مقالات

قهوه دریپ

قهوه دریپ

در جستجوی یک نوشیدنی گرم و لذت‌بخش هستید؟ آیا وقت و تجهیزات کافی برای دم‌کردن یک فنجان قهوه مناسب را ندارید؟ قهوه دریپ می‌تواند یک انتخاب خوب برای شما باشد. قهوه دریپ یا دریپ کافی یک روشی ساده و سریع برای تهیه این نوشیدنی جذاب با طعم خوب و رنگ شفاف است. در این روش، فقط نیاز به آب جوش، قهوه آسیاب‌ شده و فیلتر کاغذی دارید. تنها کافی است فیلتر کاغذی را روی لیوان بگذارید و آب جوش را به‌آرامی روی قهوه بریزید تا قطرات قهوه دم‌شده از فیلتر عبور کنند و در لیوان جمع شوند. در ادامه به معرفی این روش جذاب تهیه قهوه می‌پردازیم.

قهوه دریپ چیست؟

قهوه دریپ چیست

قهوه دریپ یکی از جدید‌ترین روش‌ها برای تهیه قهوه خانگی است. درواقع دریپ بسیار شبیه به چای کیسه‌ای خودمان است؛ بسته‌ای کوچک از قهوه که کافیست آن را بالای فنجان خود بگذارید و آب گرم درون آن بریزید.

البته به‌صورت دستی هم می‌توانید از این روش استفاده کنید. با استفاده از فیلتر‌های کاغذی و قهوه آسیاب‌شده می‌توان قهوه را به روش دریپ دم کرد. قهوه دریپ به‌صورت قطره‌ای دم می‌کشد؛ بنابراین احتیاج به مقداری زمان برای گذر کامل آب از دانه‌های قهوه دارد. استفاده از این روش به شما اجازه می‌دهد که بدون نیاز به دستگاه قهوه ساز، قهوه خود را در هر جایی و هر زمانی دم کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید. قهوه دریپ در مصارف مختلف از پذیرایی مهمان تا استفاده در دفاتر اداری کاربرد دارد.

مشخصات قهوه دریپ

مشخصات قهوه دریپ

قهوه دریپ، نسبت به قهوه ترک شفاف‌تر است و نسبت به اسپرسو نیز رنگ روشن‌تری دارد. از نظر غلظت و میزان کافئین جایگاه میانی در میان دیگر انواع قهوه دارد. دریپ کافی بیشتر به دلیل سهولت آماده‌سازی و قابل‌حمل بودن آن موردتوجه قرار گرفته است. با این‌حال اگر به نکات کلیدی دم‌کردن قهوه دقت داشته باشید، می‌توانید نوشیدنی بی‌نظیری را با این روش از دانه‌های قهوه استخراج کنید.

روش دم‌کردن قهوه دریپ

تهیه قهوه به روش دریپ یا همان دریپ کافی، بسیار ساده است. بدون نیاز به دستگاه خاصی می‌توانید قهوه خود را آماده کنید. برای این کار، فقط به چند وسیله نیاز دارید: فیلتر کاغذی، لیوان یا ماگ و آب جوش. ابتدا فیلتر کاغذی را روی لیوان گذاشته و آب جوش را روی آن بریزید تا کاغذ خالص شده و لیوان گرم شود. بهتر است آبی که برای خیس کردن فیلتر می‌ریزید را تخلیه کنید.

سپس فضایی مناسب بین فیلتر و لبه لیوان ایجاد کنید و آب جوش را به‌آرامی و به صورت دایره‌ای روی قهوه بريزيد تا قطرات قهوه دم‌شده از فیلتر عبور کنند و در ليوان جمع شود. درنهایت فیلتر را دور بیندازید و قهوه خود را با هر چيزي كه دوست داريد مخلوط كنيد و بنوشید.

فیلتر‌های کاغذی مخصوص این روش را می‌توانید خریداری کنید و آن را با قهوه دلخواه خود پرکنید. فیلتر‌ها دارای لبه‌هایی کاغذی هستند که بتوانید آن را بالای ماگ خود قرار دهید. همچنین قهوه دریپ‌های آماده هم در بازار هستند که بسیار شبیه به چای کیسه‌ای استفاده می‌شود. تنها کافیست قهوه کیسه‌ای را بالای لیوان قرار داده و آن را با آب گرم پر کنید.

نکات مربوط به دم‌کردن بهتر قهوه دریپ

دم‌کردن بهتر قهوه دریپ

برای دم کردن بهتر قهوه دریپ، می‌توانید به نکات زیر توجه کنید:

  • انتخاب دانه قهوه مناسب: برای دم‌کردن قهوه دریپ، بهتر است از دانه‌های قهوه عربیکا استفاده کنید که طعم و عطر خوبی دارند. همچنین باید دقت کنید که دانه‌های قهوه تازه رست شده باشند و در محل خشک و خنک نگهداری شوند.
  • آسیاب‌ کردن مناسب دانه‌های قهوه: بهتر است از آسیاب‌های مخصوص قهوه استفاده کنید که دانه‌ها را به صورت یکسان و یک‌دست آسیاب می‌کنند. سایز یا درجه آسیاب قهوه تأثیر زیادی در طعم نوشیدنی نهایی دارد. اگر قهوه خیلی ریز آسیاب شده باشد، ممکن است تلخ شود و اگر خیلی درشت آسیاب شده باشد، ممکن است بی‌مزه شود. به‌طورکلی، برای دم‌کردن قهوه دریپ، سایز متوسط تا درشت مناسب است.
  • استفاده از آب تمیز و خالص: آب یکی از عوامل مؤثر در دم‌کردن قهوه است. باید از آب تمیز و خالص استفاده کنید و از مصرف آب شیرین یا شور خودداری کنید. همچنین باید دقت کنید که دمای آب حدود ۹۰ تا ۹۵ درجه سانتی‌گراد باشد. اگر آب جوش خیلی داغ باشد، ممکن است قهوه را بسوزاند و اگر خنک باشد، ممکن است قهوه را به خوبی دم نکند.
  • ریختن آهسته آب جوش: هنگام ريختن آب جوش روي فيلتر كاغذي، سعي كنيد تمام پودر قهوه تحت‌تأثیر آب قرار بگيرد. شروع به ريختن آب جوش از ميانة فيلتر كاغذي كنيد و به صورت حلقة‌های كوچك به سمت خارج حركت كنيد. این کار باعث می‌شود که عصاره‌گیری یکنواخت و کاملی از قهوه صورت گیرد.

قهوه دریپ مناسب چه استفاده‌ای است؟

خواص قهوه دریپ

به دلیل اینکه قهوه دریپ غلظت مناسبی دارد، برای مصرف ابتدای روز بسیار مناسب است. همچنین برای استفاده در سفر‌ها، طبیعت‌گردی و کوه‌نوردی بسیار پرکاربرد هستند. در محیط‌های اداری و کارمندی هم از این روش استفاده می‌شود؛ زیرا شما می‌توانید قهوه را در میز کار خود آماده کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید. به‌طورکلی سهولت در دم‌کردن این شکل قهوه آن را بسیار محبوب و پرتقاضا کرده است.

بسته‌های آماده قهوه دریپ

قهوه دریپ را می‌توان به‌صورت آماده خریداری کرد و آن را به شکل چای کیسه‌ای دم کرد. این قهوه‌ها که به آن قهوه کیسه‌ای هم گفته می‌شود سهولت استفاده را دوچندان کرده‌اند. دیگر بدون نیاز به انجام کاری تنها کافیست آب جوش را به قهوه اضافه کرده و نوشیدنی را آماده کنید. البته این محصول معایبی هم دارد که در مورد آن صحبت می‌کنیم.

بسته‌های آماده مناسب برای سفر، کوه‌نوردی و طبیعت‌گردی هستند. تنها با داشتن یک فلاسک آب گرم و قهوه کیسه‌‌ای می‌توانید همواره لذت نوشیدن این قهوه را تجربه کنید. همچنین این قهوه‌ها در انواع متفاوت با میزان کافئین مختلفی در بازار وجود دارند که بسته نیاز می‌توانید گزینه مناسب را انتخاب کنید.

از معایب این محصول، نبود هیچ کنترل و تصرفی در نوع قهوه و آسثیاب آن است. این موارد به صورت صنعتی از پیش انجام تولید شده‌اند. پس اگر می‌خواهید نوشیدنی را دقیقاً باب میل خود تهیه کنید، بهتر است از قهوه دریپ‌های آماده استفاده نکنید.

نتیجه گیری

برای اینکه بتوانید قهوه دریپ دلخواه خود را داشته باشید باید قهوه مدنظر خود را سفارش دهید؛ برای خرید قهوه مدنظر می توانید از سایت قهوه سیراف اقدام نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *