آشنایی بیشتر با فرهنگ نوشیدن قهوه و انواع مختلف آن برای برخی از علاقهمندان به قهوه بسیار هیجانانگیز است. با این حال، برای افرادی که اطلاع زیادی از انواع قهوه ندارند منوی کافی شاپها میتواند طاقتفرسا باشد. اگر در شناخت انواع مختلف قهوه تازه کار هستید و در جستجو برای پیدا کردن راهی هستید که بدانید چه نوع قهوهای با ذائقه شما مطابقت دارد، در جای درستی قرار دارید.
در صورتی که اسم قهوه آمریکانو نظر شما را به خودش جلب کرده و مشتاق هستید بدانید که قهوه آمریکانو چیست و چگونه تهیه میشود با ما در ادامه مطلب همراه باشید تا اطلاع کاملی راجع به این قهوه محبوب در اختیار شما قرار دهیم.
داستان تولد قهوه آمریکانو در قلب ایتالیا
داستان تولد قهوه آمریکانو از دل ایتالیا سرچشمه میگیرد. با شروع جنگ جهانی دوم و حضور نیروهای آمریکایی درخاک ایتالیا علاقه آنها به نوشیدن این قهوه بیش از پیش شد. اما آنها عاشق طعم اسپرسوی خیلی قوی که ایتالیاییها به نوشیدن آن علاقه داشتند، نبودند.
بنابراین، تصمیم گرفتند که با اضافه کردن آب به قهوه خود طعم آن را تغییر بدهند و ملایمتر کنند و در آن لحظه بود که قهوه آمریکانو متولد شد. اما اگر فکر میکنید داستان همین جا خاتمه مییابد سخت در اشتباه هستید، زیرا تهیه قهوه آمریکانوی مرغوب نیاز به دانستن نکات بیشتری دارد.
آمریکانو از چه موادی تهیه میشود؟
مواد لازم برای تهیه قهوه آمریکانو ساده هستند، کافیست آب را به قهوه اسپرسوی خود اضافه کنید. نسبت این مواد معمولاً 1 یا 2 شات اسپرسو و حدودا 2/3 از آب است. اگرچه اکثر مردم دوست دارند که به قهوه خود شیر اضافه کنند، اما در قهوه آمریکانو هیچ شکلی از لبنیات اضافه نخواهد شد؛ مگر اینکه از باریستا بخوانید که شیر به آن اضافه کند. علاوه بر این، میتوان به قهوه آمریکانو یخ اضافه کرده آیس آمریکانو تهیه کرد. برای این کار از آب سرد استفاده کنید و به آن چند تکه یخ اضافه کنید.
اول آب یا اول قهوه؟
یکی از بحث های اصلی در خصوص قهوه آمریکانو این است که اول آب باید داخل لیوان ریخته شود یا اول قهوه؟ بحثهای زیادی راجعبه این موضوع وجود دارد. در حالی که مدافعان سرسختی برای هر دو روش وجود دارد، رأی عموماً به نفع ریختن اسپرسو در ابتدا و سپس آب است.
ریختن آب و بعد اسپرسو بر یک عامل کلیدی تأثیر میگذارد و آن میزان کرما قهوه یا همان کف قهوه است. اگر باریستایی اول آب و بعد اسپرسو را به ظرف اضافه کند، به نوشیدنی بهدستآمده لانگ بلک میگویند.
برای کسانی که با پیچیدگی های تهیه اسپرسو آشنایی ندارید، کرما لایهای نازک و قهوهای رنگ از فوم است که روی شات اسپرسو تشکیل میشود. در حالی که برخی از مردم فکر میکنند کرما ارتباط زیادی به طعم نوشیدنی ندارد، اما افرادی نیز وجود دارند که فکر میکنند وجود کرما تاثیری زیادی بر طعم قهوه خواهد داشت.
صرف نظر از این، کرما حاصل اختلاط روغن ها و دی اکسید کربن است که به طور طبیعی در طول فرآیند تولید اسپرسو رخ میدهد. اگر باریستا بعد از ریختن شات اسپرسو، به نوشیدنی آب اضافه کند کرما با نوشیدنی مخلوط میشود و طعم نوشیدنی را ملایم میکند.
آمریکانو مرغوب چگونه تهیه میشود؟
برای تهیه قهوه آمریکانو ابتدا باید مواد اولیه آن را تهیه کنید. مواد آن به شرح زیر است:
- 14 تا 18 گرم دانه قهوه مرغوب اسپرسو
- آب گرم یا تقریباً در حال جوش
- دستگاه اسپرسوساز
- آسیاب
1. از دانه های قهوه مرغوب استفاده کنید
انتخاب دانه های قهوه ممکن است برای هر فرد متفاوت و براساس سلیقه شخصی فرد باشد، اما برای تهیه آمریکانوی خوب و دلچسب، به دانه های اسپرسوی مرغوب نیاز دارید. استفاده از دانه قهوه نامرغوب بر طعم شات آمریکانو شما تاثیر منفی میگذارد. بنابراین، دانهای را که میدانید دوست دارید تهیه کنید، اما توجه داشته باشید که باکیفیت باشد.
2. اندازهگیری را فراموش نکنید
اگرچه بسیاری از مردم به اندازه میزان قهوه خود توجه نمیکنند، اما یکی از موارد بسیار مهم برای داشتن آمریکانو عالی استفاده از مقدار درست قهوه است. برای این کار به ۱۴ تا ۱۸ گرم دانه قهوه نیاز دارید تا بتوانید اسپرسوی خود را برای تهیه آمریکانو آماده کنید.
3. دانه ها را به خوبی آسیاب کنید
آسیاب شما ابزاری کلیدی برای تهیه اسپرسو است که اولین قدم برای داشتن قهوه آمریکانو عالی به حساب میآید. همانطور که میدانید، این نوشیدنی قهوه با یک یا دو شات (بسته به ترجیح شخصی) اسپرسو تهیه میشود. بنابراین، باید دانههای قهوه را برای تهیه یک شات اسپرسو آسیاب کنید.
4. قهوه را به خوبی فشار دهید
فشرده کردن قهوه بخش مهمی از فرآیند تولید قهوه آمریکانو است. برخی از ماشینها این روزها بهطور خودکار این کار را برای شما انجام میدهند. اگر دستگاه اسپرسوساز شما به صورت خودکار دانه ها را فشرده نمیکند بهتر است به روش دستی و قدیمی این کار را انجام دهید.
5. پورتافیلتر را در دستگاه قرار دهید
بعد از ریختن قهوه آسیابشده و فشرده کردن قهوه در دستگاه پورتافیلتر، دستگاه را در جای خود قرار دهید تا شروع به تهیه شات اسپرسو کند.
6. بعد از 23 تا 28 ثانیه دستگاه را خاموش کنید
بعد از 23 تا 28 ثانیه متوجه خواهید شد که اسپرسو روشنتر به نظر میرسد. در این مرحله، میتوانید تولید اسپرسو را متوقف کنید. کتری آب جوش را روی اجاق گاز گذاشته و برای مرحله بعد آماده شوید.
7. زمان اضافه کردن آب گرم است
هنگام تهیه آمریکانو، بحثهایی در مورد میزان گرم بودن آب وجود دارد؛ اگر آب خیلی داغ باشد، خیلی طول خواهد کشید تا خنک شود و روی طعم قهوه تاثیر میگذارد. اگر هم آب خیلی سرد باشد، کیفیت اسپرسو را پایین میآورد. به طور کلی، دمایی در محدوده 70 تا 76 درجه سانتیگراد برای تهیه قهوه آمریکانو بسیار مناسب است.
چگونه بدون دستگاه اسپرسوساز آمریکانو آماده کنیم؟
اگر دستگاه اسپرسوساز در خانه ندارید، جای نگرانی نیست. میتوانید از تاکتیکهای دیگری برای ساختن آمریکانو در خانه خود استفاده کنید. می توانید به جای دستگاه اسپرسوساز از قهوه جوشهای ساده برای تهیه آمریکانو کمک بگیرید.
نتیجه گیری
قهوه آمریکانو یکی از خوشمزه ترین قهوه هاست که هرچه از قهوه های با کیفیت تر استفاده کنید طعم قهوه بهتری دارید. به منظور تهیه قهوه و سایر تجهیزات مربوط به آن، فروشگاه قهوه سیراف آماده ارائه انواع خدمات است. اگر کیفیت و قیمت برای شما اولویت دارد، از فروشگاه اینترنتی قهوه سیراف محصولات مدنظر خود را خریداری کنید.