شیر قهوه از آن دسته نوشیدنیهای جذاب و فوقالعاده خوشطعمی است که با یکبار نوشیدن آن دیگر بعید است که به فکر دوباره امتحانکردن آن نیفتید. اما شیر قهوه چیست؟ چگونه تهیه میشود و مبدأ آن کجاست؟ با ما در ادامه مطلب همراه باشید تا بهتمامی این سؤالات پاسخ دهیم و انواع این نوشیدنی خوشطعم را معرفی کنیم.
اولین شیر قهوه توسط چه کسی ابداع شد؟
برخی از افراد باور دارند که مبدأ اصلی شیر قهوه به صحرای عربستان و شیخنشینان برمیگردد. درصورتیکه بسیاری مبدأ آن را اروپا میدانند. اما در این بین بسیاری از تاریخدانان باور دارند که نخستین کسی که قهوه را با شیر نوشید، کسی نبود جز یوهان نیوهوف، سفیر هلند در چین و در سال 1660 میلادی!
انقلاب در شیر قهوه
شیر قهوه تا ۴۰ سال گذشته بهصورت بسیار ساده تهیه میشد؛ اما در حال حاضر انقلابی در صنعت قهوه رخ داده که شیر نیز در آن نقش کلیدی دارد. در حال حاضر در بسیاری از رستورانها شما میتوانید انواع شیر قهوه را مشاهده کنید که هر یک طعم، اسانس و مزهای متفاوت با دیگری دارند. به طور مثال لاته (Latte) یکی از انواع شیر قهوه به شمار میآید که در سراسر جهان طرفداران بسیاری دارد.
بخش عمدهای از انقلاب شیر قهوه به ایجاد و تهیه کف در آن برمیگردد! در زمانی که اسپرسوسازها و بخارپزهای تجاری هنوز در دسترس بخش عمدهای از افراد نبودند، مردم عادی با استفاده از دست و میله بخار این کار را انجام میدادند و به دنبال ایجاد طعم و بافت افسانهای در قهوه بودند.
طرز تهیه شیر قهوه
آیا به دنبال دستورالعمل ساده و کاربردی برای تهیه شیر قهوه هستید؟ کافی است که آموزش زیر را گامبهگام دنبال کنید و یک شیر قهوه خوشطعم برای رفع خستگی و کسب انرژی بنوشید. این شما و این طرز تهیه شیر قهوه.
1. ابتدا شربت را درست کنید
در ابتدا شربت خود را آماده کنید. برای این کار قهوه و شکر را در قابلمه ریخته و اجازه دهید تا بجوشد. زمانی که این ترکیب جوش خورد، حرارت را کم کرده و اجازه دهید تا ۱۰ دقیقه به حال خود بماند. سپس قابلمه را برداشته و بگذارید که شربت کاملاً خنک شده و غلیظ شود.
2. سپس قهوه را سرو کنید
حالا در لیوانی که میخواهید قهوه را در آن سرو کنید، شیر را به میزان دلخواه اضافه کرده و سپس شربت قهوه خنک شده را به آن اضافه کنید و ترکیب کنید تا به این ترتیب عطر و طعم دلخواه خود را به دست آورید.
البته یک روش دیگر نیز برای تهیه شیر قهوه وجود دارد که میتوان با آن شیر قهوه را گرم و داغ مصرف کرد. برای این کار به روش زیر عمل کنید:
- دو فنجان آب سرد را به همراه نصف فنجان قهوه خردشده در کتری بریزید و بگذارید تا دم بکشد.
- سپس قهوه دم کشیده را در یک قابلمه کوچک ریخته روی حرارت ملایم بگذارید و با یک فنجان شیر مخلوط کنید، این کار را تا زمانی انجام دهید که حجم آن به نصف کاهش پیدا کند.
- تقریباً ۳۰ دقیقه زمان میبرد تا شیر قهوه شما آماده شود.
- در انتهای کار میتوانید از چند قطعه یخ نیز در شیر قهوه خود استفاده کرده و یک ترکیب خوشمزه و خنک برای رفع تشنگی در هوای گرم تهیه کنید.
9 نوشیدنی محبوب قهوه با شیر
ترکیب خوشمزه و فوقالعاده شیر با قهوه از جمله ترکیباتی است که تنها در یک حالت خاص ساخته نمیشود و میتوان آن را با دستورالعملهای مختلفی تهیه کرد. در ادامه 9 نوشیدنی محبوبی که از ترکیب قهوه با شیر تهیه میشوند را میتوانید مشاهده کنید:
- کافه لاته: حاصل ترکیب قهوه اسپرسو با شیر بخارپز
- کافه موکا: ترکیب اسپرسو، شکلات، خامه فرم گرفته و شیر بخارپز
- کافه اولِه Café au Lait: کافه موردعلاقه فرانسویها با ترکیب قهوه تیره و شیر گرم
- کاپوچینو: ترکیب قهوه اسپرسو با کمی کف شیری روی آن
- ماکیاتو: همچون کافه لاته اما کوچکتر و دارای دوز بیشتری از اسپرسو و کمی فوم شیری
- فراپه: نوعی قهوه یخی (ice coffee) از ترکیب اسپرسو، شیر و یخ
- آیس لاته Iced Latte: همچون لاته به همراه یخ
- موکای یخی: موکا اما همراه با یخ
- لاته ماکیاتو: یک کافه لاته سنتی اما با کفی غلیظتر
چرا مردم به قهوه شیر اضافه میکنند؟
آیا برایتان سوال است که چه عامل و یا عواملی باعث شدند تا مردم به قهوه خود شیر اضافه کنند و این ترکیب را همچنان به مصرف برسانند؟ این شما و این اصلیترین دلایلی که به قهوه خود شیر اضافه میکنیم.
طعم بهبودیافته
یکی از خاصیتهای شیر آن است که طعمی مطلوبتر و شیرینتری به قهوه میدهد که نوشیدن آن را لذتبخشتر میسازد. درواقع شیر این قابلیت را دارد که طعم تلخ قهوه را مخفی کرده و حالت گس آن را کاهش دهد. این اتفاق به لطف وجود ذرات چربی موجود در شیر رخ میدهد که باعث میشود قهوه طعم خامهایتری پیدا کند.
بهبود محتوای غذایی
قهوه یکی از نوشیدنیهای پرکاربرد و مفیدی است که انواع ویتامینها را از جمله منیزیم، نیاسین (ویتامین B3)، پتاسیم، ریبوفلاوین (ویتامین B2) داشته و نوشیدنی سالم به شمار میرود. تنها کمبود آن را میتوان ویتامین D، کلسیم و پروتئین عنوان کرد که این مواد مغذی را نیز با افزودن شیر به قهوه میتوان به این نوشیدنی اضافه کرد. شیر میزان انرژی موجود در قهوه را نیز افزایش میدهد.
کاهش اسیدیته قهوه
برخی از دانههای قهوه پس از دمشدن حالت اسیدی پیدا میکنند که این میزان اسیدیته را میتوان با افزودن کمی شیر به قهوه کاهش داد و دیگر با سوزش معده مواجه نشد.
کاهش رنگدهی قهوه به دندانها
یکی از معایب نوشیدن زیاد قهوه را میتوان لکهدار شدن دندانها عنوان کرد. قهوه حاوی تانن است و میتواند منجر به لکهدار شدن دندانها شود. زمانی که شیر به قهوه اضافه میشود، پروتئینهای موجود در آن با تاننها متصل شده و از این آسیب جلوگیری میکنند.
قهوه خنکتر
یکی از راهکارهای ساده برای کاهش سریع دمای قهوه، افزودن شیر به آن است. به این ترتیب شما میتوانید قهوه خود را هم در زمان کوتاهتری آماده کنید و هم از طعم بینظیر آن در ترکیب با شیر لذت ببرید.
نتیجه گیری
شیر قهوه در سال 1660 توسط یوهان نیوهوف ابداع شد. از خواص شیر قهوه می توان به طعن بهبودیافته و کاهش اسیدیته اشاره کرد. البته کیفیت قهوه مورد استفاده هم مهم است. پیشنهاد ما خرید قهوه با کیفیت است که می توانید از قهوه سیراف تهیه کنید.