مقالات

معرفی انواع طعم قهوه + 4 عامل تاثیرگذار بر طعم قهوه

طعم قهوه

زندگی بعد از نوشیدن قهوه شروع می‌شود! عاشقان قهوه قطعا این جمله را به خوبی درک می‌کنند. قهوه یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی‌ها در سراسر جهان است. این ماده پیچیده و معطر قابلیت تولید بیشتر از 800 نوع عطر طبیعی و همچنین 100 طعم ترکیبی جذاب را دارد.

تفاوت در چگونگی آماده کردن قهوه، باعث به وجود آمدن طعم‌های زیادی شده است. مردم همیشه به دنبال راهی هستند که از طعم قهوه خود نهایت لذت را ببرند. در ادامه به معرفی انواع طعم قهوه می‌پردازیم.

آشناترین طعم دنیا، طعم پایه قهوه!

انواع طعم قهوه

اکثر مردم وقتی به یک کافی‌شاپ برای نوشیدن قهوه می‌روند، هیچ ایده‌ای از طعمی که می‌خواهند در قهوه خود بچشند ندارند؛ فرقی نمی‌کند کاپوچینو باشد یا اسپرسو، آمریکانو یا قهوه ترک. برای درک بهتر طعم مورد علاقه خود، باید با تمام طعم‌های نوشیدنی بر پایه قهوه آشنا باشید. با کمی راهنمایی می‌توانید تفاوت در طعم‌ قهوه‌ها را به خوبی رمزگشایی کنید، برای این کار تنها کافیست است با 4 عنصر اصلی درک طعم قهوه آشنا شوید.

1. عطر، مقدمه‌ای برای درک طعم قهوه

رابطه شما با عطر قهوه‌تان باید مانند رابطه با غذایی باشد که برای ناهار آماده کرده‌اید، دقیقا می‌دانید چه چیزی آماده شده است! چه قهوه باشد و چه غذایی که پخته‌اید. نت‌های عطری که از طعم قهوه برداشت ‌می‌شود در حالت دم نشده بالاتر و غلیظ‌تر هستند، اما در قهوه دمی معمولا نت‌های پایه استشمام می‌شود.

برای تمرین و آشنایی بیشتر با عطر قهوه، یک بار قبل از دم کردن و بار دیگر بعد از دم کردن، بوی آن را استشمام کنید. متوجه تغییری که در عطر آن ایجاد شده خواهید شد. سپس به سراغ قدرت چشایی خود برای آشنایی بیشتر با عطر قهوه بروید. طعم و عطر پایه قهوه را هنگام نوشیدن بهتر احساس می‌کنید.

2. تلخی قهوه، اصلی‌ترین و پایه‌ترین طعم

وقتی برای اولین بار قهوه را امتحان می‌کنید، همیشه از تلخی آن شوکه می‌شوید. گاهی حتی برای افرادی سوال پیش‌ می‌آید که چرا این تلخی انقدر محبوب شده است؟ اما دلیل اصلی این جذابیت زمانی است که یک تلخی ملایم هنگام نوشیدن آن همراه با عطر دلپذیر قهوه را احساس کنید.

  1. اولین علت تلخی قهوه، کافئین موجود در آن است. هرچه کافئین دانه‌های قهوه بالاتر برود، تلخی آن بیشتر می‌شود. قهوه روبوستا جزو قهوه کافئین بالا به شمار می‌رود.
  2. دومین علت قهوه تلخ،  وجود اسید کلوژنیک در دانه‌های خام قهوه است که هنگام برشته شدن باعث به‌وجود آمدن طعم تلخ می‌شوند.
  3. با بالا بردن درجه رست قهوه (رست همان برشته کردن دانه‌های سبز قهوه است)، تلخی آن بیشتر می‌شود که خیلی محبوب نیست. قهوه آندر و اور مثال بارز این تغییر طعم است. دیگر عوامل موثر بر طعم تلخ قهوه، دمای آب، کیفیت و مقدار قهوه و یا نحوه دم کردن قهوه است.

3. اسیدیته در طعم قهوه

طعم انواع قهوه

اسیدیته حس سوزش ملایمی است که از قهوه دریافت می‌کنید. این طعم دومین طعم پایه قهوه محسوب می‌شود. اسیدیته که یکی از جذابیت‌های قهوه به شمار می‌رود، به طعم ترش قهوه معروف است. این ترشی بستگی به محل رشد قهوه و ارتفاع دانه‌های قهوه از سطح زمین دارد! برای اطلاعات بیشتر مقاله کمربند قهوه را مطالعه کنید.

اسیدیته به معنای پایین بودن PH قهوه نیست، بلکه باعث خوش طعم شدن قهوه در اولین جرعه‌ای که از آن می‌نوشید می‌شود. با پایین‌تر بودن سطح اسیدیته قهوه، طعم تلخی قهوه به سمت طعم شکلات بسیار تلخ هدایت می‌شود و با بالاتر بودن اسیدیته قهوه، طعم آن به ترکیب طعم ترشی ملایم و تلخی پایه تغییر می‌کند.

4. شیرینی، کمیاب‌ترین طعم قهوه!

شاید فکر کنید که مزه تلخ قهوه، طعم معمول آن است  اما در جهان نماد کیفیت و ارزشمندی قهوه، طعم کمیاب شیرین آن است. درواقع دانه‌های عربیکا با طعم پایه شیرین و نت ملایم میوه‌های شیرین یا شکلات شناخته می‌شوند. در صورتی که برخی افراد با دانه‌های تلخ‌تر آن را ترکیب می‌کنند که سلیقه‌ای، اما نادرست است. شما می توانید از قهوه سیراف اقدام به خرید قهوه عربیکا کنید.

زمانی که قهوه شیرین عربیکا را برای نوشیدن انتخاب می‌کنید، ترکیب آن با هر طعم دیگری باعث بر هم زدن رایحه و طعم اصلی قهوه خود می‌شود. بهتر است بدانید بهترین قهوه‌های جهان از نوع عربیکا هستند.

4 مورد از عوامل موثر بر طعم پایه قهوه

عوامل موثر بر طعم قهوه

پارامترهای زیادی بر طعم قهوه‌ای که می‌نوشید تاثیر می‌گذارند. طعم‌ قهوه حاصل ترکیب دانه‌های انتخابی، مدت زمان رست کردن دانه‌ها، درجه آب و عوامل دیگری است که در ادامه معرفی می‌کنیم.

1. نوع دانه‌های قهوه

بیشتر از 100 گونه قهوه در جهان کشت می‌شود اما 98 درصد مصرف قهوه از دو نوع عربیکا و روبوستا است. در رتبه بعدی قهوه لیبریکا قرار دارد که کمتر از 2 درصد مصرف قهوه جهان را به خود اختصاص داده است. برای اطلاعات بیشتر مقاله انواع قهوه را بخوانید.

انواع قهوه‌هایی که کشت می‌شوند دارای خواص، عطر و طعم متفاوت هستند. دانه‌های قهوه عربیکا کافئین کمتر، تلخی ملایم‌تر و ترشی بیشتری نسبت به دانه‌های روبوستا دارند و انتخاب نوع هر کدام از قهوه‌ها کاملا به سلیقه شما مربوط می‌شود. از این دو قهوه با درصد ترکیبات متفاوت هم می‌توان استفاده کرد. برای اطلاعات بیشتر مقاله بهترین میکس های قهوه را بخوانید.

2. درجه رست دانه‌های قهوه

فرآیند بو دادن و برشته کردن دانه‌های قهوه را با نام رست قهوه می‌شناسند. دانه‌های قهوه به صورت خام سبز رنگ هستند و در هنگام رست کردن، رنگ سبز دانه‌ها به رنگ قهوه‌ای تغییر می‌کند. بر اساس درجه رست دانه‌ها رنگ آنها از قهوه‌ای روشن تا تیره متفاوت خواهد بود.

علاوه بر رنگ دانه‌ها، رست کردن بر طعم قهوه هم تاثیر می‌گذارد. هرچه درجه و زمان رست بیشتر باشد، طعم پایه قهوه تلخ‌تر خواهد شد و رایحه بیشتری از خود پخش می‌کند.

3. ساده‌ترین عامل تاثیرگذار، آب!

آب وظیفه استخراج طعم اصلی قهوه را از دانه‌های آن دارد. دمای مناسب برای خروج بهتر طعم و عطر قهوه بین 90 تا 96 درجه سانتی‌گراد است. در دماهای بالاتر، دمنوشی تلخ بدست ‌می‌آورید و در دمای کمتر، طعم اصلی قهوه به خوبی خود را نشان نمی‌دهد.

4. رابطه شیر و قهوه

شیر به صورت مستقیم بر طعم قهوه تاثیر نمی‌گذارد، اما در بیشتر نوشیدنی‌های بر پایه قهوه از شیر استفاده می‌شود. تازه بودن شیر و میزان چربی آن باعث تغییر کیفیت قهوه شما می‌شود. نوشیدنی‌های بر پایه قهوه‌ که در ترکیب آنها از شیر استفاده شده است مثل کاپوچینو، ماکیاتو و لاته خوش‌طعم هستند و بهتر است تجربه نوشیدن آنها را از دست ندهید.

نتیجه گیری

قهوه و طعم خاص آن در جای جای دنیا زبانزد است. هر فرد نوع خاصی از طعم قهوه را دوست دارد و براساس آن نوشیدنی مورد نظر خود را انتخاب می‌کند. در این مطلب با طعم‌های اصلی قهوه و نکاتی که هنگام آماده کردن آن بر طعم قهوه اثر می‌گذارد آشنا شدیم.

با دقت کردن به نوع قهوه، استشمام و چشیدن قهوه بعد از مدتی به راحتی نوع آن را تشخیص خواهید داد و از آن پس طعم مورد علاقه خود را پیدا می‌کنید. اگر قصد خرید قهوه را دارید می توانید از قهوه سیراف قهوه خود را با کیفیت بالا به قیمت واردکننده تهیه کنید.

کدام قهوه ها طعم بهتری دارند؟

عمده‌ی قهوه‌های دنیا را دو نوع عربیکا و روبوستا تشکیل می‌دهند و می‌توان گفت بهترین طعم قهوه را این دو نوع قهوه دارند.

آیا قهوه شیرین هم داریم؟

درواقع دانه‌های عربیکا با طعم پایه شیرین و نت ملایم میوه‌های شیرین یا شکلات شناخته می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *