مقالات

قهوه اتیوپی چیست؟

قهوه اتیوپی

از آنجایی که دانه‌های قهوه کشور اتیوپی اولین دانه‌های قهوه تولیدشده در جهان هستند، طرفداران پروپاقرص قهوه حتما نام آن را شنیده‌اند. این قهوه در میان افرادی که طعم قهوه را به خوبی می‌شناسند، بسیار محبوب است.

قهوه اتیوپی کیفیت بسیار بالایی دارد و این کشور در رده پنجم لیست بزرگترین تولیدکنندگان قهوه در جهان قرار گرفته است. باید بدانید که حدود نیمی از قهوه این کشور برای مصرف داخلی بوده و تنها نیمی از آن صادر می‌شود. در ادامه به صورت کامل با قهوه کشور اتیوپی آشنا می‌شویم.

اولین دانه‌های قهوه عربیکا در کشور اتیوپی کشف شده‌اند!

طبق نقل‌قول‌هایی از داستان کشف قهوه در این کشور، چوپانی که گوسفندان خود را به دشت برای چرا برده بوده، خیلی اتفاقی دانه‌های قهوه را کشف می‌کند. آن‌ها را با خود به خانه می‌برد، پس از آن با روش آماده کردن دم‌نوش، سعی بر یافتن خاصیت و طعم آن را داشته است.

در نهایت پس از ریختن آب جوش روی دانه‌های قهوه و خوردن آن، طعم قهوه را پسندیده است. البته نقل قول‌های دیگری وجود دارد که کشف قهوه را به مسلمانان مرتبط می‌کند، اما در نهایت مسئله‌ای که باعث خوشحالی عاشقان قهوه می‌شود و اهمیت دارد، یافتن این دانه‌های خوش عطر و طعم است.

در کشور اتیوپی مردم اهمیت زیادی به قهوه می‌دهند، شاید همین موضوع باعث شده که عمده قهوه اتیوپی صادر نشود. اتیوپی با صادرات نیمی از قهوه تولیدی خود، حدود 4 درصد از قهوه جهان را تامین می‌کنند. در میان مردم اتیوپی جشن‌هایی هم بر پایه عشق به قهوه برگزار می‌شود که از رسم‌های جالب این منطقه به‌شمار می‌رود.

مشخصات منحصر‌به‌فرد قهوه کشور اتیوپی

مشخصات قهوه اتیوپی

به جز اینکه این قهوه طعم خاص خود را دارد و از نوع عربیکا است، دیگر خصوصیات آن به صورت زیر هستند:

  • قهوه اتیوپی دارای اسیدیته بسیار بالایی است.
  • طعم آن نت گل‌ها و میوه‌ها را دارد.
  • کافئین آن حدود 1.1 تا 1.13 درصد تخمین زده شده است.
  • معمولا این قهوه‌ها در حد متوسط برشته می‌شوند که به صورت تخصصی به آن مدیوم رست می‌گویند.
  • این قهوه عطر و طعم متفاوت و بسیار قوی دارد. به دلیل روش‌های متفاوتی که در پرورش آن استفاده می‌شود، تنوع گوناگونی در طعم‌های این قهوه به‌وجود می‌آید.
  • اولین دانه‌های قهوه در منطقه کافا (Kaffa) کشف شده و دلیل اینکه نام قهوه، کافی است هم از همین موضوع نشات گرفته است.

بررسی 4 نوع متفاوت قهوه اتیوپی

انواع قهوه اتیوپی

معمولا طعم قهوه‌ها در مناطق و ریزاقلیم‌های گوناگون، تغییر می‌کند. قهوه کشور اتیوپی هم در منطقه‌های مختلف آن تولید می‌شود که هر کدام طعم منحصر‌به‌فرد خود را دارند. معروف‌ترین آنها شامل 4 نوع قهوه از مناطق زیر هستند:

1. قهوه تولیدشده در دجیما از کشور اتیوپی

نکته جالبی که درباره قهوه این منطقه وجود دارد، این است که اگر دانه‌ای قهوه شسته شوند، نام لیمو را برای آنها انتخاب می‌کنند، اما اگر شسته نشوند و از روش معمولی فرآوری شوند نام آنها را قهوه دجیما می‌گذارند. این دو نوع شسته شده و نشده قهوه در کمال تعجب طعم متفاوتی با یکدیگر دارند، اما هر دو طعم و عطر ملایمی از خود منتقل می‌کنند.

2. قهوه تولیدشده در سیدامو با نام یرگاچفه (Yirgacheffe)

سیدامو در منطقه جنوبی کشور اتیوپی واقع شده که قهوه آن بسیار پرطرفدار است. فروش بخش زیادی از قهوه اتیوپی از این نوع است و می‌توان گفت که یکی از مرغوب‌ترین و بهترین نوع قهوه‌های جهان از نوع یرگاچفه به‌شمار می‌رود. مانند طعم غالب قهوه‌های کشور اتیوپی، طعم گل و میوه‌ای و اسیدیته بالایی دارد.

3. قهوه هارار در شرق اتیوپی (Harrar)

این قهوه که در قسمت‌های شرقی کشور اتیوپی کشت می‌شود، طعم میوه‌های وحشی را به شخصی که از قهوه آن میل می‌کند، منتقل خواهد کرد.

4. قهوه معروف گوجی (Guji)

یکی از پربارترین مناطق قهوه در اتیوپی، جنوب سیدامو است که یک نوع قهوه خاص دارد و با نام گوجی در آنجا پرورش داده می‌شود. این قهوه طعم شیرین‌تری دارد و مزه ملایمی مانند میوه‌های ملون و هلو و گل‌هایی مثل یاسمن بعد از نوشیدن آن احساس می‌شود. قهوه گوجی نشاط‌آوری بیشتری نسبت به دیگر قهوه‌ها دارد.

طعم قهوه اتیوپی چگونه است؟

علاوه بر طعم ملایم و نت‌های گل مانند این قهوه، دیگر مشخصاتی برای طعم آن وجود دارد که یکی از آنها عطر و مزه غنی و پیچیده دانه‌های قهوه است. دیگر مشخصه طعم این قهوه‌ها نت‌های میوه‌ای بوده که هنگام نوشیدن آن احساس می‌شود. همچنین این قهوه دارای عطر بسیار شدیدی است که شاید به خاطر اسیدیته بالای آن باشد.

خواص قهوه اتیوپی

خواص قهوه اتیوپی

خواص قهوه اتیوپی به شرح زیر است:

  • این قهوه تاثیر زیادی بر قدرت حافظه و جلوگیری از ابتلا به آلزایمر دارد.
  • باعث افزایش طول عمر و جلوگیری از ابتلا به سرطان می‌شود.
  • برای درمان افسردگی مصرف این نوع قهوه به‌خصوص قهوه منطقه گوجی بسیار مفید است.
  • قهوه کشور اتیوپی باعث افزایش تمرکز و هوشیاری مغز می‌شود.
  • با مصرف این قهوه می‌توان تا حد زیادی از سکته مغزی جلوگیری کرد.

با فرهنگ آماده‌سازی قهوه اتیوپی آشنا شویم!

قهوه در کشور اتیوپی

قهوه رکن اصلی فرهنگ اتیوپی محسوب می‌شود، به گونه‌ای که شروع بیشتر مکالمات آنها با موضوع قهوه است. دعوت شدن به قهوه در این کشور نشانه مهمان‌نوازی و احترام به‌شمار می‌رود. در حقیقت تهیه کردن و نوشیدن قهوه روند کاملی از یک مراسم را دارد.

در مرحله اول عملیات برشته کردن قهوه یا همان رست قهوه را انجام می‌دهند. در این اقدام، دانه‌های خام قهوه را که با رنگ غالب سبز هستند، روی آتشی کوچک و داخل تابه‌ای با دسته بلند برشته می‌کنند. زمان برشته کردن دانه‌های قهوه تا هنگام ترک خوردن و ترکیدن است و بعد از گذشت چند دقیقه عطری شبیه به آجیل و مغزها را از خود منتشر می‌کند.

پس از برشته کردن قهوه اتیوپی، مهماندار آنها را داخل فضای اتاق می‌گرداند تا عطر آن پخش شود. سپس با استفاده از هاون دانه‌ها را آسیاب کرده و پودر قهوه حاصل‌شده را داخل یک دیگ سفالی می‌ریزند و روی آتش قرار می‌دهند. ظرف قهوه چندین بار تا نقطه جوش گرم می‌شود و پس از آماده شدن، ابتدا مهماندار طعم آن را امتحان می‌کند.

نتیجه گیری

 قهوه، اصلی اساسی در فرهنگ کشور اتیوپی به‌شمار می‌رود. در این کشور به قهوه، نوع آماده کردن و سرو آن اهمیت ویژه‌ای داده می‌شود. تنها نیمی از قهوه تولیدشده در این کشور صادر می‌شود و باقی آن برای استفاده عموم مردم همان مناطق است. طعم و عطر قهوه اتیوپی منحصر‌به‌فرد و بسیار محبوب است. برای دم کردن آن در این کشور شیوه خاصی وجود دارد، اما به طور کلی طعم عالی و خواص فوق‌العاده این قهوه با دیگر قهوه‌های دنیا متفاوت بوده و باید حتما خودتان آن را امتحان کنید. شما می توانید برای خرید قهوه با کیفیت از سایت قهوه سیراف اقدام نمایید.

آیا اتیوپی، منشأ پیدایش قهوه است؟

به گفته برخی ها بله، اولین بار قهوه در کشور اتیوپی کشف شده است.

طعم قهوه اتیوپی چگونه است؟

علاوه بر طعم ملایم و نت‌های گل مانند این قهوه، دیگر مشخصاتی برای طعم آن وجود دارد که یکی از آنها عطر و مزه غنی و پیچیده دانه‌های قهوه است. دیگر مشخصه طعم این قهوه‌ها نت‌های میوه‌ای بوده که هنگام نوشیدن آن احساس می‌شود. همچنین این قهوه دارای عطر بسیار شدیدی است که شاید به خاطر اسیدیته بالای آن باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *