مقالات

قهوه اندونزی

قهوه اندونزی

قهوه اندونزی یک انتخاب عالی برای شروع است که طرفداران زیادی دارد. بسیاری از افراد بدون نوشیدن قهوه روز خود را شروع نمی‌کنند و معتقدند یک روز خوب با یک قهوه خوب شروع می‌شود. خرید قهوه خوب برای افراد زیادی که آشنایی با انواع قهوه ندارند، چالش‌برانگیز است. آشنا نبودن با انواع قهوه و رست آن باعث می‌شود، گاهی در خرید خود با شکست مواجه شویم و به قهوه دلخواه خود دست پیدا نکنیم.

یکی از دلایلی که قهوه اندونزی را به انتخاب بسیاری از افراد تبدیل کرده است، طعم بی‌نظیر و کیفیت خوب آن است. اندونزی به‌عنوان یکی از 4 تولیدکننده بزرگ قهوه در دنیا به‌شمار می‌آید. منحصربه‌فرد بودن و طعم بی‌نظیر قهوه اندونزی موضوع اصلی در بین طرفداران قهوه در سراسر جهان بوده است. در ادامه مطلب به معرفی انواع قهوه اندونزی می‌پردازیم تا انتخاب راحتی داشته‌ باشید و از آن به‌عنوان پایه ثابت نوشیدنی‌های خود استفاده ‌کنید.

معرفی انواع قهوه اندونزی

انواع قهوه اندونزی

کشور اندونزی پس از برزیل، ویتنام و کلمبیا چهارمین تولیدکننده بزرگ قهوه در جهان محسوب‌می‌شود. با توجه به شرایط آب و هوایی هر منطقه نوع خاصی از قهوه در هر نقطه این کشور رشد می‌کند.

قهوه های اندونزی به‌دلیل برخورداری از طعمی متفاوت در بسیاری از کافه‌های بین‌المللی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این قهوه‌ها به‌دلیل شرایط آب و هوایی دارای طعمی میانه، خاکی، همراه با ادویه‌هایی مانند میخک و جوز هندی هستند که این طعم بیشتر در قهوه نوع سوماترا مشهود است.

به‌طور کلی قهوه‌های اندونزی دارای اسیدیته کمتری هستند و طعمی ملایم دارند. دلیل این امر نوع فناوری متفاوت مورد استفاده کشاورزان است. بسیاری از قهوه‌های اندونزی دارای طعم شکلاتی و کاراملی هستند که طعم شیرین و لذت‌بخشی را از خود به‌جای می‌گذارند. انواع قهوه در مناطق مختلف سوماترا، جاوه، سولاوسی و بالی در اندونزی تولید می‌شوند. در این قسمت به معرفی هر یک از انواع قهوه اندونزی می پردازیم.

1. قهوه نواحی تانا توراجا سولاوسی

قهوه تونا توراجا در سولاوسی جنوبی به‌دلیل طعمی مشابه شکلات و کارامل مشهور است. اسیدیته کم و بافت سبک آن برای افرادی که قهوه‌های تلخ و تند را دوست ندارند، مناسب است. اسیدیته قهوه طعم اولیه قهوه را نشان ‌می‌دهد که با کمک آن می‌توان کیفیت قهوه را توصیف کرد؛ بنابراین در قهوه تانا توراجا طعم تلخی حس می‌شود، اما به‌سرعت محو شده و هیچ اثری از تلخی روی زبان باقی نمی‌ماند. این طعم در بین مردم دنیا محبوب است. قهوه اندونزی توراجا از نظر شکل ظاهری ناهموار و به‌رنگ قهوه‌ای تیره است.

2. قهوه سوماترا گایو

قهوه گایو نوعی قهوه عربیکا است که در سراسر جهان شناخته شده ‌است. گایو طعمی متفاوت نسبت به قهوه‌های عربیکا در سایر نقاط اندونزی دارد. این قهوه دارای بافتی سبک و طعمی ملایم است. در هنگام نوشیدن ممکن است طعم‌هایی مانند کاکائو، خاک، تنباکو و یا چوب و سدر را حس کنید. اکثر قهوه‌های سوماترا دارای اسیدیته پایینی هستند.

3. قهوه جاوا

قهوه جاوا اندونزی

قهوه جاوا نوعی قهوه عربیکا است که در فلات‌های پایین رشد می‌کند. طعم این قهوه تا حدودی ترش است و بویی که قهوه را متمایز می‌کند، عطر گل است که با استنشاق نت‌هایی باعث تجربه حس آرامش در افراد می‌شود.

4. قهوه سوماترا مندلینگ

نوعی قهوه است که توسط هلندی‌ها در سال 1699 وارد اندونزی شد و در سوماترا به نام قهوه مندلینگ رشد کرد. این قهوه در سال 1878 به‌دلیل عطر و طعم بسیار قوی آن بسیار محبوب شد. قهوه سوماترامندلینگ دارای بافت ضخیم است و برای افرادی که عاشق قهوه هستند، اما معده حساسی دارند مناسب است.

ترکیب طعم شیرین و کافئین پایین آن طعمی لذیذ را به مصرف‌کنندگان ارائه می‌دهد. نت‌های قهوه اندونزی سوماترا همراه با حس میوه‌ای است که ماندگاری طولانی در برابر سایر قهوه‌های اندونزی دارد. از این قهوه به‌عنوان ماده اولیه در دستورالعمل بسیاری از انواع نوشیدنی‌ها  مانند اسپرسو، آمریکانو، لاته و کاپوچینو استفاده می‌شود.

5. قهوه بالی

قهوه بالی در منطقه کینتامانی دارای طعم خاصی است که آن را از سایر مناطق اندونزی متمایز است. مزه اسیدیته با ترکیب طعم مرکبات طعمی خاص را به قهوه می‌دهد. این طعم به‌دلیل تکنیک رشد دانه قهوه با طیف وسیعی از سبزیجات است که به‌عنوان سیستم کشت مخلوط شناخته می‌شود.

6. قهوه کوپی لواک

قهوه کوپی لواک

یکی از گران‌ترین قهوه‌های جهان قهوه کوپی لواک است. این قهوه افسانه‌ای اندونزی به‌دلیل فرآیند تولید عجیب آن مشهور شده ‌است. یک حیوان بومی اندونزی به نام سیوت که نوعی پستاندار است، دانه‌های قهوه نرسیده که به‌شکل گیلاس است را می‌خورد.

در روده‌های سیوت دانه‌های قهوه هضم نمی‌شود و در نتیجه دفع می‌شوند. دانه‌های قهوه‌ای که دفع شده‌اند، شسته و بو داده می‌شوند. سپس آن را آسیاب کرده و برای دم آوری استفاده می‌کنند. هر کیلو قهوه اندونزی لواک با قیمت هزار دلار یا بیشتر خرید و فروش می‌شود.

7. قهوه فلورس با جاوا

منطقه با جاوا به مزارع قهوه خود معروف است. مزارع قهوه‌ای که در ارتفاع 1700 متری از سطح دریا و در نزدیکی خاکسترهای آتشفشان واقع‌ شده‌اند. طعم آجیلی، پرتقالی و کاراملی با عطر بسیار قوی که دارد، در یاد و خاطره هر فردی ماندگار می‌شود.

چه چیزی قهوه اندونزی را منحصربه‌فرد می‌کند؟

قهوه‌های اندونزی نوعی قهوه منحصربه‌فرد هستند که علاقه‌مندان زیادی در سراسر جهان دارند. دلایلی که این نوع قهوه را متمایز کرده است، به عوامل زیادی بستگی دارد که هر یک باعث محبوبیت بیشتر این قهوه شده‌اند. اندونزی محل رشد طیف وسیعی از گونه‌های مختلف قهوه است. این تنوع باعث ایجاد طیف متنوعی از طعم‌های میوه‌ای، آجیلی، گلی و خاکی قهوه شده‌ است.

یکی دیگر از دلایل منحصربه‌فرد بودن قهوه اندونزی خاک آن است. خاک معدنی اندونزی به‌دلیل کوه‌های آتشفشانی که در این کشور وجود دارد، سرشار از مواد مغذی است که بستری مناسب برای رشد قهوه را فراهم می‌کند. خاک به مشخصات و طعم متمایز قهوه کمک می‌کند.

نتیجه گیری

قهوه‌های اندونزی طعمی واقعی و خاص دارند که علاقه‌مندان به قهوه را جذب خود می‌کنند. جای تعجب نیست که قهوه‌های عربیکا اندونزی در جهان شناخته شده هستند. این کشور در بازارهای جهانی فروش قهوه، چهارمین رتبه را به خود اختصاص داده است. پنج نوع رایج از قهوه‌های عربیکا و معروف اندونزی شامل سوماترار، توراجا، جاوا، بالی و فلورس است. این قهوه‌ها با تکنیک کاشت خاص خود در هیچ جای جهان کاشته نمی‌شوند و مشتریان زیادی را از سراسر دنیا جذب خود کرده‌اند.

اگر قصد خرید قهوه را دارید می توانید قهوه خود را کیفیت بالا و قیمت مناسب از فروشگاه اینترنتی قهوه سیراف تهیه نمایید.

گرانترین قهوه اندونزی چیست؟

یکی از گران‌ترین قهوه‌های جهان قهوه کوپی لواک است. این قهوه افسانه‌ای اندونزی به‌دلیل فرآیند تولید عجیب آن مشهور شده ‌است.

قهوه کوپی لواک اندونزی چطور تهیه می شود؟

ک حیوان بومی اندونزی به نام سیوت که نوعی پستاندار است، دانه‌های قهوه نرسیده که به‌شکل گیلاس است را می‌خورد. در روده‌های سیوت دانه‌های قهوه هضم نمی‌شود و در نتیجه دفع می‌شوند. دانه‌های قهوه‌ای که دفع شده‌اند، شسته و بو داده می‌شوند. سپس آن را آسیاب کرده و برای دم آوری استفاده می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *