مقالات

تهیه قهوه

تهیه قهوه

تاثیر مثبت مصرف قهوه در افزایش تمرکز و هوشیاری باعث شده است که افراد زیادی به این نوشیدنی گرم علاقه‌مند باشند. اما در مسیر آماده‌سازی قهوه با چالش‌های مختلفی روبه‌رو خواهید شد. برای مثال، ممکن است طعم قهوه خانگی با نوشیدنی‌های سرو‌شده در کافه‌ها و رستوران‌ها متفاوت باشد. اگر با ترفند‌های تهیه قهوه آشنا شوید، بعد از نوشیدن قهوه خانگی حس متفاوتی تجربه خواهید کرد.

ترکیبات مفید موجود در قهوه

روش تهیه قهوه

روش آماده‌سازی قهوه بر میزان ترکیبات مفید موجود در آن تاثیر مستقیم دارد. اما در حالت کلی یک فنجان قهوه حاوی مواد زیر است:

  • آنتی اکسیدان: به ایجاد حس شادابی و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.
  • اسید کوئینیک: این ماده باعث ایجاد طعم ترش در قهوه می‌شود.
  • کافئین: به دلیل جذب سریع بر سیستم عصبی تأثیر می‌گذارد.
  • تئوفیلین: ماده‌ای آرام‌بخش بوده و در کاهش درد‌های عضلانی و بهبود حملات آسم یا برونشیت نقش مهمی دارد.
  • منگنز: بر خلق و خو اثر می‌گذارد.
  • ویتأمین‌های گروه B
  • فسفر: برای کنترل فشار خون و تقویت سیستم ایمنی مفید است.
  • پتاسیم: به تقویت و بهبود تراکم استخوان‌ها کمک می‌کند.
  • پروتئین: باعث کاهش و تسکین درد می‌شود.

تهیه قهوه (آماده سازیِ 6 قهوه پرطرفدار)

تهیه انواع قهوه

برای آماده‌سازی انواع قهوه باید به درصد و نحوه ترکیب مواد مختلف توجه کنید.

1. تهیه قهوه ترک

دم کردن قهوه به روش ترکی یکی از شیوه‌های سنتی آماده‌سازی این نوشیدنی گرم است. ساکنان غرب آسیا، یونان، ترکیه و آفریقای شمالی از این روش استفاده می‌کنند. آب و قهوه را داخل قوری بریزید. اجازه دهید به‌آرامی بجوشد. برای آماده‌سازی قهوه خوشمزه به این نکات توجه کنید.

  • درجه آسیاب دانه‌های قهوه باید بسیار ریز باشد.
  • حدود سه چهارم فنجان آب سرد را داخل قوری بریزید. سطح آب باید تا قسمت گردنی قهوه‌جوش بالا بیاید.
  • برای تهیه قهوه باید به ازای هر فنجان آب، دو قاشق چایخوری پودر قهوه بریزید.
  • اگر به قهوه شیرین علاقه دارید، هر دو قاشق پودر قهوه را با یک قاشق شکر ترکیب کنید.
  • زمانی که شکر کاملا در آب حل شد، قوری را روی اجاق قرار دهید. شعله باید متوسط باشد.

حدود دو دقیقه بعد دمای قهوه به ۷۰ درجه سانتی‌گراد خواهد رسید. در این زمان در کناره قهوه حباب‌هایی تشکیل می‌شود. جمع شدن حباب‌ها روی سطح قهوه حالتی خامه‌مانند ایجاد می‌کند. در این مرحله باید قهوه جوش را از روی شعله بردارید. اجازه دهید حرارت و خامه قهوه فروکش کند. نباید دمای قهوه بیش از ۷۵ درجه سانتی‌گراد شود. این حالت بر طعم و مزه این نوشیدنی تاثیر منفی می‌گذارد. دوباره قهوه جوش را روی شعله بگذارید تا خامه قوام یابد.

2. تهیه قهوه اسپرسو

درجه آسیاب این نوع قهوه کمتر از قهوه ترک است. برای تهیه آن باید از دستگاه قهوه ساز برقی استفاده کنید. برای سرو آن باید از فنجانی کوچک‌تر از قهوه ترک استفاده شود. کف موجود روی قهوه اسپرسو نازک‌تر و کمرنگ‌تر از قهوه ترک است. از این قهوه معمولاً به عنوان پایه بسیاری از نوشیدنی‌ها مانند لاته، کاپوچینو و آمریکانو استفاده می‌شود. حرارت موردنیاز برای آماده‌سازی اسپرسو بیش از سایر قهوه‌ها است. در دستگاه قهوه‌ساز، آب داغ حدود ۹ بار و با فشار زیاد از پودر قهوه عبور داده می‌شود. این عمل به ایجاد فوم طلایی کمک می‌کند.

3. تهیه قهوه فرانسه

دستگاه تهیه قهوه

قهوه فرانسه نسبتاً سبک بوده و مقدار کافئین آن در حد مطلوب است و به همین دلیل بهترین گزینه برای وعده صبحانه محسوب می‌شود. استفاده از فرنچ پرس یکی از راه‌های آماده‌سازی آن است. قبل از هر کاری اجازه دهید آب کاملاً بجوشد. دمای آن باید حدود ۹۳ درجه سانتی‌گراد باشد. کمی آب داغ داخل فرنچ پرس بریزید، بچرخانید و بیرون بریزید. این روش برای گرم کردن داخل فرنچ پرس لازم است.

حدود دو قاشق غذاخوری قهوه درون لیوان فرنچ پرس بریزید. کمی آب داغ روی آن ریخته و ۴۵ ثانیه صبر کنید. بعد از این مدت، باقیمانده آب داغ را روی قهوه بریزید. تا زیر نوار بدنه باید از آب پر شود. درب را ببندید. بعد از تهیه قهوه برای سرو آن، صافی را به آرامی به سمت پایین فشار دهید.

4. تهیه کاپوچینو

کاپوچینو یک نوشیدنی ایتالیایی است که از دو شات اسپرسو، شیر و فوم شیر تشکیل می‌شود. دو روش برای تهیه این نوشیدنی وجود دارد. در روش اول با استفاده از دستگاه اسپرسوساز باید فوم شیر را آماده کنید. بعد که اسپرسو آماده شد، باید فوم را به آن اضافه کنید. ابتدا اسپرسو را کف فنجان ریخته، بعد شیر به آن اضافه کنید و درنهایت فوم شیر را روی آن بریزید.

در روش دوم برای آماده‌سازی کاپوچینو به یک فرنچ پرس نیاز دارید. این روش شامل دو مرحله آماده‌سازی قهوه و فوم‌گیری شیر است. در این روش ابتدا قهوه فرانسه را آماده کرده و در نهایت به آن فوم شیر اضافه می‌کنیم. به حدود ۱۴ گرم پودر قهوه دارای درجه آسیاب نسبتاً درشت، یک قاشق چایخوری شکر و پودر کاکائو نیاز داریم. مرحله آماده‌سازی قهوه دقیقاً مشابه روش قهوه فرانسوی است.

اما برای فوم‌گیری، ابتدا شیر را روی حرارت قرار دهید و قبل از قل خوردن بردارید. شیر داغ باید داخل فرنچ پرس ریخته شود. صافی را به سرعت و به دفعات زیاد بالا و پایین کنید. این روش به ایجاد فوم مناسب کمک می‌کند. بعد از آماده‌سازی فوم شیر آن را به قهوه اضافه کرده و میل کنید.

5. تهیه قهوه آمریکانو

قدمت این قهوه به دوران جنگ جهانی دوم باز می‌گردد. سربازان آمریکایی به یک شات اسپرسو کمی آب داغ اضافه کردند. این حالت به ایجاد بوی خاص در قهوه آمریکانو کمک می‌کرد. تهیه قهوه آمریکانو بسیار ساده است. کافی است یک یا دو شات اسپرسو را داخل فنجان بریزد. سپس، دوبرابر آب به اسپرسو اضافه کنید. ترتیب خاصی برای ترکیب کردن آب و اسپرسو وجود ندارد. می‌توانید به دلخواه اول آب یا اینکه اسپرسو را داخل ظرف بریزید.

6. تهیه لاته

کافه لاته که معمولا با نام لته شناخته می‌شود یک ترکیب دوست داشتنی از اسپرسو و شیر است. این نوشیدنی شباهت زیادی به کاپوچینو دارد. در تهیه آن به اسپرسو، شیر و فوم شیر نیاز داریم. برای تهیه فوم‌ می‌توان از فرنچ پرس استفاده کرد. وقتی اسپرسو آماده شد، یک تا دو شات از آن را ته فنجان بریزد. کمی شیر به آن اضافه کنید. درنهایت با فوم شیر به کار خود را تمام کنید. البته، می‌توان از قهوه فرانسوی به‌جای اسپرسو در تهیه کافه لاته استفاده کرد.

نتیجه گیری

برای تهیه قهوه نیاز است تا نوع قهوه ای که میخواهید را مشخص کنید و سپس اقدام به تهیه قهوه مدنظرتان کنید. در این مقاله به تهیه 6 نوع قهوه پرطرفدار اشاره کرده ایم. درصورتی که برای قهوه های خود نیاز به قهوه با کیفیت دارید می توانید برای خرید قهوه با کیفیت و ارزان از وب سایت اینترنتی قهوه سیراف اقدام نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *