مقالات

قهوه گانودرما چیست و چرا مفید است؟

قهوه گانودرما

گانودرما نوعی قارچ است که روی تنه درخت می‌روید و از چوب آن تغذیه می‌کند. این قارچ خواص فراوانی برای سلامتی بدن نیز دارد. امروزه از گانودرما برای ترکیب به صورت پودر با قهوه استفاده می‌شود که نوشیدنی با طعم خوب و پر از خاصیت برای بدن است. به قهوه گانودرما، قهوه قارچ نیز گفته می‌شود. در این مطلب به بررسی قهوه گانودرما و فواید آن می‌پردازیم.

قهوه گانودرما چیست؟

قهوه گانودرما چیست

قهوه گانودرما نسبت به قهوه معمولی دارای کافئین کم‌تری است. این مقدار 50 درصد کمتر از کافئین موجود در قهوه‌های معمولی تخمین زده شده است. تحقیقات نشان می‌دهند که قهوه تهیه‌شده از این قارچ خواص زیادی دارد که داشتن خواب بهتر و تقویت کبد دو مورد از آنها هستند. این قهوه دارای قارچ ریشی یا همان گانودرما است. به دلیل برخورداری از خاصیت دارویی بسیاری از پزشکان استفاده از این قهوه را به شما برای توصیه می‌کنند.

گانودرما قارچی با قدمت 2000 ساله است و در چین قدیم به نام قارچ جاودانگی نیز شناخته می‌شود. حدوداً 20 تا 30 سال است که محققان به خواص درمانی آن پی برده‌اند. قهوه گانودرما می‌تواند جایگزین بسیار خوبی برای قهوه‌های معمولی باشد. چرا که علاوه بر داشتن مزه قهوه دارای خواص فراوانی نیز است.

آیا قهوه گانودرما مفید است؟

فواید قهوه گانودرما

مصرف مقدار مناسب از این قهوه می‌تواند خاصیت درمانی داشته باشد. قهوه گانودرما به دلیل برخورداری از پودر قارچ گانودرما خواص زیادی دارد. این نوع قارچ سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و در برابر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها از بدن شما محافظت می‌کند. بیشتر خاصیت این قهوه به دلیل ترکیبات زیست فعال و مواد مغذی درون قارچ است. قارچ گانودرما 200 عنصر فعال برای سلامتی شما دارد. در این قسمت به بررسی خواص قهوه گانودرما می‌پردازیم.

1. تقویت سیستم ایمنی بدن

قارچ گانودرما دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی است و به دلیل برخورداری از مولکول‌های فعال بیولوژیکی باعث تقویت سیستم عصبی و ایمنی بدن می‌شود و طول عمر را افزایش می‌دهد. در این قارچ موادی وجودی دارند که از بدن در برابر میکروب‌ها و بیماری‌های قارچی و ویروسی محافظت می‌کنند و باکتری‌های مفید بدن را افزایش می‌دهند.

این امر به‌سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند و هضم غذا را بهبود می‌بخشد. جالب است بدانید که این قارچ عوامل بیماری‌زا که به بدن حمله کرده‌اند را شناسایی می‌کند و آن‌ها را از بین می‌برد.

2. بهبود آلرژی

قهوه گانودرما می‌تواند علائم آلرژی مانند آبریزش بینی، عطسه و سرفه را کم‌تر کند و یا از بین ببرد. به دلیل داشتن ترکیبات ضدالتهابی شبه استروئیدی می‌تواند التهابات ناشی از آلرژی را کاهش دهد. همچنین این قارچ مشکلات ریوی را نیز بهبود می‌بخشد و گرفتگی سینوسی و سایر مشکلات تنفسی را از بین می‌برد.

3. سلامت قلب و عروق

در ژاپن از این قارچ برای حل مشکلات سیستم گردش خون استفاده می‌شود. در چین نیز قارچ گانودرما را برای سلامت قلب و عروق در طب سنتی استفاده می‌کنند. این قارچ باعث گشادشدن عروق قلبی می‌شود و رساندن اکسیژن و خون به قلب را بهبود می‌بخشد. قارچ گانودرما می‌تواند به آریتمی قلب و کاهش فشارخون نیز کمک کند.

4. عملکرد بهتر کبد

قهوه گانودرما به دلیل داشتن آداپتوژن‌ها بدن را در مواجه با موقعیت‌های استرس‌زا از جمله شرایط آب‌وهوایی بد یا آسیب‌های فیزیولوژیکی سازگار می‌کند. کبد در بدن وظیفه از بین ‌بردن سموم و ایجاد گردش خون سالم را دارد و این قهوه به‌سلامتی و عملکرد بهتر کبد کمک می‌کند.

5. خاصیت آب‌رسانی

پلی‌ساکاریدهای موجود در قارچ گانودرما خاصیت آب‌رسانی پوست را بر عهده دارند. به همین خاطر استفاده از آن برای افرادی که دارای پوست خشک هستند بسیار مفید است. این پلی‌ساکاریدها برای از بین ‌بردن زخم‌های مربوط به آکنه هم مفید به نظر می‌رسند.

6. کاهش تحریک و التهابات پوستی

قهوه گانودرما برای افرادی که در سن بالا قرار دارند و پوست‌هایشان حساس است مفید است. این قارچ کمک می‌کند که پوست آن‌ها کمتر ملتهب شود.

7. مبارزه با رادیکال‌های آزاد

قهوه حاوی گانودرما به دلیل داشتن قارچ گانودرما دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی بسیار قوی است که از پیری زودرس جلوگیری می‌کند. همچنین این نوشیدنی از پوست در برابر آسیب‌های ناشی از آفتاب محافظت می‌کند.

8. سلامتی پوست

قهوه گانودرما از چین‌وچروک پوست جلوگیری کرده و التهابات ناشی از آکنه‌ها را کم می‌کند.

9. خاصیت ضدسرطانی

این قارچ حدود 20 نوع از سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد و به از بین‌ رفتن خستگی، افسردگی و اضطراب در بیماران سرطانی کمک می‌کند.

10. کند کردن روند پیری

نوشیدنی قهوه و گانودرما به بهبود بیماری‌های آرتریت و مشکلات مفصلی در افراد سن بالا کمک می‌کند. با داشتن خاصیت ضد اکسیداسیون و تعدیل ایمنی روند پیری را کاهش می‌دهد و از زوال عقل پیشگیری می‌کند. همچنین این ماده باعث بهبود حافظه و افزایش تمرکز نیز می‌شود.

11. کنترل دیابت

قارچ گانودرما با کاهش سطح قند خون و تنظیم سطح گلوکز، از ایجاد مشکلات کلیوی در بیماران دیابتی جلوگیری می‌کند. درمان زخم‌های افراد دیابتی روندی طولانی دارد و گاهی اصلاً ترمیم نمی‌شوند اما این قارچ باعث می‌شود زخم با سرعت بالایی بهبود پیدا کند.

12. تسکین درد و بی‌حالی

قارچ گانودرما به از بین ‌رفتن اضطراب و افسردگی کمک کرده و همچنین انرژی را زیاد می‌کند.

13. سرشار از ویتامین

قهوه گانودرما دارای ویتامین C و سرشار از کلسیم، آهن، فسفر و پتاسیم است. تمامی این ویتامین‌ها و مواد برای بدن بسیار ضروری هستند و باعث تقویت سیستم ایمنی نیز می‌شوند.

14. کاهش وزن

استفاده از قهوه گانودرما می‌تواند باعث کاهش وزن شود.

15. لکه دار نکردن دندان‌ها

در این نوع نوشیدنی، قارچ به‌صورت خشک شده استفاده می‌شود در نتیجه بیشتر از سایر قهوه‌ها دندان‌ها را لکه‌دار نمی‌کند.

قهوه گانودرما چه عوارضی دارد؟

عوارض قهوه گانودرما

علاوه بر فواید بسیار زیادی که این نوشیدنی به همراه دارد، مانند هر گیاه دارویی دیگر عوارض جانبی نیز در اثر مصرف این قهوه دیده شده است. این قهوه برای افرادی که به محرک‌ها حساس هستند شاید انتخاب خوبی نباشد. لرزش، ضربان قلب و مشکلات خواب از دیگر عوارض این نوشیدنی هستند.

افرادی که دارای سیستم ایمنی بیش‌فعال هستند، بهتر است از این قهوه استفاده نکنند. حساسیت به قارچ برای افراد مشکل‌ساز است و حتی قارچ گانودرما و در کل قارچ‌های دارویی احتمال دارد باعث اختلال در لخته‌شدن خون شوند. افرادی که از داروهای ضدانعقاد خون استفاده می‌کنند، افرادی که بیماری سرطان دارند و زنان باردار و شیرده قبل از مصرف قهوه گانودرما باید با پزشک خود مشورت کنند.

نتیجه گیری

اگر به دنبال سلامتی هستید و به بدن خود اهمیت می دهید می توانید از قهوه گانودرما با این خواص بی نظیرش استفاده است. اگر قصد تهیه این قهوه را در منزل دارید بهتر است از قهوه های با کیفیت استفاده کنید. اگر به دنبال قهوه با کیفیت هستید می توانید از فروشگاه اینترنتی قهوه سیراف اقدام به خرید قهوه کنید.

خواص قهوه گانودرما چیست؟

از خواص قهوه گانودرما می توان به تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود آلرژی اشاره کرد

عواض قهوه گانودرما چیست؟

از عوارض این قهوه می توان به لرزش، ضربان قلب، مشکلات خواب و ... اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *