آیا شما هم اهل نوشیدن قهوه هستید؟ بسیاری از افراد دوست دارند در خانه هر چند ساعت یکبار قهوه بنوشند. لذا در هنگام خرید مایحتاج از فروشگاه معمولا مقداری قهوه خریداری میکنند و در منزل نگه میدارند. بهمنظور نگهداری قهوه در خانه بهتر است آن را داخل ظرفی مات و دردار ریخته و آن ظرف را در مکانی خشک و بدون رطوبت قرار دهید.
گرما، رطوبت، نور و هوا از عواملی هستند که باعث کاهش کیفیت و از بین رفتن عطر و طعم قهوه میشوند. ما قصد داریم شما را با نحوه نگهداری قهوه در منزل بیشتر آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.
نحوه نگهداری قهوه در خانه
افرادی که تمایل به نوشیدن قهوه دارند، معمولا مقداری از آن را در داخل خانه نگهداری میکنند. نادرست بودن نحوه نگهداری قهوه باعث میشود کیفیت آن کاهش یافته و طعم و عطر آن از بین برود. اگر شما هم از فروشگاه قهوه خریداری میکنید و قصد نگهداری آن در خانه را دارید، توصیه میشود به مقدار نیاز قهوه بخرید. نگهداری و انبار کردن طولانیمدت قهوه باعث از بین رفتن طعم و عطر آن میشود.
پس از خرید قهوه حتما آن را باید در داخل یک ظرف دردار و مات مانند سرامیک و یا شیشه مات قرار داده و در مکانی خشک، به دور از رطوبت و در دمای اتاق نگهداری کنید. بههیچعنوان نباید قهوه را در داخل یخچال قرار داد. یکی از بهترین مکانها برای نگهداری قهوه داخل کابینت است.
4 عامل مهم نور، گرما، رطوبت و هوا باعث کاهش کیفیت، طعم و عطر قهوه میشود. وقتی صحبت از نور به میان میآید، منظور بیشتر نور مستقیم خورشید است تا نور مصنوعی. البته لازم به ذکر است نور مصنوعی هم باید محدود باشد. توصیه میشود قهوه در نزدیکی اجاقگاز و کنار پنجره قرار نگیرد. در این قسمت به بررسی عوامل موثر در کاهش کیفیت، عطر و طعم قهوه میپردازیم:
گرما
یکی از عواملی که باعث میشود نوشیدن قهوه آنچنانکه باید لذتبخش نباشد، قرار گرفتن قهوه در معرض گرما است. دمای مناسب برای نگهداری قهوه، دمای اتاق است. میتوان گفت دمای 20 تا 25 درجه سانتیگراد، بهترین بازه دمایی برای نگهداری قهوه و ذخیره آن به نظر میرسد.
توصیه میشود بههیچعنوان قهوه در مجاورت اجاقگاز و همچنین در یخچال نگهداری نشود. دمای بالا و پایین باعث میشود قهوه دیگر آن طراوت و تازگی را نداشته باشد.
رطوبت
رطوبت باعث از بین رفتن کیفیت قهوه میشود. لذا توصیه میشود قهوه در مکانهای خشک نگهداری شود. برخی از افراد برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به قهوه ممکن است آن را در یخچال نگهداری و یا اقدام به فریز کردن آن کنند که اصلا روش مناسبی نیست؛ چون دمای پایین نیز باعث خرابی و کاهش کیفیت قهوه میشود.
رطوبت باعث کپکزدگی قهوه میشود. حتی اگر با قاشق خیس قهوه را از ظرف بردارید و پس از چند دقیقه از آن استفاده کنید، از کیفیت، عطر و طعم آن کاسته میشود.
نور
نور یکی از عوامل موثر در خرابی، از بین رفتن طعم و عطر و کاهش کیفیت قهوه است. ظروف شیشهای اگرچه باعث زیباتر به نظر رسیدن میشوند، اما گزینه مناسبی برای نگهداری از قهوه نیستند. در مقابل ظروف مات جزو بهترین ظروف برای نگه داشتن قهوه به شمار میآیند. کابینت نیز برای نگهداری این ظروف توصیه میشود. البته به شرطی که کابینتها در نزدیکی و مجاورت اجاقگاز نباشند.
هوا
قرارگیری قهوه در معرض هوا باعث خرابی و کاهش کیفیت آن میشود. لذا توصیه میشود برای نگهداری و بستهبندی قهوه از ظروف و پلاستیکهای دارای وکیوم استفاده شود تا طراوت و تازگی قهوه از بین نرود.
بستهبندی قهوه
بستهبندی یکی از مهمترین مراحل در نگهداری قهوه است. آزادسازی دیاکسید کربن در دانههای قهوه تا حدود یک هفته پس از رست قهوه ادامه دارد. بهتر است دانههای قهوه که بهتازگی رست شدهاند، در داخل کیسههای دارای وکیوم و سوپاپ نگهداری شوند. ویژگی این سوپاپها این است که یکطرفه هستند. بدین معنی که اکسیژن وارد آن نمیشود، اما در مقابل دیاکسید کربن تولید شده توسط قهوه از بسته خارج میشود.
نکات مهم در نگهداری از قهوه
از جمله نکات مهمی که در هنگام خرید و نگهداری از قهوه باید به آنها توجه کنید، موارد زیر است:
- خرید به اندازه میزان مصرف؛ بسیاری از افراد مایحتاج خود را از فروشگاههای زنجیرهای که کالاهایشان با تخفیف همراه است، تهیه میکنند. این تخفیف ممکن است باعث شود افراد بیش از نیاز خود اقدام به خرید قهوه کنند. ذخیره کردن طولانیمدت قهوه باعث خرابی، کاهش کیفیت و یا از بین رفتن عطر و طعم آن شود.
- قرار دادن قهوه در ظروف دربسته، وکیوم و مات
- عدم نگهداری قهوه در ظروف شیشهای
- نگهداری از قهوه در محیطهای دربسته مانند کابینت
- عدم نگهداری از قهوه در یخچال، کنار پنجره و در مجاورت اجاقگاز
- عدم نگهداری از قهوه در کنار سایر ادویهجات. یکی از دلایل تمایل زیاد افراد برای نوشیدن قهوه، عطر فوقالعاده آن است. درصورتیکه قهوه را در مجاورت ادویهجات مختلف قرار دهید، ممکن است تحت تاثیر بوی آنها قرار بگیرد.
- پس از هر بار مصرف قهوه، پیشنهاد میشود هوای داخل پلاستیک و یا کیسهای که قهوه در آن قرار دارد، خالی شود.
سخن پایانی
نگهداری نامناسب از قهوه باعث کاهش کیفیت و از بین رفتن طعم، عطر و تازگی آن میشود. رطوبت، گرما، هوا و نور از مهمترین عوامل خرابی و کاهش کیفیت قهوه هستند. توصیه میشود قهوه در ظروفی مات و دردار، در مکانی خشک و غیرمرطوب نگهداری شوند. برای تهیه قهوه تازه می توانید از سایت قهوه سیراف اقدام کنید.