مقالات

قهوه دمی چیست و چگونه درست می شود؟

قهوه دمی چیست و چگونه درست می شود؟

طعم قهوه دمی نسبت به اسپرسو از تلخی کمتری برخوردار است که برای افرادی که به طعم شدید قهوه عادت ندارند، مناسب به نظر می‌رسد. دم کردن قهوه به‌روش های مختلفی در خانه و یا در کافی شاپ‌ها امکان‌پذیر است؛ اما برای تهیه این نوع قهوه مانند قهوه اسپرسو به مهارت و تمرین احتیاج دارید. قهوه دمی را چگونه باید تهیه کنیم؟ این نوع قهوه چه تفاوتی با سایر نوشیدنی‌های بر پایه قهوه دارد؟ در مطلب پیش‌رو، با همه‌ چیز در مورد دم کردن قهوه و روش‌های مختلف آن آشنا می‌شوید.

خصوصیات قهوه دمی

بسیاری از افراد بر این باورند که قهوه دمی قوی‌تر از سایر انواع قهوه است؛ اما باید بگوییم که قدرت این قهوه با سایر انواع آن یکسان است. میزان قوی بودن قهوه را می‌توانید با تغییر نسبت دانه‌های قهوه و آب جوش تنظیم کنید. طرز تهیه قهوه دمی با قهوه فوری متفاوت است؛ این اصطلاح برای تمامی قهوه‌هایی که به‌روش خاصی دم می‌شوند به کار می‌رود. این نوع قهوه ممکن است به‌صورت دستی یا با دستگاه تهیه شود.

تفاوت قهوه دمی با اسپرسو

تهیه قهوه دمی

بسیاری از افراد قهوه دمی را با اسپرسو اشتباه می‌گیرند. قهوه اسپرسو یکی از مشهورترین انواع قهوه است که با دانه‌های ریز قهوه و تحت فشار دستگاه‌های قهوه ساز تهیه می‌شود. تهیه کردن اسپرسو بدون دستگاه‌های تخصصی امکان‌پذیر نیست و این نوشیدنی یکی از آیتم‌های اصلی منو کافی شاپ‌ها محسوب می‌شود. قهوه اسپرسو برای افرادی که به طعم شدید قهوه علاقه‌مندند مناسب است؛ اما در صورت عدم علاقه به آن می‌توانید آن را با آب جوش رقیق کرده و به آمریکانو تبدیل کنید و یا با مقداری شیر مخلوط کنید تا نوعی از قهوه به نام لاته داشته ‌باشید.

بارزترین تفاوت قهوه دمی با اسپرسو، در روش تهیه آنها است. برخلاف اسپرسو که تنها با یک روش تهیه می‌شود، روش‌های متعددی برای دم کردن قهوه وجود دارد و طعم آن کمی رقیق‌تر و با شدت کمتر نسبت به اسپرسو است. همچنین، قهوه در زمان دم کردن نسبت به اسپرسو بیشتر با آب جوش در تماس است و دلیل رقیق بودن آن نیز همین مسئله است. در ادامه، دو روش محبوب برای دم کردن قهوه را توضیح می‌دهیم.

طرز تهیه قهوه دمی

یکی از روش‌های رایج برای دم کردن قهوه، اضافه کردن آب جوش روی تفاله قهوه تازه است که طعم لطیفی از قهوه را برای شما به‌دنبال دارد. دومین روش تهیه این نوع قهوه، روش غوطه‌ور ساختن است. در این روش باید مقداری تفاله قهوه تازه را به آب داغ اضافه کنید تا به آرامی در آب حل شوند. پس از حل شدن تفاله‌های قهوه، برای صاف کردن آن باید از فیلتر کاغذی، پارچه‌ای و یا فلزی قهوه را رد کنید. سپس قهوه شما آماده است و می‌توانید از طعم آن لذت ببرید.

کدام نوع دانه قهوه برای تهیه قهوه دمی مناسب است؟

طرز تهیه قهوه دمی

انتخاب نوع دانه قهوه برای قهوه دمی تا حد زیادی به طرز تهیه این نوشیدنی بستگی دارد. بر اساس روش منتخب شما برای دم کردن قهوه، اندازه دانه‌های قهوه آسیاب شده متفاوت خواهد بود. برای روش اول (ریختن آب جوش روی دانه قهوه)، دانه‌های قهوه آسیاب شده با درجه متوسط انتخاب مناسبی است. اما اگر از روش غوطه‌ور سازی برای دم کردن قهوه استفاده می‌کنید، دانه‌های درشت‌تر قهوه مناسب‌تر هستند.

با توجه به متنوع بودن دانه‌های قهوه و میزان درجه آسیاب آنها، بهتر است پیش از خرید با باریستای محل خود یا فروشنده قهوه مشورت کنید تا توضیحات و راهنمایی لازم در مورد بهترین دانه قهوه را برای شما را ارائه دهد.

تهیه قهوه دمی به‌روش پوراور

یکی از مشهورترین و محبوب‌ترین روش‌های دم کردن قهوه در سال‌های اخیر، روش پور اور است. برای تهیه قهوه دمی به این روش، کافی است آب جوش را در یک فیلتر به دانه قهوه اضافه کنید و سپس آن را در فنجان بریزید. به این روش، روش دم کردن دستی قهوه نیز گفته می‌شود.

این تکنیک از قرن بیستم کشف شده و مورد استفاده قرار می‌گرفته است، اما در سال‌های اخیر بیشتر میان مردم شناخته شده است و طرفداران بسیاری دارد. تهیه قهوه به‌روش پراور، طعم برجسته‌تری نسبت به سایر روش‌های دم کردن قهوه ایجاد می‌کند و در مقایسه با سایر روش‌ها، روش بهینه‌تری نیز به‌شمار می‌آید.

تفاوت قهوه دمی با فرنچ پرس

بسیاری از افراد تمامی انواع قهوه که طعم شدیدی دارند، مانند اسپرسو، قهوه دمی و فرنچ پرس را با هم اشتباه می‌گیرند یا به‌اشتباه تصور می‌کنند که تمامی آنها یکسان هستند. در واقع طرز تهیه هر سه قهوه گفته شده با یکدیگر متفاوت است و تفاوت‌های اساسی با یکدیگر دارند.

به‌طور مثال، قهوه دمی برای زمانی که می‌خواهید میزان بیشتری از قهوه را تهیه کنید مناسب است و مدت زمان زیادی قهوه را گرم نگه می‌دارد که در ساعات طولانی از آن استفاده کنید؛ اما قهوه فرنچ پرس طعم شدیدتری دارد و باید زود مصرف شود.

مقدار قهوه لازم برای تهیه قهوه دمی

تفاوت قهوه دمی با اسپرسو

هیچ میزان دقیقی برای تهیه قهوه وجود ندارد و این موضوع کاملاً به سلیقه و عادت شما برمی‌گردد. می‌توانید طعم و شدت قهوه را با میزان آب جوشی که روی دانه قهوه می‌ریزید، کنترل کنید. اگر به طعم ظریف‌تر و کم شدت‌تر قهوه علاقه‌مندید، می‌توانید با افزودن شیر مورد علاقه خود به دانه قهوه از شدت طعم آن بکاهید و نوشیدنی لطیف‌تری برای خود تهیه کنید.

نتیجه گیری

انواع مختلفی از نوشیدنی بر پایه قهوه وجود دارد که هر یک برای سلیقه و عادت خاصی مناسب است و طرفداران خود را دارد. برای علاقه‌مندان به طعم قوی قهوه یا کسانی که عادت به مصرف قهوه کافئین بالا دارند، قهوه دمی از بهترین گزینه‌ها است که به‌راحتی در منزل تهیه می‌شود و برای استفاده در مدت طولانی در روز نیز مناسب است. می‌توانید این قهوه را با هر روشی که راحت‌تر هستید تهیه کنید و همچنین، شدت آن را با مقدار قهوه و آب تنظیم کنید و از نوشیدن یک فنجان قهوه خوش طعم لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *