مقالات

وی 60 و 6 سوال پرتکرار

وی 60

تهیه قهوه با ابزارهای مختلفی انجام می‌گیرد که هر یک از این ابزارها ویژگی خاص خود را دارند و در نهایت خروجی نهایی منحصربه‌فردی را ارائه می‌دهند. یکی از روش‌های تهیه قهوه را می‌توان ساخت آن با قهوه ساز وی 60 یا “Hario V60” عنوان کرد. این روش را در ادامه مورد بررسی قرار می‌دهیم. با ما همراه باشید تا با هم یک قهوه وی 60 عالی تهیه کنیم.

وی 60 یا Hario v60 چیست؟

دستگاه وی 60

دستگاه وی 60 ابزاری نوین و ساده برای تولید قهوه به شمار می‌رود که به‌احتمال زیاد آن را در کافی‌شاپ‌ها و قهوه‌خانه‌ها دیده‌اید. این دستگاه ساخت شرکت ژاپنی شیشه و کریستال هاریو است و همان‌طور که از نامش پیداست به‌عنوان یک قیف 60 درجه دیده می‌شود. برای تهیه قهوه با استفاده از این دستگاه هیچ نیازی به اتصال آن به برق یا شعله گاز ندارید و تنها با استفاده از این ابزار مخروطی می‌توانید قهوه خود را تهیه کنید. در واقع هاریو نخستین کسی بود که این دستگاه را تولید کرد. کمپانی او در سال 1949 نخستین قهوه‌ساز خود را به بازار عرضه کرد.

نحوه عملکرد قهوه‌ساز وی 60

برای تهیه قهوه وی 60 لازم است که قهوه آسیاب‌شده با آب جوش و فیلتر کاغذی مناسبی را در اختیار داشته باشیم. قهوه وی 60، نوشیدنی لطیف، شفاف و بسیار خوش‌طعم است که به راحتی تهیه می‌شود و لازم نیست برای تهیه آن حرفه‌ای باشید.

جالب است بدانید که تهیه قهوه به‌صورت وی 60 یکی از پرکاربردترین روش‌های دم‌آوری قهوه در دفاتر، منازل و کافی‌شاپ‌ها در سراسر جهان به شمار می‌رود؛ چرا که در نهایت قهوه‌ای بادوام، کاربردی و ارزان قیمت را در اختیارمان قرار می‌دهد.

در تهیه این نوع قهوه نیز می‌توانیم سرعت دم‌آوری را کاهش و افزایش داده و متناسب با نیاز خود تغییر دهیم. به طور مثال هر چقدر که اندازه آسیاب بزرگ‌تر باشد، قهوه سریع‌تر دم کشیده و در مقابل هر چقدر که آسیاب ریزتر باشد، برای دم‌کردن قهوه زمان بیشتری نیاز است. فراموش نکنید که هر چقدر سریع‌تر این کار انجام بگیرد، در نهایت یک فنجان قهوه روشن و سبک خواهیم داشت.

چگونه قهوه V60 به وجود آمد؟

قهوه وی 60

منشأ تولید قهوه به روش وی 60 به سال ۱۹۰۸ برمی‌گردد، هنگامی که یک بانوی خانه‌دار به نام ملیتا بنتز، برای نخستین‌بار در زمان دم‌کردن قهوه از کاغذ به جای فیلترهای کتانی که در آن زمان مورداستفاده قرار می‌گرفتند، استفاده کرد. او برای استخراج عصاره قهوه از یک قابلمه مسی با سوراخ‌هایی در کف آن استفاده کرد که با دستمال‌کاغذی به‌عنوان فیلتر پوشانده شده بود. در طی زمان و با ظهور شرکت‌های تخصصی همچون Hario این روش تهیه و دم‌کردن قهوه نیز تکامل پیدا کرد؛ به‌طوری‌که در سال ۱۹۶۰ قهوه‌ساز وی 60 تقریباً به‌صورت امروزی توسط این کمپانی در دسترس بخش عمده‌ای از بازار قرار گرفت.

روش تهیه قهوه با دستگاه v60

برای تهیه قهوه با این روش کافی است که به‌صورت زیر عمل کنید:

  • ابتدا فیلتر کاغذی را به‌صورت مخروطی شکل تا کنید و آن را درون مخروط دستگاه وی 60 قرار دهید.
  • سپس روی فیلتر آب داغ بریزید تا از آن رد شده و آب اضافی بیرون بریزد. حالا قهوه را درون مخروط ریخته و آن را به‌آرامی تکان دهید تا به‌صورت یکنواخت پخش شود.
  • لیوان و وی 60 را بر روی ترازو قرار دهید، تایمر را روشن کنید، ۵۰ گرم آب روی قهوه‌ها ریخته و مطمئن شوید که تمامی قهوه خیس شود.
  • پس از طی‌شدن حدود ۳۰ ثانیه، ۱۰۰ گرم آب دیگر را روی قهوه‌ها بریزید و دقت کنید که این کار را نه از کناره‌های فیلتر کاغذی بلکه به‌صورت دایره‌های متحدالمرکزی انجام دهید.
  • ۶۰ ثانیه صبر کرده و دوباره ۵۰ گرم آب اضافه کنید.
  • سپس ۹۰ ثانیه منتظر مانده و بازهم ۵۰ گرم آب به آن اضافه کنید.
  • سپس اجازه دهید که قهوه بچکد و درون لیوان یا هر ظرف دیگری بریزد. در این زمان از یاد نبرید که تمام آب مورد نیاز که به عبارتی ۲۵۰ گرم است باید در عرض ۹۰ ثانیه روی قهوه‌ها ریخته شود.
  • به‌این‌ترتیب در طی دو تا سه دقیقه قهوه‌تان آماده خواهد شد. درصورتی‌که بیش از این مدت زمان طول کشید، لازم است در سری بعد قهوه را درشت‌تر آسیاب کنید.

پرسش های متداول درباره وی 60

وی 60 چیست

1. آیا قهوه V60 قوی است؟

قهوه‌ای که با روش هاریو یا V60 دم می‌شود، در مقایسه با قهوه فرنچ پرس با طعم ملایم و سطوح اسیدی پایین‌تر خود شناخته می‌شود. با این‌ حال طعم آن کمی قوی‌تر از قهوه دم‌شده توسط Chemex است.

2. آیا می‌توانم شیر را به قهوه V60 اضافه کنم؟

این مورد کاملاً به شما بستگی دارد که چگونه از قهوه خود لذت می‌برید؛ شما می‌توانید انواع شکلات و عصاره‌های گیاهی را به قهوه وی ۶۰ خود اضافه کنید. پیشنهاد ما به شما این است که برای نخستین‌بار این قهوه را بدون افزودنی مصرف کنید و از طعم منحصربه‌فرد آن لذت ببرید.

3. دستگاه V60 چند فنجان قهوه می‌تواند بسازد؟

روی دستگاه وی 60 می‌توانید چندین خطوط اندازه‌گیری را مشاهده کنید که از بین ۱ تا ۳ دسته‌بندی شده‌اند. محدوده مشخص‌شده با عدد یک برای ساخت یک یا دو فنجان قهوه مناسب است. درصورتی‌که میزان مشخص شده با عدد ۲ می‌تواند تا چهار فنجان یا ۲ لیوان بزرگ را در اختیارتان قرار دهد. اما در محدوده عدد ۳ می‌توانید به حداکثر ۶ فنجان نیز دست یابید.

4. آیا اسپرسو قوی‌تر از v60 است؟

به‌هیچ‌وجه نمی‌توان اسپرسو را با قهوه وی ۶۰ مقایسه کرد؛ چراکه این قهوه جزو قهوه‌های دمی به شمار می‌رود. در نتیجه می‌توان چنین گفت که هم غلظت و هم طعم اسپرسو قوی‌تر و بیشتر از قهوه وی ۶۰ است.

5. برای تهیه قهوه v60 چند دقیقه وقت بگذاریم؟

برای تهیه این قهوه لازم است کل زمان دم‌ کردن را ۳٫۵ دقیقه هدف قرار دهید؛ به‌عبارت‌دیگر باید طوری برنامه‌ریزی کنید که آخرین قطره در دقیقه ۳٫۳۰ از شروع نخستین ریزش از فیلتر خارج شود.

6. چرا قهوه V60 من ترش است؟

درصورتی‌که قهوه نهایی که با این روش به دست آورده‌اید ترش است، به‌احتمال زیاد در زمان آماده‌سازی از آب خنکی استفاده کرده‌اید و آب جوش را به طور مستقیم روی قهوه‌ها نریخته‎اید.

نتیجه گیری

وی 60 را هم می توان نام یک دستگاه قهوه ساز و هم نام نوعی قهوه دانست. دستگاه وی 60 یک دستگاه است که به کمک آن می توان نوعی قهوه را تهیه کرد. این دستگاه با یک فیلتر کاغذی کار می کند. بهتر است برای اینکه قهوه وی 60 شما طعم بهتری داشته باشد اقدام به خرید قهوه با کیفیت کنید که می توانید از فروشگاه قهوه سیراف اقدام نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *