مقالات

قهوه زامبیایی چیست؟

قهوه زامبیایی

قهوه زامبیایی طعمی مشابه قهوه کشور همسایه آن، قهوه زیمباوه‌ای دارد. قهوه زامبیایی قهوه‌ای خوش‌طعم است و نسبت به قهوه‌های دیگر آفریقای شرقی، طعم کمتر اسیدی و رنگی روشن‌تر دارد و جایگزین مناسبی برای قهوه‌های اسیدی مربوط به این محدوده محسوب ‌می‌شود.

شیوه‌های تولید این قهوه کاملاً متفاوت با قهوه‌های دیگر بوده و برای کشت آن، به عملیاتی بزرگ‌تر و سازمان‌یافته‌تر نیاز است. در ادامه با تاریخچه منحصربه‌فرد قهوه کشور زامبیا و بهترین روش‌ها برای دم کردن این قهوه و داشتن یک فنجان قهوه خوش‌طعم و ملایم آشنا می‌شوید.

تاریخچه قهوه زامبیایی

تاریخچه قهوه زامبیایی

مردم کشور زامبیا، کمی دیرتر از کشورهای همسایه خود شروع به کشت و نوشیدن قهوه کردند. قهوه از دهه 1950 میلادی از طریق ذخایر دانه قهوه کشور کنیا و تانزانیا به کشور زامبیا وارد شد و در دهه 1970 میلادی، مردم کشور زامبیا تغییرات و ابتکاراتی در نحوه کشت قهوه در مزارع آبی و دیمی انجام دادند. دلیل این کار این بود که تولیدکنندگان کوچک قهوه نیز بتوانند در زمینه تولید قهوه فعالیت خود را انجام دهند و تولید قهوه افزایش یابد.

البته در اوایل، زامبیا در کشت قهوه ضعیف بود و بیشتر درآمد کشور مربوط به صادرات مس می‌شد. اما در سال‌های بعد با کمک بانک ‌جهانی، کشت قهوه در این کشور تا حدود زیادی بهبود یافت؛ به گونه‌ای که قهوه زامبیایی در حال حاضر از باکیفیت‌ترین قهوه‌های موجود در بازار به‌شمار می‌آید و طرفداران قهوه با طعم ملایم، به قهوه زامبیایی علاقه زیادی دارند.

بهترین مناطق قهوه در زامبیا

بهترین مناطق قهوه در زامبیا

قهوه زامبیایی بیشتر در مناطق لوزاکا و نواحی شمالی کوه‌های موچینگا کشت می‌شود. نواحی شمالی کوه‌های موچینگا شامل 4 ناحیه ایزوکا، ناکوند کاساما، ایسانیا و کاتهی هستند که از بهترین مناطق کشت قهوه در زامبیا محسوب می‌شوند. استان شمالی زامبیا به‌دلیل نزدیک بودن به خط استوا، شرایط فوق‌العاده مطلوبی برای کشت قهوه دارد. تپه‌های مافینگا، واقع بین زامبیا و مالاوی، بلندترین قله منطقه شمالی زامبیا هستند که قهوه در این مناطق در ارتفاع 7500 فوت رشد می‌کند.

آب و هوای کشور زامبیا با سایر کشورهای آفریقا متفاوت است. در حالی که اکثر کشورهای آفریقایی آب و هوای گرم و استوایی دارند، زامبیا دارای آب و هوای خشک است. بنابراین بدیهی است که قهوه زامبیایی طعم متفاوتی نسبت به سایر قهوه‌های کشورهای آفریقایی داشته‌ باشد. همچنین، برخی از مناطق زامبیا دارای ارتفاع بسیار کمی هستند که باعث می‌شود قهوه کشت‌شده در این مناطق، طعم ملایم‌تری داشته ‌باشد و یا حتی بی‌طعم باشد. به همین دلیل نواحی مرتفع که در شمال زامبیا واقع‌ شده‌اند، بهترین مناطق برای کشت قهوه در این کشور به‌شمار می‌آیند.

با این حال، گاهی‌اوقات خشک‌سالی و کمبود بارش در این کشور و همچنین مدیریت ضعیف خاک در برخی از مناطق زامبیا، منجر به کاهش کیفیت قهوه می‌شود.

کمک بانک‌ جهانی برای بهبود کشت قهوه در زامبیا

کشت قهوه در زامبیا

قبل از ورود قهوه به زامبیا، اکثر صادرات این کشور مربوط به ذخایر مسی آن بود. ذخایر مس این کشور به‌گونه‌ای غنی است که همچنان 73 درصد از کل صادرات زامبیا را به خود اختصاص می‌دهد. اما در گذشته زامبیا در تولید قهوه بسیار ضعیف و کند عمل می‌کرد و در مقایسه با سایر کشورهای آفریقایی، تخصص کمتری در زمینه تولید قهوه داشت. کشت قهوه در این کشور با مشکل روبه‌رو بود و بازده اندکی داشت؛ به این معنا که برداشت قهوه زامبیایی برای صادرات کافی نبود.

بانک ‌جهانی به‌منظور کمک به دولت زامبیا و ایجاد تنوع در صادرات این کشور که اغلب مربوط به ذخایر مسی بود، پروژه‌های قهوه متعددی را در این کشور در دهه 1970 میلادی آغاز کرد. به این منظور بهترین و غنی‌ترین مزارع و مناطق زامبیا برای کشت قهوه یافت شد. در سال‌های بعد، سازمان خواروبار کشاورزی (فائو) نیز به این پروژه‌ها محلق شد.

در این پروژه از قهوه کنیا به‌عنوان چارچوب استفاده می‌شد؛ زیرا در آن زمان قهوه کنیا از مشهورترین منشاهای قهوه به‌شمار می‌آمد. بنابراین، زامبیا از سیستم درجه‌بندی قهوه سبز کشور کنیا برای ارزیابی کیفیت قهوه‌های خود استفاده کرد تا با بالاترین کیفیت و کمترین هزینه ممکن، کشت قهوه خود را انجام دهد. بخش عمده تولید قهوه زامبیایی در قهوه خانه‌های بزرگ و سازماندهی‌شده مناطق شمالی زامبیا انجام می‌شد و به هزاران زامبیایی کمک کرد تا از فقر روستایی خارج شوند و از طریق کشت قهوه امرار معاش کنند.

روش‌های مناسب برای دم کردن قهوه زامبیایی

دم کردن قهوه زامبیایی

آیا دوست دارید که خودتان در خانه قهوه زامبیایی را دم کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید؟ خبر خوب این است که دم کردن این قهوه با بهترین طعم و عطر ممکن در خانه امکان‌پذیر است. بدین‌منظور بهتر است که از روش‌های ذیل استفاده کنید تا بهترین طعم این قهوه را تجربه کنید.

بهترین روش‌های دم کردن قهوه کشور زامبیا عبارتند از:

  • روش پور اور: برای دم کردن قهوه به این روش، دانه‌های قهوه را آسیاب کرده و فیلتر قهوه ساز را خیس کنید. قهوه را درون فیلتر قهوه‌ساز بریزید؛ سپس قهوه آسیاب‌شده را با کمی آب جوش خیس کنید و بگذارید که 45 دقیقه قهوه خیس بماند. سپس آب باقی‌مانده را به‌صورت دورانی روی قهوه بریزید و حالا می‌توانید از قهوه خود لذت ببرید.
  • روش دریپ: برای دم کردن قهوه به‌روش دریپ، به قهوه‌ساز قطره‌ای نیاز دارید تا در عرض چند دقیقه بهترین قهوه زامبیایی را برای خود آماده کنید. برای دم کردن قهوه به این روش، مخزن قهوه‌ساز را با آب پر کنید. یک فیلتر کاغذی درون قهوه‌ساز قرار دهید و فیلتر را تا نیمه با دانه قهوه آسیاب شده پر کنید. سپس دکمه روشن دستگاه را فشار دهید تا بقیه مراحل توسط دستگاه طی شود و بهترین قهوه را برای شما آماده کند.

نتیجه گیری

امروزه قهوه زامبیایی از قهوه‌های مرغوب دنیا محسوب ‌می‌شود و طرفداران آن روزبه‌روز در حال افزایش هستند. این قهوه، قهوه‌ای خوش‌طعم و دوست‌داشتنی است و می‌توان آن را با بهترین دانه‌های قهوه موجود در بازار مقایسه کرد. اگر از طرفداران قهوه هستید و دوست دارید که قهوه‌ای با طعم ظریف و ملایم را امتحان کنید، قهوه زامبیایی برای شما انتخاب مناسبی است.

می‌توانید این قهوه را از برندهای مختلفی که در بازار موجود هستند تهیه کرده و به‌روش‌های گفته‌شده دم کنید تا از نوشیدن آن لذت ببرید و تجربه طعمی بی‌نظیر را به خود هدیه دهید. همچنین شما می توانید برای خرید قهوه با کیفیت از سایت قهوه سیراف اقدام نمایید.

روش تهیه قهوه زامبیایی چیست؟

برای تهیه قهوه زامبیایی می توانید از دو روش:
  1. روش دریپ
  2. روش پور اور
استفاده کنید که در این مقاله توضیح داده ایم.

قهوه زامبیایی چه طعمی دارد؟

قهوه زامبیایی طعمی مشابه قهوه کشور همسایه آن، قهوه زیمباوه‌ای دارد و مانند دیگر قهوه ها تلخ است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *