیم لازم است تا در مورد طرز درست کردن آن هم اطلاعاتی به دست آوریم. نخست این که برای درست کردن قهوه های ترک شما نیاز به قهوه جوش دارید. البته نه هر قهوه جوشی، مدنظر ما قهوه جوش های به نام جذوه هستند که به صورت استیل و مسی به وفور در بازار یافت می شوند. جذوه در قسمت دهانه باریک شده و اصطلاحا دارای گردن است و برای کف دار شدن قهوه ترک کاملا مناسب است.

جذوه ها در سایزهای مختلفی در بازار هستند و شما بسته به تعداد نفرات میتوانید جذوه هایی با ظرفیت دو فنجام، 4 فنجان و … تهیه کنید. حال که ملزومات لازم است نوبت به تهیه قهوه می رسد. شما برای هر یک فنجان قهوه به 1 تا نهایتا 2 قاشق چایخوری پودر قهوه ترک نیاز دارید. اگر میخواهید قهوه تان غلیظ تر باشد دو قاشق پودر قهوه به آن اضافه کنید. به تعداد قاشق های پودر قهوه ای که ریخته اید هم شکر اضافه کنید.

سپس یه فنجان آب سرد به این مواد پودری اضافه کرده و آن را خوب هم بزنید. دقت کنید اگر می خواهید دو فنجان قهوه آماده کنید می بایست 2 تا 4 قاشق چایخوری پودر قهوه، دو تا 4 قاشق چایخوری شکر و 2 فنجان آب سرد به جذوه اضافه کرده و آن را خوب هم بزنید. حال قاشق را از داخل مخلوط برداشته و آن را روی حرارت ملایم رو به متوسط قرار دهید.

نحوه خامه دار شدن قهوه های ترک

قهوه ترک

در قسمت قبلی تا آنجایی پیش رفتیم که مخلوط قهوه را رو حرارت قرار می دهیم. حال برای این که این قهوه مان دارای کف یا به اصطلاح همان خامه خوشمزه ای شود باید کار خاصی انجام دهید. به این صورت که وقتی قهوه جوش آمد و از گردن جذوه رد شد آن را از روی حرارت بر می دارید و کنار می گذارید تا سطح قهوه مجددا پایین بیاید. سپس دوباره جذوه را روی حرارت قرار می دهیم و اجازه می دهیم این فرآیند یک بار دیگر هم تکرار شود.

حال قهوه شما همراه با خامه خوشمزه آن آماده است و نوبت به سرو آن می رسد. برای سرو در ابتدا باید کف یا همان خامه را داخل هر لیوان و به میزان مساوی بریزید. سپس قهوه را روی خامه می ریزید و فنجان قهوه شما آماده سرو است. معمولا در کنار این قهوه یک فنجان کوچک آب سرد هم قرار می دهند تا طعم دهان از تلخی قهوه پاک شود. مهمترین نکته ای که به شما کمک می کند قهوه ای کاملا باکیفیت و خوشمزه داشته باشید چیزی نیست جز پودر قهوه!

هرقدر پودر قهوه تازه تر بوده و باکیفیت تر باشد نتیجه نهایی نوشیدنی شما هم فوق العاده تر خواهد بود. به یک موضوع دیگر هم در مورد این نوع قهوه دقت کنید و آن هم این است که حتما برای درست کردن آن از آب سرد استفاده کنید. به این شکل شما کف یا همان خامه بهتر و بیشتری خواهید داشت و قهوه تان خوشمزه تر خواهد بود.

بهترین قهوه های ترک را از کجا بخریم؟

قهوه ترک

همانطور که در بخش قبلی هم گفتیم یکی از مهمترین مواردی که در کیفیت این نوع از قهوه تاثیر گذار است پودر قهوه ای است که از آن استفاده می شود. برای همین هم مهم است که از کجا پودر قهوه تان را تهیه کنید. دانه قهوه ای که برای این نوع از نوشیدنی مورد استفاده قرار می گیرد دانه های عربیکا هستند که از نظر کافئین درصد آنها بین 0.8 تا 1.4 بوده و از دانه های قهوه روبوستا کافئین پایین تری دارند. میزان اسیدیته دانه های عربیکا پایین بوده و قند و چربی آن از روبوستا بیشتر است. بهترین قهوه های ترک از 100 درصد دانه های عربیکا بسیار ریز آسیاب شده به دست می آیند.

نتیجه گیری

بهترین برند این نوع قهوه هم مهمت افندی بوده که از همه برندها با کیفیت تر است (برای مطالعه بیشتر مقاله بهترین مارک قهوه ترک را مطالعه کنید). توصیه میکنیم حتما پودر قهوه ترک خود را از فروشگاه های مرغوب مانند قهوه سیراف که دانه های قهوه تازه آسیاب شده دارند خریداری کنید تا در نهایت قهوه ای بی نظیر و خوشایند داشته باشید. درصورتی که قصد خرید قهوه ترک دارید با شماره 09120602986 تماس بگیرید.

بهترین مارک قهوه ترک چیست؟

یکی از بهترین مارک و برندهای قهوه ترک، بند مهمت افندی هست که برای تهیه ارزان این قهوه ترک می توانید با شماره 09120602986 تماس بگیرید.

از کجا قهوه ترک بخریم؟

قهوه سیراف یکی از مراکز تخصصی فروش قهوه ترک است که برای سفارش این قهوه می توانید با شماره 09120602986 در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *