مقالات

کنسانتره قهوه

کنسانتره قهوه

برای دوست‌داران قهوه و عاشقان واقعی این نوشیدنی دلچسب، بسیار جالب است که طعم قهوه را در خوراکی‌ها و غذاهای مختلفی تجربه کنند. برخی چنان شیفته این نوشیدنی جادویی و طعم آن هستند که گویی دوست دارند در هر چیزی طعم قهوه را پیدا کنند! کنسانتره قهوه یا عصاره قهوه یکی از محصولات جانبی قهوه است که می‌توان از آن برای طعم دادن به غذاها و خوراکی‌های مختلف استفاده کرد.

اگر دوست دارید با این طعم‌دهنده بیشتر آشنا شوید و مهم‌تر از آن طرز تهیه آن را نیز یاد بگیرید، حتما تا انتها این مطلب را دنبال کنید. پیشنهاد می‌کنیم این مطلب را در اختیار سایر آشنایان خود که علاقه عجیبی به قهوه دارند نیز قرار دهید!

کنسانتره قهوه چیست؟

کنسانتره قهوه چیست

شربت قهوه یا همان کنسانتره قهوه نوعی طعم‌دهنده است که از آن بیشتر در کافه‌ها استفاده می‌کنند. این طعم‌دهنده را می‌توان به خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های مختلفی از جمله انواع قهوه، کیک‌، نوشیدنی‌های گازدار و … اضافه کرد و از طعم واقعی قهوه لذت برد. به خصوص افرادی که به طور روزانه از قهوه استفاده می‌کنند، با اینکه طرفدار طعم واقعی قهوه هستند، اما گاهی برای تنوع از مواردی همچون شیر برای اضافه کردن به قهوه خود استفاده می‌کنند.

اما اگر به طعمی دلنشین‌تر و قوی‌تر از شیر نیاز دارید، استفاده از شربت یا کنسانتره قهوه همان چیزی است که مدت‌ها دنبال آن بوده‌اید! برای تهیه این کنسانتره روش‌های مختلفی نیز وجود دارد و البته می‌توان آن را با ترکیب کردن با طعم‌های دیگری نیز آماده کرد.

طرز تهیه کنسانتره قهوه چگونه است؟

برای تهیه کنسانتره قهوه روش‌های مختلفی وجود دارد. این کنسانتره‌ها را ممکن است به صورت آماده نیز با طعم‌های مختلفی دیده باشید. اما بسیاری از افراد علاقه‌مند هستند که این طعم‌دهنده جذاب را خودشان تهیه کرده و از آن برای طعم دادن به خوراکی‌های مختلفی استفاده کنند. به طور کلی برای تهیه شربت قهوه کار سختی پیش روی ندارید و در اختیار داشتن مواد و ابزار لازم این فرآیند بدون مشکل پیش خواهد رفت.

دو روش مرسوم برای تهیه کنسانتره قهوه وجود دارد که ما در ادامه به صورت کامل این دو روش را برای شما شرح می‌دهیم. امیدواریم بعد از تهیه این طعم‌دهنده قوی و جذاب، از خوردن و نوشیدن خوراکی‌های موردعلاقه خود لذت بیشتری را برده و پیوند قوی‌تری با قهوه، این نوشیدنی و این طعم لذیذ پرطرفدار برقرار کنید!

1. روش اول در تهیه کنسانتره قهوه

شربت قهوه

در روش اول برای تهیه کنسانتره قهوه، تنها به حدود 340 گرم دانه قهوه و 6 پیمانه یا حدود 1.5 لیتر آب نیاز دارید. اما با این دو ماده اصلی چگونه باید شربت قهوه را آماده کرد؟ با ما باشید که به طور کامل با چگونگی آماده‌سازی آن آشنا شوید.

  1. در مرحله اول باید به خوبی دانه‌های قهوه را آسیاب کنید. در این مرحله، بعد از اندازه‌گیری وزن دقیق قهوه‌ها، بهتر است آن‌ها را در آسیاب برقی ریخته و آسیاب کنید. در این مرحله بسیار مهم است که توجه داشته باشید اندازه قهوه‌ها نباید کاملا پودری و ریز شود. از نظر اندازه باید چیزی شبیه به نمک‌های دریا برای دانه‌های قهوه در نظر داشته باشد. در مرحله دوم لازم است که دانه‌های قهوه آسیاب‌شده را با هم ترکیب کنید. بهتر است قهوه را در لیوانی بزرگ ریخته و سپس آب سرد را روی دانه‌های آسیاب‌شده بریزید. در اینجا باید مخلوط را به طور کامل هم بزنید.
  2. در مرحله بعد، باید روی ترکیب تهیه‌شده را بپوشانید و حدود 24 ساعت به آن استراحت دهید. برای این کار از حوله‌ای تمیز و پاکیزه استفاده کنید که هیچ گونه جسم خارجی وارد لیوان نشود. 24 ساعت زمان لازم است که قهوه دم بکشید و باید آن را در دمای اتاق در گوشه‌ای از آشپزخانه قرار دهید. دلیل طولانی شدن زمان، استفاده از آب سرد به جای آب گرم است.
  3. در مرحله بعدی لازم است که ترکیب آماده‌شده را از صافی رد کنید. صافی پارچه‌ای را روی ظرف مورد نظر قرار داده و سپس به آرامی مخلوط را روی صافی بریزید که وارد ظرف جدید شود. در این مرحله نیز لازم است حدود 40 دقیقه به آن زمان دهید که عصاره قهوه کاملا از صافی رد شود.
  4. در انتها باید ترکیب رد‌شده از صافی را به ظرف شیشه‌ای درب‌دار ریخته و درب آن را کاملا ببندید. حال کنسانتره‌ای در اختیار دارید که حتی در زمانی که فرصت کافی برای دم کردن قهوه وجود ندارد نیز می‌توان با نسبت یک به دو آن را به آب جوش اضافه کرده و از نوشیدنی داغ خود لذت برد!

2. روش دوم در تهیه کنسانتره قهوه

تهیه قهوه کنسانتره

در روش دوم برای تهیه کنسانتره قهوه به حدود 470 میلی‌لیتر آب، 450 گرم شکر و 43 گرم دانه قهوه که مانند روش قبل آسیاب شده‌ نیاز دارید.

  1. برای شروع آب و شکر را درون قابلمه ریخته و با هم ترکیب کنید.
  2. سپس قابلمه را روی شعله کم گاز قرار داده و منتظر شوید که جوش بیاید.
  3. بعد از جوش آمدن شعله را کمتر کرده و شکر را در آب هم بزنید که به طور کامل در آن حل شود.
  4. بعد از اطمینان از حل شدن کامل شکر در آب، آن را از روی گاز برداشته و قهوه‌های آسیاب‌شده را به آن اضافه کنید.
  5. حال در این مرحله نیز باید ترکیب را هم زده که آب از قهوه اشباع شود.

در صورتی که بخواهید طعم وانیل را به شربت قهوه خود اضافه کنید، در این مرحله باید حدود 1 تا 2 قاشق چایخوری به ترکیب اضافه کرده و آن را هم بزنید. ترکیب آماده‌شده را به مدت یک ساعت رها کرده که عطر قهوه به ترکیب وارد شود.

حال مانند روش قبلی، ترکیب را باید از صافی پارچه‌ای رد کنید. سپس شربت به دست‌آمده را به ظرفی با دهانه گشاد و در بسته بریزید. دلیل این کار غلیظ بودن شربت و راحتی در خارج کردن آن است. از این شربت می‌توانید تا 2 هفته در یخچال استفاده کنید. این ترکیب جذاب را می‌توانید جایگزین شکر برای بسیاری از خوراکی‌ها کرده و همچنین آن را روی انواع بستنی، کیک و … بریزید و از طعم قهوه لذت ببرید.

نتیجه گیری

کنسانتره قهوه یکی از روش های ساده برای لذت بردن از طعم دلنشین قهوه در هر زمان و هر مکانی است. کافی است طبق دستورالعمل اقدام به تهیه آن کنید و از محلول به دست آمده برای نوشیدنی و دسرهای خود استفاده کنید. شما می توانید برای خرید قهوه از سایت اینترنتی قهوه سیراف اقدام نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *