احتمالا شما هم بعد از شنیدن نام قهوه کلمبیا به عنوان یک نوع منحصربهفرد از قهوه کمی تعجب کردهاید، اما باید بدانید که برخی از کشورها به داشتن نوع خاصی از قهوه معروف شدهاند و یکی از آنها کلمبیا است. در میان کشورهایی که به عنوان قطب تولید قهوه شناخته میشوند مانند ایتالیا، کنیا، برزیل و سوماترا، کشور کلمبیا به خوبی در میان دیگر کشورها در تولید قهوه متمایز و محبوب شده است. در ادامه به معرفی کامل قهوه کلمبیا میپردازیم؛ به گونهای که در انتهای این بخش از خود مردم کلمبیا، قهوه آن را بهتر بشناسید!
تاریخچه قهوه کلمبیا آمیخته شده با استعمار است!
در اوایل قرن هجدهم قهوه از طریق کشیشان استعمارگر، به کلمبیا وارد شد و در کمال ضررهایی که استعمار یک کشور به فرهنگ و منابع آن میزند، تماس فرهنگها در این کشور باعث گسترش محصولات بر پایه قهوه شد. پس از حدود چند دهه و با افزایش تقاضا در این کشور، کلمبیا برای تولید قهوه اقدام کرد.
داستان ورود قهوه به این صورت است که کشیشان برای ترغیب و تشویق مردم برای تولید قهوه، آنها را با این دیدگاه آشنا کردند که کاشت و پرورش درخت قهوه بخشی از توبه مذهبی برای گناهان آنها خواهد بود. درنهایت پس از گذشت چند دهه و با گسترش دینی که برای این کشور آورده بودند، باعث گسترش درختان و مزرعههای قهوه در کلمبیا نیز شدند.
زمان اصلی سرو قهوه کلمبیا در شب است!
کافیشاپهای کلمبیا مثل همه کافیشاپهای دنیا از صبح زود سرو قهوه را آغاز میکنند که افراد شاغل برای نوشیدن قهوه و دریافت کافئین مورد نیاز خود، به آنجا مراجعه کنند. در عوض نکته جالبی که در کشور کلمبیا دیده میشود این است که مغازههای سرو قهوه در کلمبیا به سحرخیزی اعتقادی ندارند و از ساعت 3 بعد از ظهر تا شب، زمان محبوب سرو قهوه برای آنها بهشمار میرود.
دلیل محبوبیت قهوه کلمبیا چیست؟
شاید اغراقآمیز به نظر برسد که قهوه کشور کلمبیا به هیچ قهوه دیگری شبیه نیست، اما در واقعیت این موضوع کاملا صحیح است. دلیل این امر خاک، آب و هوای منحصربهفرد این کشور است که باعث تولید قهوهای با کیفیت و طعمی متفاوت شده است.
برای توضیح بیشتر باید اشاره کنیم که کشور کلمبیا دارای خاک آتشفشانی و کوهستانی است که فضای رشد بهینه در آنجا را فراهم میکند. حالت عادی و در کشورهای دیگر، در محیط کوهستان کشاورزی و کشت گیاهی انجام نمیشود و اینکار را در دشتها و کوهپایه که فضای بازتر و مسطحتری دارند انجام میدهند.
اما محیط کشور کلمبیا بهگونهای است که فضای کشت در ارتفاعات قرار دارد و درختان قهوه هم در ارتفاع پرورش یافتهاند؛ ارتفاعات 6400 فوتی! این موضوع باعث طعم اسیدیتر و بهتر قهوه کلمبیا شده است.
با انواع دانههای قهوه کلمبیا آشنا شوید
کیفیت دانههای قهوه کشور کلمبیا به دو درجه اصلی با نامهای Excelso و Supremo تقسیم میشود که میتوانند هر دو در یک درخت رشد کنند و در غربال کردن به سادگی تفکیک شوند.
- Excelso (اکسلسو): این دانهها درشت هستند، اما در مقایسه با دسته دیگر قهوه کشور کلمبیا با نام سوپرمو، سایز کوچکتری دارند. دانههای صادرشده از کشور کلمبیا اکثرا از این نوع هستند و در غربال کردن از اسکرین 15 و 16 جدا میشوند.
- Supremo (سوپرمو): دانههای سوپرمو بسیار درشت هستند و در غربالگری دانهها در اسکرین 17 جدا میشوند. این دانهها کمتر رایج هستند و صادرات آنها بسیار کم است.
طعم محبوب قهوه کلمبیا چگونه است؟
خوب است بدانید که کلمبیا فقط دانههای عربیکا را پرورش میدهد و این قهوه محبوب دارای 20 پروفایل طعمی متنوع است که هر کدام مربوط به یک دپارتمان تولید قهوه در کشور کلمبیا هستند.
این دانههای قهوه به صورت کلی از دیگر قهوههای عربیکا در دنیا، طعم شیرینتر و سبکتری دارند و کیفیت آنها درنهایت بسیار بالاتر است. همچنین قهوه این کشور، حدود نیمی از کافئین روبوستا و نتهای اسیدی قویتری نسبت به قهوه روبوستا دارد.
تنوع طعم قهوه کلمبیا به دلیل کشت آن در مناطق مختلف این کشور است که ریزاقلیم گوناگونی نسبت به یکدیگر دارند. درواقع در قسمت جنوبی این کشور، قهوه با طعم پایه مرکبات تولید میکنند و در بخش مرکزی طعم قهوه بیشتر به سمت میوهها و گیاهان کشیده میشود. قهوه بخش شمالی کشور کلمبیا دارای نتهای آجیل، مغزها و شکلات است.
تفاوت در ارتفاعات هم باعث تنوع طعم قهوه کلمبیا میشود. به عنوان مثال قهوه در ارتفاعات پایین یعنی در مناطق شمالی کشور، قهوه اسیدیته متعادلی دارد و طعم تلخی قهوه متوسط است. در بخش مرتفعتر کلمبیا، قهوهها دارای اسیدیته بالاتر و طعم پایه ترشتری هستند.
عربیکا در کلمبیا دارای ریزگونههای زیادی است!
در این کشور، دانههای قهوه کلمبیا به صورت ریزگونههای متفاوت عربیکا کشت میشوند. این ریزگونهها به طور کلی شامل بوریون، کاتورا، کلمبیا، کاستیلو، تیپیکا، تابی و ماراگوگیپه هستند. اما مسئلهای که باز هم باعث تغییر در طعم این قهوهها میشود نحوه و زمان رست آنها است. این انتخاب در کشور کلمبیا کاملا به سلیقه شما بستگی دارد و طبق میل شما انجام میشود.
رست قهوه در کلمبیا چگونه انجام میشود؟
پس از انتخاب طعم دلخواه خود از میان ریزاقلیمهای کشور کلمبیا، بهتر است بدانید که برشته کردن و دم کردن این قهوهها هم تاثیر زیادی بر طعم نهایی آنها دارد که کاملا طبق سلیقه شما انجام میگیرد. قهوههای سبز کلمبیا در رست سبکتر، نت گلها و کارامل را منتشر میکنند و طعم نهایی به سمت طعم شکلاتی و آجیل میل میکند. در رست و برشته کردن بیشتر این نوع قهوه، طعم کارامل و گلها بهطور کامل از بین خواهد رفت.
نتیجه گیری
طعم قهوه کلمبیا طعمی منحصربهفرد است. این موضوع به دلیل محیط کوهستانی این کشور برای کشت قهوه است که در نهایت طعمهای گوناگونی را تولید میکنند. قهوه کشور کلمبیا از نوع عربیکا و در دو نوع کیفیت دانه متفاوت است.
اما همین قهوه عربیکا حدود 20 طعم با پایه متفاوت دارد که بر اساس ریزاقلیمیهای کشت قهوه کشور کلمبیا طعم پایه آن تغییر میکند. در این مطلب با محیطهای اقلیمی کلمبیا و تاثیر آنها بر طعم قهوه آشنا شدیم. درنهایت میتوانید با تهیه این نوع قهوه به سبک مورد علاقه خود از طعم قهوه محبوب کشور کلمبیا لذت ببرید. همچنین اگر قصد خرید قهوه با کیفیت و ارزان را دارید می توانید از فروشگاه قهوه سیراف اقدام نمایید.