مقالات

پاناکوتا چیست؟

پاناکوتا

یکی از شناخته‌شده‌ترین و پرطرفدارترین دسرهای ایتالیایی، دسر پاناکوتا است. نام این دسر در زبان ایتالیایی، به‌معنای خامه پخته شده‌ است و مواد اصلی آن، خامه و شکر و طعم‌دهنده‌های گوناگون هستند. این شیرینی خوشمزه، به‌عنوان دسر پس از وعده‌های اصلی بسیار مناسب است. اما این دسر چگونه به وجود آمد و طرز تهیه آن چیست؟

منشأ پاناکوتا

پاناکوتا ایتالیایی

این نوع دسر که به‌طور سرد سرو می‌شود از مخلوط خامه، شیر و شکر به‌دست می‌آید و معمولاً آن را با وانیل یا کاکائو طعم‌دار می‌کنند. برای غلیظ شدن و فرم گرفتن این دسر، از ژلاتین استفاده می‌شود. این دسر را می‌توان به‌دلیل غلظت و فرم آن، مستقیماً از ظرف یا فنجان به درون ظرف سرو برگرداند.

این دسر خوش‌طعم، بافتی بین بستنی و ژله دارد و در دهان ذوب می‌شود. پاناکوتا پس از سال 1960 میلادی درون کتاب‌های آشپزی ایتالیایی ثبت شده ‌است و از دسر های سنتی این کشور محسوب‌ می‌شود.

منشأ پیدایش این دسر به‌خوبی مشخص نیست. طبق برخی از روایات، این دسر نوعی دسر سنتی مربوط به منطقه پیمونت است که اولین بار در اوایل دهه 60 میلادی تهیه شد. برخی دیگر از روایات این‌گونه توصیف می‌کنند که پاناکوتا برای اولین بار توسط یک خانم مجارستانی در لانگه تهیه شده ‌است. در هر صورت، این دسر پس از دهه 60 میلادی تهیه شد و پس از آن، به شهرت جهانی دست پیدا کرد؛ به‌گونه‌ای که امروزه در کافه‌ها و رستوران‌های سراسر دنیا سرو می‌شود.

انواع پاناکوتا

انواع پاناکوتا

پاناکوتا را می‌توان با طعم‌دهنده‌های مختلفی تهیه کرد. اما معمولاً طرز تهیه همه آنها بر اساس مواد اصلی شیر، خامه، ژلاتین و شکر است. از انواع طعم‌های محبوب این دسر می‌توان به پاناکوتای:

  1. شکلاتی
  2. وانیلی
  3. انبه
  4. نارگیل
  5. قهوه
  6. لیمو

اشاره کرد. این دسر محبوب ایتالیایی، از جمله دسرهایی است که باید حتماً آن را امتحان کنید؛ زیرا این دسر سرد انتخابی عالی برای روزهای تابستانی است. اگر فروشگاهی نمی‌شناسید که پاناکوتا را تهیه کنید و یا می‌خواهید این دسر را برای مهمانی‌های خود تدارک ببینید، نگران نباشید. می‌توانید این دسر را با دستور بسیار آسان در خانه تهیه کنید. در ادامه نحوه تهیه این دسر را توضیح می‌دهیم.

طرز تهیه پاناکوتا

طرز تهیه پاناکوتا

برای تهیه پاناکوتا، مواد ذیل را آماده کنید:

  1. 3 قاشق غذاخوری آب سرد
  2. 4 قاشق چای‌خوری (12 گرم) ژلاتین
  3. خامه غلیظ 3 فنجان
  4. 1 فنجان شیر کامل
  5. 1/2 فنجان (100 گرم) شکر گرانول
  6. نمک
  7. 2 قاشق چای‌خوری عصاره وانیل

سپس برای آماده کردن این دسر خوش‌طعم، 7 مرحله ذیل را دنبال کنید:

  1. آب را در کاسه‌ای بریزید و ژلاتین را به آب اضافه کنید و فوراً مخلوط کنید.
  2. یک کاسه دیگر را پر از یخ کنید و روی آن را به میزان کافی آب سرد بریزید. آب باید نیمی از کاسه را پر کند.
  3. در یک قابلمه بزرگ، شیر، خامه و شکر را با هم مخلوط کنید و روی شعله قرار دهید تا بجوشد. سپس کمی نمک به مخلوط در حال جوش اضافه کنید. پس از اینکه شکر در مخلوط حل شد، قابلمه را از روی شعله بردارید.
  4. ژلاتین را به‌مدت 10 ثانیه در مایکرویوو قرار دهید تا ذوب شود. سپس به مخلوط قابلمه اضافه کنید و آن را به‌مدت 30 ثانیه به‌خوبی هم بزنید.
  5. قابلمه را درون یخ قرار دهید تا خنک شود و وانیل را به مخلوط اضافه کنید. می‌توانید در صورت تمایل، از طعم‌دهنده‌های دیگری مانند اسپرسو یا پودر کاکائو استفاده‌ کنید تا پاناکوتای قهوه یا کاکائویی خوشمزه‌ای داشته ‌باشید.
  6. مخلوط را در فنجان یا کاسه‌های جداگانه بریزید و تا زمانی که سفت شود، درون یخچال بگذارید. پیش از گذاشتن فنجان‌ها در یخچال، روی آنها را با سلفون بپوشانید.

پاناکوتا پس از 4 ساعت آماده است. می‌توانید این دسر خوشمزه را به‌مدت 3 روز درون یخچال نگه دارید. پس از آماده شدن دسر، می‌توانید روی آن را با سس کارامل، شکلات یا هر طعم‌دهنده دیگر به سلیقه خود تزئین کنید.

نحوه خارج کردن پاناکوتا از قالب

نحوه خارج کردن پاناکوتا از قالب

حتماً دیده‌اید که پاناکوتاها فرمی زیبا و منسجم دارند و شما نیز دوست دارید که به‌شکل زیبایی پاناکوتای خانگی خود را سرو کنید. برای این کار، باید مهارت خارج کردن این دسر را از ظرف یا قالبی که دسر را در آن آماده کرده‌اید، پیدا کنید. در ادامه توضیح می‌دهیم که چگونه این کار را انجام دهید:

می‌توانید در فنجان‌های آماده قالب‌گیری پاناکوتا را انجام دهید. برای این کار، پس از آماده شدن دسر، با یک چاقوی نازک و ظریف دور لبه‌های داخلی قالب را برش‌های ظریف ایجاد کنید و سپس قالب را درون آب جوش بگذارید. پس از چند ثانیه، انگشتان خود را لبه دسر و قالب بکشید تا دسر راحت‌تر جدا شود. می‌توانید فنجان را درون ظرف برگردانید تا بدون هیچ مشکلی دسر از درون قالب جدا شود. پس از برگرداندن فنجان روی ظرف می‌توانید ته فنجان را کمی ضربه بزنید تا دسر زودتر از قالب جدا شود. سپس طعم‌دهنده یا سس مورد نظر خود را روی آن بریزید.

نکاتی برای بی‌نظیر شدن پاناکوتای شما

پاناکوتای خوشمزه

اگر می‌خواهید دسر شما طعم بی‌نظیری داشته ‌باشد و بهترین پاناکوتا را آماده کنید، نکات ذیل را مدنظر قرار دهید:

  • برای تنظیم نسبت ژلاتین به خامه و شیر، در نظر بگیرید که برای هر فنجان، یک قاشق چای‌خوری ژلاتین کافی است. مقدار بیشتر ژلاتین باعث سفت و لاستیکی شدن بافت پاناکوتا می‌شود.
  • ژلاتین را بیش از حد گرم نکنید، در غیر اینصورت بافت ژله‌ای آن ضعیف می‌شود و توانایی آن برای نگه داشتن پاناکوتا و فرم‌گیری آن از بین می‌رود.
  • زمان کافی برای سفت شدن پاناکوتا و آماده شدن آن درون یخچال، حداقل 4 ساعت است. برای بهتر شدن طعم و بافت این دسر، زمان کافی را به آن اختصاص دهید.
  • هرگز از فریزر به‌منظور تسریع خنک شدن و آماده شدن دسر استفاده نکنید. همچنین، دقت کنید که پاناکوتا نباید منجمد شود.
  • می‌توانید با سس‌هایی مانند سس انبه یا توت‌فرنگی طعم بهتری به پاناکوتا ببخشید و روی آن را با میوه‌هایی مانند توت‌فرنگی، بلوبری و سایر توت‌ها تزئین کنید.
  • برای نگهداری پاناکوتا باید آن را درون یخچال قرار دهید و همیشه این دسر را به‌صورت سرد سرو کنید.

نتیجه گیری

پاناکوتا از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین دسرهای ایتالیایی است و شهرتی جهانی دارد؛ به‌گونه‌ای که حتی بسیاری از شرکت‌ها اقدام به تولید و ارائه این دسر به‌صورت بسته‌بندی سوپرمارکتی کرده‌اند. ممکن است تهیه این دسر مشهور در خانه کمی دشوار به‌نظر برسد، اما با رعایت نکات و عمل کردن به دستور پخت آن، می‌توانید آن را به‌سادگی در خانه تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *