امروزه میتوان قهوه را در انواع مختلف با طعمها و غلظتهای متفاوت یافت. یکی از انواع قهوه، کلد دریپ (Cold Drip) نام دارد که به روشی خاص با استفاده از دستگاههای مخصوصی استخراج و تهیه می شود. ما در ادامه مطلب تصمیم داریم که بررسی کنیم نوشیدنی کلد دریپ Cold Drip چیست، چه مزایایی دارد و چگونه میتوان آن را تهیه کرد؟
قهوه Cold Drip چیست؟
کلد دریپ یکی از روشهای تهیه و دمکردن قهوه است که در نهایت باعث میشود با یک نوشیدنی غلیظ، شربتی و گاهی اوقات خوشطعم مواجه شویم. برای تهیه این قهوه آب سرد و یخ در یک مخزن قرار گرفته و روی بستر قهوه آسیاب شده که در مخزن زیرین آن قرار دارد، میچکد؛ در نهایت عصاره ایجاد شده قهوه کلد دریپ نام دارد که ترکیبی استثنائی و منحصربهفرد به شمار میرود.
قهوه کلد دریپ توسط برجهای قهوهسازی که ساختار چندلایهای دارند؛ ساخته میشود بهطوریکه با دیدن این دستگاهها به یاد تجهیزات مورداستفاده در کلاسهای شیمی خود خواهید افتاد.
تکنیک دمآوری قهوه به روش کلد دریپ یک روش دمآوری عالی برای ماههای گرم سال به شمار میرود و میتواند لذت نوشیدن یک قهوة عالی را در اختیارتان قرار دهد. تهیه قهوه در این روش نزدیک به ۶ ساعت طول میکشد و بسیار طولانی است.
با توجه به تماس طولانی آب با قهوه در این روش، بهتر است که از قهوههایی با آسیاب درشت برای تهیه کلد دریپ استفاده شود. همچنین هر چه که آسیاب قهوه بهتازگی انجام شده باشد، طعم و عصاره بهتری را در اختیار خواهیم داشت.
از انواع قهوه با رستهای مختلف میتوانید برای تهیه کلد دریپ استفاده کنید، اما بهترین نوع قهوه برای این کار قهوه رست فیلتری یا قهوه اسپرسو است که باعث میشود قهوه دمی ما در نهایت پررنگتر باشد و بتوان آن را در کنار شیر سرو کرد. کلد دریپ از طعم شربتی، غلظت بالا و بوی خوشی برخوردار است که طرفداران مخصوص به خود را دارد.
چگونه از قهوه Cold Drip استفاده میشود؟
قهوه کلد دریپ را معمولاً بهصورت ساده و یا به همراه شیر و شیرینکنندههای طبیعی مینوشند. از این قهوه میتوان در آشپزی نیز استفاده کرد و کاربرد زیادی در تهیه انواع دسرهای تابستانی دارد. اغلب سرآشپزان از این قهوه در تهیه انواع تیرامیسوها و شیرینیها استفاده میکنند و دسرهایی بسیار لذیذ با بوی فوقالعاده قهوه تهیه میکنند.
تفاوت کلد دریپ و کلد برو
کلد دریپ با نوع قهوه دمکرده سرد (cold brew) اغلب اشتباه گرفته میشود؛ با این حال روشهای تهیه این دو قهوه متفاوت است. در تهیه قهوه به روش دمکرده سرد یا کلد برو تفالههای قهوه با آب سرد مخلوط شده، به مدت ۱۲ ساعت کنار گذاشته شده و سپس از یک فیلتر صاف عبور میکنند. در نهایت قهوه بهدستآمده طعم گلی بیشتری خواهد داشت و از رنگ روشنتر و طمع ملایمتری برخوردار خواهد بود. این قهوه اغلب بهعنوان کنسانتره برای لاته های سرد استفاده میشود. افزودن شیر به این نوع دمکرده قهوه توصیه نمیشود.
نحوه تهیه قهوه Cold Drip
برای تهیه کلد دریپ به تجهیزاتی چون دستگاه تنظیم قطره سرد یا برج کلد دریپ، فیلترهای مناسب برای دستگاه، آب، ترازو و قهوه آسیاب درشت نیاز داریم. فرایند تولید این قهوه طولانی است و ۶ الی ۸ ساعت به طول میانجامد. در ادامه راهنمای گامبهگام تهیه قهوه Cold Drip را مشاهده میکنید.
1. ابتدا تجهیزات خود را آماده کنید
در ابتدا لازم است که دستگاه خود را با قرار دادن فیلترهای مناسب در آن آماده کنید. در این زمان فیلتر کاغذی مستطیلی برای DripLab، فیلتر توری فلزی برای Hario و فیلتر توری فلزی برای Bruer کاربرد دارد. قرار دادن این فیلترها از اهمیت زیادی برخوردار است؛ چراکه غلظت و طعم نهایی قهوه را تحتتأثیر قرار میدهد.
2. قهوه را وزن کرده و آسیاب کنید
در مرحله بعدی لازم است که قهوه را بهخوبی وزن کرده و از میزان مناسب آن استفاده کنید. بهتر است از نسبت تقریبی 1:8 شروع کرده و بهعنوانمثال از ۶۰ گرم قهوه و ۵۰۰ میلیلیتر آب کمک بگیرید. درصورتیکه خودتان در خانه آسیاب قهوه دارید، بهتر است پیش از تهیه کلد دریپ آن را آسیاب کنید. البته میتوانید از قهوه از قبل آسیابشده نیز استفاده کنید؛ با این حال نتیجه بهتر زمانی به دست میآید که قهوه بهتازگی آسیاب شده باشد.
3. قهوه را در مخزن پایینی قرار دهید
در این زمان لازم است که قهوه را در مخزن پایینی قرار داده و به محفظه آن ضربه بزنید تا قهوهها به طور یکنواخت پخش شوند. همچنین فیلترهای کاغذی بالای برج قهوه ساز را تنظیم کرده و مطمئن شوید که به طور مناسب در جای خود قرار گرفته باشند. به این ترتیب آب به طور کامل در بستر قهوه پخش شده و عصارهگیری به بهترین نحو ممکن انجام میگیرد.
4. محفظه بالایی را از آب یا یخ پر کنید
در محفظه بالایی دستگاه لازم است که ۵۰۰ میلیلیتر یخ یا آب را قرار دهید. بهتر است در این زمان از آبی با دمای اتاق استفاده کنید تا به نتیجه بهتری دست یابید. مخزن بالایی میزان چکه آب را کنترل میکند که میتوانید میزان چکه را بهازای هر ۲ تا ۳ ثانیه و ۱ قطره تنظیم کنید تا به این ترتیب قهوهای با غلظت مناسب به دست آورید.
5. پس از اتمام کار قهوه را در یخچال قرار دهید
پس از اتمام کار و دمکشیدن قهوه لازم است که حتماً آن را در یخچال نگهداری کنید تا طعم و مزه آن حفظ شود. کلد دریپ حداقل دو هفته قابلاستفاده است. در زمان استفاده میتوانید آن را با آب، شیر و یا مقدار زیادی یخ ترکیب کرده و بنوشید.
یک نکته مهم که در انتهای کار باید به یاد داشته باشید، این است که از تفاله قهوه بهجامانده در انتهای این فرآیند دیگر نمیتوانید استفاده کنید. چرا که قبلاً با آب ترکیب شده و تمام عصاره آن استخراج شده است. درصورتیکه بار دوم از این قهوه استفاده شود، کلد دریپ نخواهیم داشت، بلکه در عوض مایع قهوهای کمرنگی را مشاهده خواهیم کرد که خاصیت و طعم چندانی ندارد. بهتر است که تفاله قهوه را در پای گلدان و بهعنوان کمپوست استفاده کنید.
نتیجه گیری
کلد دریپ نوعی قهوه سرد است که با کلد برو تفاوت دارد. این نوشیدنی معمولاً در فصل های گرم میل می شود. برای اینکه طعم کلد دریپ بهترین داشته باشید بهتر است از قهوه های با کیفیت استفاده کنید، برای خرید قهوه با کیفیت می توانید از سایت قهوه سیراف اقدام به تهیه نمایید.
آیا کلد دریپ با کلد برو تفاوت دارد؟
روشهای تهیه این دو قهوه متفاوت است. معمولاً کلد برو غلظت بیشتری دارد. برای تفاوت های بیشتر کلیک کنید.
آیا درست کردن کلد دریپ آسان است؟
بله، در این مقاله چهار مرحله ساده تهیه کرد دریپ را توضیح داده ایم.