قهوه هسته خرما

قهوه خرما چیست؟ روش های تهیه و مصرف قهوه خرما

قهوه خرما

شاید اگر سال‌ها قبل کسی راجع به قهوه خرما سخن به میان می‌آورد با لبخندی از سر استهزاء به او می‌نگریستیم و سری از تعجب تکان می‌دادیم اما امروزه به کمک پژوهش‌های علمی به این نتیجه رسیده‌اند که هسته خرما را می‌توان به شکل پودر قهوه درآورد.

حال این سوال پیش می‌آید که اصلا قهوه خرما چیست؟ در واقع قهوه خرما ربطی به قهوه معمولی ندارد و از آسیاب‌کردن هسته‌های خرما به دست می‌آید. این پودر تفاوت زیادی با قهوه معمولی ندارد و دارای بو و طعمی همانند قهوه تازه است. بزرگترین مزیت این قهوه بر قهوه معمولی نداشتن کافئین در آن است. بنابراین مصرف آن برای کسانی که به کافئین آلرژی دارند بسیار لذت‌بخش است. قهوه هسته خرما طبعی گرم و خشک دارد و منبعی غنی از پتاسیم، منیزیم، فسفر، آهن، کلسیم و روی است.

 

فواید قهوه هسته خرما

در کمال تعجب هسته خرما هم‌چون خود خرما دارای خواص بی‌نظیری است که در ادامه به برخی از مهم‌ترین خواص قهوه هسته خرما اشاره می‌کنیم.

هسته خرما دارای مقادیر زیادی اسید اگزالیک، فیبرهای مفید، آمینواسیدها است که برای عملکرد صحیح سیستم گوارش بسیار مفید هستند. هم‌چنین هسته خرما منبع غنی از آنتی اکسیدان‌ها است که تاثیر به سزایی در پیشگیری از سرطان و آسیب‌های جدی به ساختمان دی.ان.ای دارد.

دم کرده این پودر یا قهوه در کاهش دیابت و کنترل قند خون بسیار تاثیر دارد. در واقع این مزیت در درمان پروستات نیز دخیل است چرا که یکی از عوامل ابتلا به پروستات خود دیابت است. کسانی که پروستات دارند با ورزش و ترک کافئین می‌توانند به درمان خود کمک کنند. در نتیجه مصرف این پودر به دلیل صفر بودن مقدار کافئین آن برای این دسته از افراد بسیار کارساز است.

همچنین بخوانید: طرز تهیه قهوه ترک، مراحل آماده‌سازی آن و نکاتی که باید بدانید!

فواید قهوه خرما + قهوه سیراف

از سوی دیگر این قهوه برای افزایش میزان شیر مادران شیرده بسیار مفید است. هم‌چنین گفته شده‌است که استفاده از این قهوه به صورت بخور پس از زایمان تاثیر زیادی در بازگشتن رحم به جایگاه اولیه‌اش دارد و موجب کم شدن درد مفاصل و استخوان‌ها می‌گردد. این قهوه بعنوان مسکنی برای کاهش درد دندان نیز به کار می‌رود. هم‌چنین مصرف این پودر در تقویت مژه‌ها، مو و ابرو بی تاثیرنیست.

پتاسیم موجود در پودر این قهوه موجب تقویت سیستم ایمنی و سیستم عصبی بدن می‌گردد در نتیجه مصرف آن به تمدد اعصاب کمک می‌کند. رفع عفونت‌های مثانه، کلیه، کیسه صفرا و پاکسازی خون از دیگر فواید قهوه خرما است. در واقع پروانتوسیانیدین موجود در این قهوه به جلوگیری از مسمومیت کبدی و عملکرد صحیح کلیه کمک شایانی می‌کند.

دانه های خرما در کاهش وزن بدن تاثیر دارند از این رو قهوه خرما نیز به دلیل دارا بودن آهن، فلوراید و فیبر می‌تواند به کاهش وزن و کاهش چربی‌های شکمی و باسن کمک کند. با اشاره به وجود آهن در این پودر باید دانست که این قهوه  در درمان کم‌خونی نیز بسیار مفید است پس کسانی که از عوارض کم‌خونی هم‌چون تنگی نفس، درد قفسه سینه و خستگی رنج می‌برند با مصرف این قهوه می‌توانند به درمان خود تسریع ببخشند. افرادی که در اثر حساسیت‌های فصلی دچار آبریزش چشم می‌شوند می‌توانند با مصرف این قهوه به افزایش بینایی خود و کاهش حساسیت‌ها کمک کنند.

از دیگر خواص شگفت‌انگیز این قهوه نقش آن در درمان زخم و التیام پوست است. بسیاری از زخم‌های چرکی به کمک این پودر قابل درمان هستند، به این شکل که باید پودر را مستقیما روی زخم بریزید و با یک باند استریل روی آن را بپوشانید با تکرار روزانه این کار زخم کم کم التیام می‌یابد. پودر هسته خرما در رفع اسهال مزمن و نابودسازی باکتری‌های دستگاه گوارش بسیار موثر است و در واقع به عنوان یک ضدعفونی کنند قوی عمل می‌کند. کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی و کاهش میزان فشار خون از جمله خواص دیگر مصرف این پودر قهوه است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

روش تهیه قهوه هسته خرما

همچنین بخوانید: قهوه نسل سوم چیست و قهوه ساز نسل سوم کدام است؟

روش تهیه قهوه هسته خرما

برای تهیه قهوه هسته خرما طبق این دستور العمل پیش می‌رویم. ابتدا مقداری هسته خرما تهیه می‌کنیم سپس آن‌ها را با آب گرم خوب می‌شوییم تا تمام زوائد آن از بین برود. سپس به مدت ۷ تا ۱۰ در معرض نور آفتاب قرار می‌دهیم تا خشک شوند. پس از آن هسته‌ها را داخل فر قرار می‌دهیم تا کمی قهوه‌ای شوند. در مرحله آخر آن‌ها را داخل مخلوط‌‌کن می‌ریزیم تا حسابی آسیاب شوند پودر حاصل قهوه خرما نامیده می‌شود بهتر است این پودر را درون ظرفی شیشه‌ای در محیطی سرد و خنک نگه‌داری کنید.

باید به این نکته اشاره کرد که تهیه قهوه هسته خرما در منزل در صورت  نداشتن ‌آسیاب‌کن قوی کار مشکلی است. از این جهت می‌توانید به صورت آنلاین یا حضوری اقدام به خرید قهوه خرما در بسته‌ بندی‌های آماده و شرکتی نمایید.

 

روش مصرف قهوه خرما

از قهوه خرما بیشتر به شکل دمنوش استفاده می‌کنند. بدین منظور  پودر هسته خرما را داخل آب جوش بریزید و به مدت ده دقیقه تا یک ربع روی شعله غیرمستقیم قرار دهید تا دم بکشد. می‌توانید این پودر را به شیر در حال جوش نیز اضافه کنید، سپس شیر را از روی اجاق بردارید روی آن درپوش قرار دهید تا این قهوه دم بکشد پس از چند دقیقه قهوه شما آماده سرو است.

جهت مصارف غیر درمانی و روزانه می‌توان جهت طعم بهتر این قهوه به آن مقداری عسل یا شکر اضافه کرد. خوردن این قهوه به صورت ناشتا موجب افت قند خون می‌شود بنابراین بهتر است افرادی که دیابت ندارند آن را بعد از وعده‌های غذایی یا قبل از خواب مصرف کنند. این قهوه را بعنوان اسموتی در آبمیوه یا به شکل افزودنی در تهیه سس سالاد و … نیز استفاده می‌کنند. هم‌چنین این پودر قهوه را در پخت کیک و نان نیز به کار می‌برند.

روش مصرف قهوه خرما + قهوه سیراف

مصرف قهوه خرما با پودر گل‌سرخ موجب بازشدن عروق قلب و کاهش تپش قلب می‌گردد. مصرف این قهوه با روغن زیتون به دفع سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا کمک می‌کند. خوردن دارچین همراه با پودر هسته خرما موجب تنظیم قند خون می‌شود. ترکیب این قهوه و خود خرما به تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها و کاهش ریزش مو و مژه کمک می‌کند و در نهایت پودر این قهوه همراه با زردچوبه در از بین بردن عفونت‌های دستگاه گوارش بسیار موثر است‌.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.