مقالات

سرو قهوه

سرو قهوه

قهوه نوشیدنی خوش عطر و طعم است. علاوه بر روش‌های مختلف آماده‌سازی این نوشیدنی، آداب سرو قهوه در کشور‌های مختلف با یکدیگر تفاوت دارد. در برخی کشور‌ها، امتناع از نوشیدن قهوه زمانی که به شما تعارف می‌شود نوعی بی‌احترامی به حساب می‌آید. در اغلب کشور‌ها، آداب و سنت‌های متفاوتی برای سرو و نوشیدن آن وجود دارد.

این نوشیدنی خوشمزه در جایگاه دوم محبوب‌ترین نوشیدنی‌های جهان قرار می‌گیرد. بسیاری از مردم برای افزایش هوشیاری و تامین انرژی موردنیاز خود به این ماده وابسته هستند. صاحبان رستوران‌ها، کافه‌داران و افراد علاقه‌مند سفر به سایر کشور‌ها باید اطلاعات کافی درباره انواع آداب‌ و رسوم سرو قهوه داشته باشند.

انواع سرو قهوه در 9 کشور پرطرفدار قهوه در دنیا

در ادامه به معرفی سرو قهوه در کشورهایی که طرفدار پروپاقرص قهوه هستند پرداخته ایم.

1. سرو قهوه در ترکیه

سرو قهوه در ترکیه

در ترکیه این نوشیدنی بعد از غذا و همراه با شیرینی یا آب نبات سرو می‌شود. قهوه ترک بسیار غلیظ و قوی است. بنابراین معمولا در رستوران‌ها و کافه‌ها دو بار سرو نمی‌شود. برای میل کردن یک نوشیدنی اضافی در اغلب رستوران‌های این کشور باید چای سفارش دهید. در مرحله آماده‌سازی قهوه ترک به آن شکر اضافه می‌شود و همراه با نوشیدنی شکر سرو نخواهد شد. در ترکیه این نوشیدنی معطر و غلظ با نام kahvesi شناخته می‌شود. برای تهیه این نوع قهوه از قهوه آسیاب‌شده با درجه ریز و ظرفی به نام جذوه استفاده می‌کنند.

2. سرو قهوه در ایتالیا

سرو قهوه در ایتالیا

ایتالیایی‌ها همیشه برای نوشیدن قهوه، یک لیوان آب کنار دست خود می‌گذارند. در ایتالیا سرو قهوه معمولا بعد از غذا انجام می‌شود. نمی‌توان قبل و هنگام غذا خوردن آن را سفارش داد. کاپوچینو یک نوشیدنی عالی است که ایتالیایی‌ها در وعده صبحانه آن را میل می‌کنند. در ایتالیا برای آماده‌سازی این نوشیدنی از مشروب نیز استفاده می‌شود.

3. سرو قهوه در فرانسه

سرو قهوه در فرانسه

فرانسوی‌ها برای آماده‌سازی نوشیدنی خود از ترکیب شیر و قهوه استفاده می‌کنند. برای آماده‌سازی این نوشیدنی از قهوه دم کرده، شیر گرم و دستگاه پرس فرانسوی استفاده می‌شود. برای آماده‌سازی این نوشیدنی به سبک فرانسوی باید قهوه و شیر را با نسبت مساوی درون قهوه جوش یا فرنچ پرس بریزید. در فرانسه سرو کروسان کنار این نوشیدنی گرم بسیار رایج است. فرانسوی‌ها معمولا این نوشیدنی گرم را در وعده صبحانه یا اول صبح میل می‌کنند. فرانسوی‌ها علاقه دارند این نوشیدنی را بعد از خوردن دسر سرو کنند.

4. سرو قهوه در دانمارک

سرو قهوه در دانمارک

بدون شک، پایتخت دانمارک یکی از زیباترین مقصد‌های گردشگری در اروپا است. رفاه اقتصادی بر ارتقای کیفیت زندگی در این کشور تاثیر مستقیم داشته است. آب و هوای بسیار سرد این منطقه باعث شده که نوشیدن قهوه جایگاه ویژه‌ای در برنامه غذایی آن‌ها داشته باشد. این نوشیدنی به‌صورت خاص و همراه با شیرینی‌های خوشمزه سرو می‌شود.

5. سرو قهوه در عربستان

سرو قهوه در عربستان

در عربستان امتناع از نوشیدنی قهوه بی‌احترامی به میزبان تلقی می‌شود. در مهمانی‌ها این نوشیدنی اول برای افراد مسن سرو می‌شود. در این کشور، مردان در جمع‌های مردانه و بانوان در جمع‌های زنانه قهوه می‌نوشند. قهوه این کشور با نام کاهدا شناخته شده و بسیار تلخ، تیره و غلیظ است. در عربستان از ادویه معطر هل برای طعم‌دار کردن این نوشیدنی استفاده می‌شود. بومیان این منطقه گرمسیر از روش‌های مختلفی برای نوشیدن و سرو قهوه استفاده می‌کنند. اما نوشیدنی دارک و لایت دو نوع بسیار رایج در بین بومیان عربستان است.

6. سرو قهوه در مکزیک

سرو قهوه در مکزیک

در مکزیک برای طعم‌دار کردن قهوه از دارچین، ادویه و میخک استفاده می‌شود. برای سرو این نوشیدنی از یک فنجان کوچک سفالی استفاده می‌کنند. این نوشیدنی به صورت ترکیبی با شیر در اول صبح میل می‌شود. قهوه مکزیک به دلیل سبکی و اسیدیته ملایم، نوشیدنی خوش طعم به حساب می‌آید.

7. سرو قهوه در‌اتیوپی

سرو قهوه در‌اتیوپی

مردم ‌اتیوپی به نوشیدن قهوه به‌عنوان یک سنت ملی نگاه می‌کنند. سنت‌های سرو و نوشیدن قهوه در ‌اتیوپی جزو قدیمی‌ترین آداب‌ورسوم قاره آفریقا است. در‌اتیوپی این نوشیدنی در سه نوبت با نام‌های آول، تونا و باراکا سرو می‌شود. مراسم قهوه‌خوری در این کشور آفریقایی بسیار مجلل و شیک است.

در ‌اتیوپی ریختن قهوه تنها توسط بانوان انجام می‌شود. در روش سنتی از کره و نمک برای طعم‌دار کردن این نوشیدنی گرم استفاده می‌کنند. بومیان قهوه‌ای که از ارتفاع نسبتا بالا درون فنجان ریخته شود را بونا می‌نامند. بر اساس آداب و رسوم، مردم اتیوپی زمان زیادی برای نوشیدن قهوه صرف می‌کنند. آن‌ها هرگز این نوشیدنی را با سرعت نمی‌نوشند.

8. سرو قهوه در اسپانیا

سرو قهوه در اسپانیا

یکی از نوشیدنی‌های بسیار محبوب در اسپانیا که از قهوه برای تهیه آن استفاده می‌شود، کورتادو نام دارد. مردم پرتغال نیز علاقه زیادی به نوشیدن کورتاد دارند. در تهیه این نوشیدنی خوشمزه از اسپرسو استفاده می‌شود. برای کاهش خاصیت اسیدی قهوه، اسپانیایی‌ها مقداری شیر گرم به آن اضافه می‌کنند. کورتادو معمولا در وعده صبحانه یا به‌صورت میان‌وعده استفاده می‌شود.

9. سرو قهوه در ایران

سرو قهوه در ایران

مردم ایران در گذشته، از آداب خاصی برای نوشیدن و سرو قهوه استفاده می‌کردند. از سماور، قهوه جوش‌های مسی و سرامیک برای آماده‌سازی این نوشیدنی استفاده می‌شد. شعله آتش یا خاکستر دو ماده اصلی برای آماده‌سازی قهوه سنتی در ایران هستند. ایرانی‌ها از ترکیب قهوه ساییده شده همراه با آب برای آماده‌سازی این نوشیدنی گرم استفاده می‌کنند. از نظر غلظت این نوشیدنی سنتی شباهت زیادی به قهوه ترک دارد.

در ایران این قهوه بدون شکر و در فنجان‌های کوچک چینی سرو می‌شد. سیاه و غلیظ بودن قهوه سنتی ایران برای بسیاری از جهانگردان و مورخان جالب و تعجب برانگیز بوده است. در گذشته مردم ایران از مخلوط دانه‌های برشته‌شده با پوسته قهوه برای این نوشیدنی استفاده می‌کردند. آن‌ها معتقد بودند استفاده از دانه‌های برشته پوسته‌دار در افزایش کیفیت و بهبود طعه این نوشیدنی نقش مهمی دارد.

در گذشته‌های نسبتا دور ایرانیان دانه‌های قهوه را آسیاب و نرم می‌کرند. سپس، از ترکیب گلاب و عسل برای طعم دار کردن آن کمک می‌گرفتند. ایرانی‌ها تشریفات و آداب خاصی برای سرو و نوشیدن قهوه داشته‌اند. اجرای این تشریفات حدود ۱۰ دقیقه طول می‌کشید. در آن زمان تهیه قهوه در ایران بسیار ارزان بود. طبقات اشرافی برای سو این نوشیدنی از عسل و ظروف گران قیمت استفاده می‌کردند.

نتیجه گیری

زمانی که صحبت از سرو قهوه می‌شود، نمی‌توان تنها از یک روش خاص یاد کرد. مردم در مناطق مختلف دنیا روش‌های خاص خود را برای سرو قهوه دارند. از کشورهای اروپایی گرفته تا آفریقا و آسیا مردمان هر کشور رسوم خاصی برای سرو قهوه اجرا می‌کنند. سرو قهوه در ایران هم طی سال‌ها دچار تغییر و تحول شده است و حالا مردم به سلیقه خود این نوشیدنی خاص را سرو می‌کنند. اگر قصد خرید قهوه را دارید می توانید از فروشگاه اینترنتی قهوه سیراف اقدام به تهیه قهوه با کیفیت نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *