ترامیسو از مشهورترین دسرهای ایتالیایی است که یکی از پرطرفدارترین دسرهای دنیا است و بین مردم تبدیل به یکی از محبوبترین دسرها شده است. این دسر، ترکیبی از بیسکوئیت های غوطهورشده در اسپرسو، تخممرغ همزده و پنیر ماسکار پونه است که با پودر قهوه یا پودر کاکائو تزئین میشود.
این شیرینی خوشمزه، از دسرهای نمادین ایتالیا است؛ بهگونهای که اگر لیست دسرهای ایتالیایی را در اینترنت جستجو کنید، این دسر در صدر لیست قرار میگیرد. اما انواع مختلف این دسر کدامند و چگونه تهیه میشوند؟ ادامه مطلب را از دست ندهید تا با همهچیز در مورد این دسر آشنا شوید.
ترامیسو چیست؟
نام این دسر، tirami su، در زبان ایتالیایی بهمعنای «مرا بلند کن» است که ممکن است اشارهای به میزان کافئین این دسر داشته باشد. این کلمه به 23 زبان جهان راه پیدا کرده است و مردم سراسر دنیا، ترامیسو را بهعنوان یکی از لذیذترین دسرها میشناسند. این دسر اولین بار در دهه 60 میلادی در ایتالیا تهیه شد و سپس در سراسر جهان محبوب شد.
امروزه صدها مدل از این دسر وجود دارد و بهروشهای مختلفی تهیه میشود. اما اساس همه آنها، بیسکوئیت لیدی فینگر غوطهور شده در اسپرسو، تخممرغ همزده با پنیر ماسکار پونه یا لایههای خامهای است که روی آن با پودر کاکائو یا پودر قهوه تزئین میشود.
انواع مختلف ترامیسو
انواع مختلفی از تیرامیسو وجود دارد؛ بسیاری از افراد به سلیقه خود تغییراتی در طرز تهیه ترامیسوی سنتی میدهند و آن را به طعم متفاوت و جدیدی تهیه میکنند. بهعنوان مثال، بیسکوئیت بهجای اسپرسو در آبمیوه غلطانده میشود و یا بسکوئیت لیدی فینگر پس از غوطهور شدن در اسپرسو، با جایگزینهای خامهای بهجای پنیر ماسکار پونه مانند خامه فرمگرفته، ماست میوهای یا ماست یونانی و یا حتی ریکوتا مخلوط میشوند.
یا اینکه رولت ترامیسو بهجای ترامیسوی سنتی برای مهمانیها تهیه میشود. برخی دیگر ترجیح میدهند که بهجای پودر قهوه، از شکلات رنده شده استفاده کنند. تمامی این دستورها، بر اساس دستور سنتی اما با تغییرات سلیقهای انجام میشود و طعم متفاوتی از ترامیسو را برای شما رقم میزنند.
نسخهای از این دسر بهعنوان تیرامیسوی بانوان باردار نیز در ایتالیا تهیه میشود. در این نسخه، بهجای تخممرغ همزده خام از تخممرغ همزده با شربت شکر داغ استفاده میشود که تخم مرغها در این ترکیب کاملاً پخته میشوند و کاستارد ایجاد شده پف میکند و تا چند روز میتوان آن را در یخچال نگهداری کرد.
ترامیسوی مدرن و تفاوت آن با ترامیسوی سنتی
امروزه ترامیسوی مدرن نسبت به ترامیسوی سنتی بیشتر مورد توجه قرار گرفته است و در اکثر کافهها و رستورانها بهعنوان دسر محبوب سرو میشود. در این نسخه، بهجای بسکوئیت لیدی فینگر از کیک اسفنجی استفاده شده و خامه را با پنیر ماسکار پونه جایگزین میکنند. همچنین، برخی از رستورانهای خارجی بهجای اسپرسو، کیک را در مارسالا، نوعی شراب غلیظ، میغلطانند.
چگونه ترامیسو را در خانه تهیه کنیم؟
برخلاف تصورات، طرز تهیه ترامیسو دشوار نیست و بهراحتی میتوانید آن را در خانه تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. برای تهیه ترامیسوی خانگی برای 4 نفر، به مواد ذیل نیاز دارید:
- 150 گرم پنیر ماسکار پونه یا پنیر خامهای
- 1 بسته بیسکوئیت لیدی فینگر
- 3 عدد تخممرغ
- 200 گرم خامه
- 100 گرم شکر
- 1 فنجان قهوه اسپرسو
مرحله اول
زردههای تخممرغ را جدا کنید و بهخوبی با همزن هم بزنید تا حجیم و کرم رنگ شوند. سپس در حین هم زدن، شکر را به زرده هم زده اضافه کنید. خامه را در کاسهای جداگانه بریزید و خوب هم بزنید تا یکدست و حجیم شود. تا زمانی که خامه سفت شود و در صورت برگرداندن ظرف، سر ریز نشود، بههم زدن آن ادامه دهید. سپس تمامی این مواد را با هم مخلوط کنید.
سفیدههای تخممرغ را بهصورت جداگانه با همزن برقی هم بزنید تا فرمی یکدست و مانند خامه فرمگرفته به خود بگیرد و پف کند. سپس این سفیدهها را به مواد قبلی بیفزایید و بهخوبی مخلوط کنید.
مرحله دوم
قهوه اسپرسو را آماده کنید و پس از خنک شدن، در ظرف بزرگ بریزید و بسکوئیت های لیدی فینگر را درون این ظرف قرار دهید. اگر قهوه داغ باشد، باعث له شدن بیسکوئیتها میشود؛ بنابراین پیش از قرار دادن بیسکوئیتها در قهوه، دمای قهوه را چک کنید تا کاملاً خنک باشد. بیسکوئیت ها را برگردانید تا هر دو سمت آن مرطوب شود؛ سپس آنها را از ظرف قهوه بردارید و در ظرف تمیز بزرگی بریزید تا در مرحله بعد، بقیه مواد را به آنها اضافه کنید.
مرحله آخر
موادی که از قبل آماده کردهاید را کمکم روی بسکوئیت ها بریزید و کمی پودر کاکائو روی آن اضافه کنید. اکنون لایه اول ترامیسو آماده است. دوباره روی لایه اول میتوانید بیسکوئیت لیدی فینگر که به قهوه آغشته شدهاند را قرار دهید و به آن مواد اضافه کنید و روی آن را با پودر قهوه یا پودر کاکائو یا حتی شکلات رندهشده تزئین کنید. اکنون ترامیسوی شما آماده است؛ اما پیش از سرو اجازه دهید که دسر بهمدت 6 ساعت در یخچال بماند. اگر بتوانید دسر را بهمدت 24 ساعت در یخچال قرار دهید، درنهایت دسر شما منسجمتر خواهد بود و طعم بهتری خواهد داشت.
نکاتی برای تهیه ترامیسو خوشمزه!
اگر به برخی از مواد گفتهشده برای تهیه ترامیسو دسترسی ندارید و یا به آنها علاقهمند نیستید، میتوانید از مواد ذیل بهعنوان جایگزین استفاده کنید:
- اگر پنیر ماسکار پونه نداشتید، میتوانید پنیر خامهای را بهمدت 30 دقیقه در آب سرد قرار دهید تا طعم شوری آن از بین برود و از آن بهعنوان جایگزین پنیر ماسکار پونه استفاده کنید.
- اگر نتوانستید بیسکوئیت لیدی فینگر پیدا کنید یا طعم آن را دوست ندارید، میتوانید از کیک اسفنجی یا بیسکوئیت پتی بور استفاده کنید. اگر از بیسکوئیت پتی بور استفاده کردید، آن را به میزان بسیار کم در قهوه قرار دهید یا روی آن را تنها با قاشق یا لیسک با قهوه مرطوب کنید؛ زیرا بافت بیسکوئیت پتی بور شکننده است.
- اگر خامه دوست ندارید یا بهدلیل کالری زیاد آن نمیخواهید از آن استفاده کنید، میتوانید ترامیسو را بدون خامه نیز تهیه کنید.
نتیجه گیری
ترامیسو، دسری خوشطعم اما با کالری بالا است که بهتر است در اواسط روز و بین وعدههای اصلی مصرف شود. تهیه این دسر ایتالیایی خوشمزه در خانه دشوار نیست و با رعایت نکات گفتهشده میتوانید آن را بهسادگی در خانه تهیه کنید و طعم بینظیر برای خود و خانوادهتان رقم بزنید؛ اما توجه داشته باشید که در میزان قهوه، بیسکوئیت و پنیر ماسکار پونه که مواد اصلی این دسر هستند، تغییرات ایجاد نکنید؛ زیرا ممکن است بافت و طعم دسر به کلی خراب شود. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد و بتوانید از طعم بینظیر این دسر لذت ببرید.