مقالات

کاپینگ قهوه چیست؟

کاپینگ قهوه

اگر علاقه زیادی به نوشیدن قهوه داشته باشید و این نوشیدنی خاص در برنامه روزانه شما قرار داشته باشد، حتما برایتان اهمیت دارد که کیفیت قهوه‌ای که می‌نوشید مناسب باشد. برای بررسی کیفیت قهوه روش‌های متفاوتی وجود دارد، اما یکی از روش‌های مرسوم و حرفه‌ای کاپینگ قهوه است. در حقیقت در این روش با چشیدن قهوه، ویژگی‌ها و مشخصات آن بررسی شده و می‌توان در خصوص کیفیت آن نظر نهایی را اعمال کرد. در ادامه مطلب در مورد کاپینگ قهوه اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

آشنایی بیشتر با کاپینگ قهوه

کاپینگ قهوه قهوه

به طور خلاصه، کاپینگ قهوه به علم و هنر بررسی کیفیت قهوه اشاره دارد و با این فرآیند می‌توان چندین نوع قهوه را مورد بررسی دقیق قرار دارد و انواع باکیفیت آن را نیز شناسایی کرد. همچنین این کار باعث می‌شود که اطلاعات مفیدی را از قهوه به دست بیاورید.

موارد تاثیرگذاری برای بررسی کیفیت قهوه وجود دارند که از میان آن‌ها می‌توان به عطر، طعم، بادی و … اشاره کرد که با کمک کاپینگ و چشیدن قهوه می‌توان از مناسب بودن این موارد مطلع شد. در تمامی بخش‌های آماده‌سازی قهوه، کاپینگ کاربرد دارد و در هر کدام از مراحل، نوع این فرآیند متفاوت خواهد بود.

موارد مهم در کاپینگ قهوه

کاپینگ قهوه یعنی چه

برای کاپینگ قهوه باید به موارد مهمی توجه شود و پارامترهای مشخصی برای بررسی کیفیت نهایی قهوه وجود دارد. این پارامترها عبارتند از:

  1. عطر قهوه
  2. غلظت یا بادی
  3. طعم و مزه قهوه
  4. میزان اسیدیته
  5. افترتیست قهوه

در ادامه به بررسی این پارامترها می‌پردازیم.

1. عطر قهوه

قهوه نوشیدنی با عطر و رایحه‌ای قوی به شمار می‌رود. بنابراین یکی از موارد مهم بو و عطر آن است. معمولا درصد بیشتری از چیزی که ما می‌چشیم، ناشی از عطر و بویی است که آن ماده دارد. بنابراین عطر و بوی قهوه اهمیت بسیار بالایی دارد.

2. غلظت یا بادی

در خصوص غلظت قهوه باید توجه داشته باشید که غلظت و تلخی با هم متفاوت هستند و لزوما قهوه غلیظ، طعم تلخی ندارد. به صورت کلی غلظت و بادی به سنگینی مایع قهوه اشاره دارد و این مورد نیز باید در کاپینگ قهوه بررسی شود.

3. طعم و مزه قهوه

دلیل اصلی تفاوت در نام قهوه‌ها، همین طعم و مزه آن‌ها است. اگر تجربه چشیدن قهوه با طعم سوخته را داشته باشید، متوجه می‌شوید که این بخش تا چه میزان روی کیفیت قهوه اثر دارد.

4. میزان اسیدیته

اسیدیته بالای قهوه باعث احساس گزگز کردن زبان و همچنین خشکی دهان می‌شود. اگر بخواهیم حس آن را با مورد مشابهی مقایسه کنیم، باید به خوردن لیمو ترش اشاره کنیم که بالاترین اسیدیته را دارد. میزان اسیدیته برای قهوه باید در حالت نرمالی باشد و نه آنچنان زیاد باشد که طعم بدی را ایجاد کند و نه آنقدر کم که طعم خاصی را به شما منتقل نکند.

5. افترتیست قهوه

باید گفت وقتی طعم قهوه یا اسپرسو شما و کیفیت آن کاملا استاندارد است که بلافاصله بعد از نوشیدن آن به دنبال لیوان آبی برای از بین بردن مزه آن نباشید. بالعکس، باید آنقدر طعم قهوه شما عالی باشد که پس از نوشیدن آن نیز دلتان نخواهد تا مدتی چیزی میل کنید که طعم آن در دهان شما باقی بماند. برای باریستاها نیز بسیار مهم و کلیدی است که پایان طعم قهوه به نحوی باشد که مشتری برای دفعات بعدی نیز روی شما حساب باز کند.

معمولا برای اسپرسو، طعم پایانی باید کمی شیرین باشد و از اسیدیته خیلی بالا جلوگیری شود. حال بعد از بررسی عوامل مهم در کیفیت قهوه، در ادامه به بررسی چگونگی انجام کاپینگ پرداخته می‌شود. پس اگر دوست دارید بدانید این فرآیند چگونه انجام می‌شود، حتما تا انتها همراه مطلب باشید.

مراحل انجام کاپینگ قهوه

مراحل کاپینگ قهوه

در ابتدای فرآیند کاپینگ قهوه، تقریبا 20 گرم از قهوه‌های مدنظرتان را جدا کنید. در ادامه برای جلوگیری از ایجاد ناخالصی، 2 گرم قهوه را آسیاب کرده و سپس 18 گرم باقی‌مانده را آسیاب کنید. برای آسیاب کردن بهتر است که دانه‌ها را درشت در نظر بگیرید. برای اطمینان از عدم وجود ناخالصی و عطر در ظروف، قهوه‌ را به هر ظرف و در هر کدام 9 گرم انتقال دهید.

مرحله اول بر اساس همین بو و عطر قهوه خشک انجام می‌شود. حال باید کتری آب با دمای حدود 94 درجه سانتی‌گراد را آماده کنید و حدود 160 گرم از آن را درون هر کدام از ظرف‌ها بریزید و سپس بو و عطر قهوه‌های مرطوب را بررسی کنید. در مرحله آخر کاپینگ قهوه، باید طعم و مزه آن را بررسی کنید. بعد از گذشت حدود 5 دقیقه از مرحله پیشین، با کمک قاشق کاپینگ باید قهوه آسیاب‌شده ته‌نشین در ته ظرف را له کنید. برای استفاده از قاشق در ظروف مختلف، حتما آن را بشویید و سپس وارد ظرف بعدی کنید.

مراحل انجام کاپینگ قهوه

بعد از له کردن قهوه‌ها، با کمک قاشق باید اضافه‌های قهوه را بیرون بیندازید و بعد از سپری شدن حدود 15 دقیقه و سرد شدن قهوه‌ها، آنها را بچشید. برای چشیدن طعم قهوه به صورت کامل لازم است که آن را به آرامی بچشید. در ادامه می‌توانید طعم و مزه قهوه‌ها را نیز به طور دقیق با هم مقایسه کنید.

یکی از موارد بسیار مهمی که باید به آن توجه کنید آن است که بعد از چشیدن هر کدام از قهوه‌ها، قبل از آن که به سراغ قهوه بعدی بروید، حتما مقداری آب بنوشید که طعم و عطر قهوه‌ها با هم ترکیب نشوند. در غیر صورت نمی‌توانید تشخیص درستی از طعم و کیفیت قهوه‌ها داشته باشید و کاپینگ به درستی انجام نمی‌گیرد.

جمع‌بندی

داشتن قهوه‌ای باکیفیت با عطر و طعم فوق‌العاده برای دوست‌داران انواع این نوشیدنی دوست‌داشتنی و محبوب بسیار مهم است. برای تشخیص کیفیت قهوه و مقایسه آن با سایر قهوه‌ها در زمان یکسان، کاپینگ قهوه روشی بسیار مناسب و رایج است که توسط افراد متخصص و حرفه‌ای در این زمینه انجام می‌شود.

با مطالعه موارد گفته‌شده و انجام صحیح چندباره آن می‌توانید به سطح بسیار خوبی در شناخت قهوه رسیده و بهترین نوع آن را برای خود انتخاب کنید. همچنین شما با مراجعه به صفحه اصلی وب سایت قهوه سیراف، این امکان را دارید که بهترین انواع قهوه را با قیمتی بسیار مناسب تهیه کرده و از نوشیدن آن لذت کافی را ببرید.

پیشنهاد میکنم برای خرید قهوه ارزان از سایت قهوه سیراف اقدام کنید تا قهوه خود را به قیمت واردکننده تهیه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *