قهوه

کافه لاته چیست؟ چگونه می توان این نوشیدنی خوش طعم را تهیه کرد!

کافه لاته

کافه لاته یکی از محبوب‌ترین فرآورده‌های به دست آمده از قهوه است. اگر وارد کافه‌ای پر رفت‌وآمد شوید، با نگاهی سرسری به میزها یقینا فنجانی وسوسه‌انگیز از لاته را می‌بینید. این نوشیدنی خوش‌طعم با ظاهری زیبا می‌تواند حتی کسانی را که تعصب زیادی روی اسپرسوی خالص دارند را به خود جذب کند.

اگر تا به حال این نوشیدنی را امتحان نکرده‌اید، حداقل باید درمورد آن اطلاعاتی داشته باشید. در این صورت می‌توانید تصمیم بگیرید که آیا این نوشیدنی مناسب ذائقه شماست یا نه؟ در ادامه با ما همراه باشید تا با این نوشیدنی آشنا شوید.

تاریخچه به وجود آمدن کافه لاته

این نوشیدنی ابتدا در ایتالیا به وجود آمد و ریشه اصلی آن به این کشور برمی‌گردد. اما در آمریکا با تغییرهای گوناگونی مواجه شد و اکنون روش تهیه آن در سراسر دنیا، همان روش آمریکایی است. به همین دلیل بسیاری از مردم کافه لاته را متعلق به آمریکا می‌دانند. این نوشیدنی در قرن هفدهم به وجود آمد، اما در قرن بیستم شناخته و معروف شد. پس از آن درکافه‌های بسیاری از کشورها مخصوصا اروپا و آمریکا و آسیا سرو شد.

تاریخچه به وجود آمدن کافه لاته

طرز تهیه این نوشیدنی پرطرفدار

کافه به معنی قهوه و لاته به معنی شیر است، پس کافه لاته از ترکیب شیر و قهوه به دست می‌آید. لاته از ترکیب قهوه اسپرسو و شیربخارپز و خامه به دست می‌آید. پایه اصلی این ترکیب شیر است و طرزتهیه این نوشیدنی به این صورت است که مقدار کمی اسپرسو و دوبرابر شیر بخارپز را باهم ترکیب می‌کنند. در نهایت خامه‌ای که از شیر به دست آمده را روی سطح بالایی فنجان ریخته و تزئین می‌کنند.

فرمول تهیه این نوشیدنی از زمانی که به وجود آمد تا امروز به همین صورت باقی مانده است. همچنین لاته با استفاده از انواع شیرهای دیگر مانند شیرنارگیل و شیربادام تهیه می‌شود که نوشیدنی‌های پرطرفداری هستند.

 

بیشتر بخوانید: همه آنچه که باید در مورد قهوه اسپرسو بدانید!

طرز تهیه لاته سرد  

لاته سرد یکی از نوشیدنی‌های محبوب فصل تابستان است. طرز تهیه این لاته فرقی با گرم آن ندارد. تنها تفاوتشان در این است که در لاته سرد مقداری یخ می‌‌ریزند و سپس خامه را به آن اضافه می‌کنند. همچنین طعم این نوشیدنی را می‌توان با استفاده از شکلات و وانیل خوشمزه‌تر کرد.

چه کسانی طرفدار کافه لاته هستند؟

این نوشیدنی به دلیل کافئین زیاد بیشتر باب میل افرادی است که از کارهای روزانه خسته هستند و برای افزایش انرژی به یک نیروبخش نیاز دارند. کافه لاته به عنوان یک نیروبخش قوی هم باعث رفع خستگی و هم به دلیل طعم خوبی که دارد باعث به وجود آمدن حس خوبی می‌شود. البته این نوشیدنی موردعلاقه همه افراد است.

مصرف لاته به دلیل داشتن کافئین زیاد برای صبحانه پیشنهاد می‌شود. زیرا نوشیدن آن در اواسط روز یا شب‌ها باعث می‌شود شخص نتواند به راحتی بخوابد و به کمبود خواب دچار شود.

لاته در کدام کشورها مصرف می‌شود؟

لاته در کدام کشورها مصرف می‌شود؟

لاته در بسیاری از کشورها محبوب است. اما درقاره های آمریکا و اروپا طرفدارهای بیشتری دارد. مردم کشورهای آسیایی با اینکه از ابتدا سنتی‌تر از مردم سایر قاره‌ها بودند، اما رقم فروش لاته در آسیا نیز به طرز چشم‌گیری بالا است. تنها مردمی که کمتر از سایرین از این نوشیدنی استفاده می‌کنند، مردمان قاره آفریقا هستند.

کافه لاته با کاپوچینو چه تفاوتی دارد؟

مواد لازم برای تهیه لاته و کاپوچینو هردو مشابه هم هستند. تنها تفاوت این دو اندازه‌ مواد مصرفی است. در کاپوچینو پایه اصلی قهوه اسپرسوست و خامه کمتری دارد. ولی در لاته بیشتر از شیر و خامه استفاده می‌شود و میزان قهوه تقریبا یک سوم شیر است. همچنین کاپوچینو فقط به صورت گرم سرو می‌شود ولی لاته به صورت سرد هم قابل نوشیدن است.

تفاوت کافه لاته با کافه موکا

طرز تهیه کافه موکا با لاته و کاپوچینو کمی متفاوت‌تر است. موکا به‌جز شیر و قهوه دارای شکلات نیز است و وانیل یا شکلات نیز از مواد اصلی موکا به شمار می‌رود. همچنین در موکا فقط از اسپرسو استفاده می‌شود، ولی در لاته می‌توان از قهوه‌های دیگر نیز استفاده کرد. مقدار قهوه و شکلات مصرفی در موکا به نسبت مساوی است و از شیر به اندازه کمتری نسبت به لاته استفاده می‌شود.

لاته را در منزل به چه صورت می‌توان تهیه کرد؟

روش تهیه لاته در خانه بسیار ساده است. البته این نکته فراموش نشود که لاته تهیه شده در منزل بسیار متفاوت‌تر از لاته مخصوص کافه‌هاست و دلیل اصلی این موضوع نیز نداشتن دستگاه مخصوص باریستا است. مواد لازم برای به دست آوردن لاته خوش‌طعم به شرح زیر هستند:

  • شیر (با توجه به ذائقه فرد می‌توان پرچرب یا کم‌چرب انتخاب کرد.)
  • قهوه اسپرسو
  • شکر

ابتدا شیر را می‌جوشانند و پس از آن در ظرفی با هم‌زن به مدت یک ربع هم می‌زنند. البته تا زمانی شیر را هم می‌زنند که کف کند. در همین موقع قهوه را هم به صورت جداگانه دم می‌کنند. پس از اینکه شیر و قهوه آماده شد، شیر را به نسبت سه چهارم در لیوان ریخته و سپس قهوه را بر آن اضافه می‌کنند. درنهایت کفی که از طریق هم‌زن به وجود آمده را از شیر جداکرده و روی قهوه می‌ریزند.

 

بیشتر بخوانید: ۱۰ راهکار برای رفع مشکلات کار با موکاپات

چگونه با دستگاه اسپرسو ساز می‌توان کافه لاته تهیه کرد؟

لاته در کدام کشورها مصرف می‌شود؟

دستگاه اسپرسو ساز دوکاربرد اصلی دارد. اولین کاربرد برای تهیه اسپرسو و دومین کاربرد درست‌کردن خامه و فوم از شیر برای روی لاته است. برای درست کردن کافه لاته با این دستگاه ابتدا اسپرسو را تهیه کرده و پس از آن به مقدار یک سوم داخل فنجان می‌ریزند. سپس شیر سرد را در ظرف مخصوص دستگاه اسپرسو ریخته و پس از داغ شدن شیر آن را به قهوه اضافه می‌کنند. همچنین از فوم جداشده برای تزئین و خامه روی قهوه استفاده می‌کنند.

سخن نهایی

قهوه یکی از نوشیدنی‌های مفید و انرژی زا برای بدن است. به وسیله قهوه می‌توان نوشیدنی‌های مختلفی تهیه کرد. در این مقاله تلاش بر این بود تا مخاطب را با کافه لاته و روش‌های تهیه آن آشنا کرد. لاته علاوه بر اینکه می‌تواند به عنوان یک نوشیدنی گرم در زمستان حس خوبی ایجاد کند، خواص مفیدی برای بدن نیز دارد. همچنین از این نوشیدنی خوش‌طعم می‌توان در تابستان به عنوان یک قهوه سرد برای پذیرایی استفاده کرد. تهیه لاته در منزل کار بسیار ساده‌ای است، اما باید توجه داشت که به علت نداشتن دستگاه فوم ساز برای شیر، ممکن است لاته تهیه شده در منزل به خوشمزگی لاته کافه‌ها نباشد.

 

بیشتر بخوانید:۱۰ مشکل رایج در دستگاه های اسپرسوساز؛ عیب یابی دستگاه اسپرسوساز

منبع:

https://thedarkestroast.com/what-is-a-latte/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *