خوشبو، خوش طعم و انرژیزا بودنش دل همه را میبرد؛ قهوه را میگوییم. این نوشیدنی واقعاً معجزه طبیعت است. به قولی انگار هر چه خوبان همه دارند، قهوه یک جا دارد. اما شاید برایتان جالب باشد بدانید دانههای قهوه قبل از رست دادن، بسیار نرم و شبیه دانههای لوبیای سبز هستند. قهوه سبز کاملا مزه علف میدهد.
رست قهوه فرایندی است که عطر بینظیر قهوه را از قفس دانههای سبز آزاد میکند. این فرایند جذاب، ترکیبات شیمیایی قهوه را تغییر میدهد. لابد الان حسابی کنجکاو هستید که راجع به این فرایند خوشمزه بیشتر بدانید و جواب سؤالهایتان را بگیرید. با ما همراه باشید تا یک سفر خوشمزه و جذاب با بوی قهوه را آغاز کنیم.
رست قهوه دقیقا چیست؟
دانههای سبز قهوه دارای مقادیری از اسید، قند، پروتئین و کافئین هستند. اما عطر و طعم قهوه بو داده را ندارند. قهوه طعم و عطر بینظیرش را مدیون فرایندی به نام رست قهوه است. این فرایند دانههای سبز قهوه را که مزه و بوی علف میدهند، به فنجان خوشمزه و خوشعطر قهوه تبدیل میکند.
در رست دادن قهوه، دانههای قهوه تیره میشوند و طعمهای شکلاتی و کاراملی میگیرند. در دمای 401 درجه فارنهایت، دانهها منبسط میشوند و برای اولینبار ترک میخورند. در دمای 437 درجه فارنهایت، دانهها برای دومین بار ترک میخورند. قهوههای باکیفیت هرگز در دمای بیشتر از 482 درجه برشته نمیشوند. در دمای بیشتر از 482 درجه، دانهها تحملشان را از دست میدهند و نازک میشوند و چیزی شبیه زغالهای سوخته کوچک. تبدیل میشوند و در نهایت نمیتوان از این دانهها انتظار قهوه خوشمزهای را داشت.
انواع رست قهوه را بشناسید
حتماً شما هم حداقل یکبار برای خرید قهوه در فروشگاههای این محصول سردرگم شدهاید. خب حق دارید. قهوهها انواع زیادی دارند و به همان اندازه هم تنوع در رستهایشان وجود دارد. همانطور که گفتیم، قهوه عطر و طعم خود را مدیون فرایند رست قهوه است. طول این فرایند میتواند روی طعم و بوی قهوه، میزان اسیدیته آن و حتی بدن شما نیز اثر بگذارد. برای شناخت انواع رست قهوه با ما همراه باشید.
- قهوه لایت رست
- قهوه مدیوم رست
- قهوه مدیوم دارک رست
- قهوه دارک رست
اطلاعات بیشتر درباره هرکدام را در ادامه می خوانید.
قهوه لایت رست
قهوههای لایت کمتر از انواع دیگر رست میشوند. در فرایند رست قهوه، دمای لازم برای به دست آوردن دانههای قهوه لایت، حدود 356 الی 401 درجه فارنهایت است. این یعنی درست پس از ایجاد اولین ترک قهوه فرایند به اتمام میرسد. به علت دمای حداقلی در این فرایند، طبیعتاً روی این دانهها روغن وجود ندارد.
هر چه دانههای قهوه بیشتر رست داده شوند، کافئین و اسیدیته آنها بیشتر خارج میشود. این یعنی قهوه لایت رست بیشترین میزان کافئین را در میان انواع دیگر دارد؛ بنابراین اگر به دنبال درصد کافئین بیشتر هستید، قهوه لایت رست انتخاب خوبی میتواند باشد. همچنین طعم اصلی قهوه در این نوع از قهوه بیشتر قابل تشخیص است.
راه تشخیص
قهوه لایت رست ویژگیهای زیر را دارد:
- رنگ: قهوهای روشن
- طعم: بادی سبک و گرینی
- بافت: بدون روغن و خشک
- نامهای متداول: سینامون رست، لایت سیتی و هاف سیتی
قهوه مدیوم رست
برای تهیه این قهوه، به دمای 410 الی 428 فارنهایت در فرایند رست قهوه نیاز است. درست زمانی مابین ایجاد ترک اول و دوم قهوه، یعنی پس از ترک اول و پیش از ترک دوم، فرایند به اتمام میرسد. این دانههای قهوه اسیدیته و کافئین کمتری نسبت به قهوه لایت رست دارند. همچنین به علت دمای ناکافی، سطح این دانهها روغنی نیست.
راه تشخیص
قهوه مدیوم رست ویژگیهای زیر را دارد:
- رنگ: قهوهای متوسط
- طعم: بادی بیشتر نسبت به قهوه لایت رست دارد
- بافت: بدون روغن و خشک
- نامهای متداول: رست امریکایی، رست معمولی و رست برکفست
قهوه مدیوم دارک رست
برای تهیه این شاهکار، دمایی حدود 437 الی 446 درجه فارنهایت نیاز است. برای تهیه این نوع قهوه، فرایند رست قهوه تا ایجاد ترک دوم دانهها ادامه دارد. به علت دمای کافی، روغن روی دانهها نمایان میشود. قهوه مدیوم دارک واقعاً یک شاهکار است. طعم غنیتر، میزان کافئین کمتر و اسیدیته کمی دارد.
راه تشخیص
قهوه مدیوم دارک رست ویژگیهای زیر را دارد.
- رنگ: قهوهای تیره
- طعم: طعم و عطر قابلتوجه و همچنین بادی سنگین دارد
- بافت: کمی روغنی و چرب
- نامهای متداول: وینا رست، افتر دینر رست، فول سیتی رست
قهوه دارک رست
قهوه دارک رست یکی از قهوههای محبوب است. رستهای تیره طعم شیرینی دارند؛ زیرا دما در فرایند رست قهوه آنقدر بالا است که قندهای قهوه فرصت کاراملی شدن را دارند. برای تهیه این قهوه دمایی حدود 464 الی 482 درجه فارنهایت لازم است. قهوه دارک رست کمترین میزان اسیدیته و کافئین را دارد.
راه تشخیص
قهوه دارک رست ویژگیهای زیر را دارد:
- رنگ: قهوهای بسیار تیره متمایل به سیاه
- طعم: شیرین
- بافت: بافت چرب و روغنی
- نامهای متداول: ایتالین رست، فرنچ رست، کانتیننتال رست
نتیجه گیری
قهوه چندین سال است که دلبری میکند و طرفداران زیادی دارد. اما تمام محبوبیتش را مدیون فرآیند رست قهوه است. در این مقاله اطلاعات دقیق و کاملی راجع به این فرایند ارائه کردیم. همچنین انواع رست قهوه را بررسی کردیم و راه تشخیص هرکدام را به شما نشان دادیم اگر به دنبال تهیه انواع قهوه با درجه های رست متفاوت هستید، به می توانید از سایت قهوه سیراف تهیه نمایید
آیا می توان در خانه قهوه را رست کرد؟
بله، درصورتی که یاد داشته باشید می توانید؛ اما باید برخی از تجهیرات را نیز داشته باشید.
چند نوع رست قهوه وجود دارد؟
- قهوه لایت رست
- قهوه مدیوم رست
- قهوه مدیوم دارک رست
- قهوه دارک رست