قهوه برزیل پرطرفدارترین قهوه جهان است. چه چیزی یک قهوه را خاص میکند و باعث میشود ما بهدنبال بهترین قهوهها باشیم؟ قهوه یکی از محبوبترین نوشیدنیهای جهان است که در سراسر دنیا، کشورهای زیادی آن را بهروشهای مختلف تولید میکنند. هر کشوری در تهیه قهوه، روشهای منحصربهفرد خود را دارد و این امر موجب شده است که قهوه در هر کشوری با طعم و عطری خاص تولید شود.
قهوه بهعنوان یک نوشیدنی خنک در روزهای گرم تا یک نوشیدنی گرم در روزهای سرد همیشه جایگاه خود را در میان علاقهمندان حفظ کرده است و به یک نوشیدنی پرطرفدار بدل شده است. برزیل بهعنوان اولین و بزرگترین تولیدکننده قهوه در جهان جایگاه خاصی در میان دوستداران قهوه در سراسر دنیا دارد. در ادامه مطلب به معرفی و بررسی انواع قهوه برزیل میپردازیم.
با قهوه برزیل بیشتر آشنا شوید
برزیل علاوه بر آنکه مناطق بسیار جذاب و دیدنی دارد، قهوه آن نیز طرفداران و دوستداران زیادی دارد. بسیاری از افراد طعم قهوه برزیل را با طعم و رایحههای شیرین، شکلاتی و نتهای آجیلی میشناسند. این قهوه جزو پرمصرفترین و پرفروشترین قهوه در جهان است که در اکثر کافهها و رستورانهای دنیا از این نوع قهوه استفاده میشود.
قهوه در قرن هفدهم وارد کشور برزیل شد، اما تولید صنعتی آن در قرن نوزدهم آغاز شد و بهدلیل شرایط آب و هوایی و خاک مناسبی که برای کشت قهوه دارد، امروزه اولین جایگاه فروش قهوه در جهان را به خود اختصاص داد است و قهوه یکی از مهمترین محصولات صادراتی کشور برزیل محسوب میشود.
تولید قهوه یکی از اصلیترین منابع درآمدی برای برزیل است که تأثیر قابل توجهی بر اقتصاد آن دارد. 80 درصد قهوههای برزیل از نوع عربیکا و درصد کمی روبوستا کشت میشود. قهوه برزیل بهدلیل عطر و طعم ملایمی که دارد، طرفداران زیادی در سراسر دنیا دارد.
نحوه کشت و فرآوری قهوه در برزیل
بهطور کلی سه نوع روش پردازش قهوه بهصورت:
- مرطوب
- نیمه مرطوب
- خشک
در برزیل وجود دارد که از آن برای فرآوری قهوه استفاده میکنند، اما بهدلیل شرایط آب و هوایی منطقه روش خشک کاربردی بیشتری در برزیل دارد. در روش خشک، قهوههای نرسیده که شبیه گیلاس هستند را روی پاسیوهای بتنی و یا تختهای آفتابگیر تا ارتفاع یک و نیم متر در مقابل آفتاب قرار میدهند تا گردش هوا در اطراف آنها فراهم شود و خشک شوند.
انواع قهوه برزیل
با انتخاب قهوه برزیلی، تجربهای لذتبخش از عطر و طعم قهوه اصیل را حس میکنید که لذت نوشیدن یک فنجان قهوه بینظیر در طول روز را برایتان فراهم میکند. با توجه به شرایط آب و هوایی برزیل انواع قهوه در این کشور کشت میشود که هر کدام دارای ویژگی و عطر و طعم خاص خود هستند. 5 نوع قهوه برزیل که زیاد در این کشور کشت می شود عبارتند از:
- قهوه ایکاتو
- قهوه کاتورا
- قهوه بوربون
- قهوه موندو نوو
- قهوه اوباتو
در ادامه مطلب به بررسی انواع قهوه های برزیل میپردازیم تا انتخابی راحت داشته باشید.
1. قهوه ایکاتو
یکی از قهوههای ترکیبی خوش عطر و طعم، بدون شک قهوه ایکاتو است. این قهوه از ترکیب دو نوع قهوه روبوستا و بوربونا به دست میآید که میزان اسیدیته و تلخی قهوه را متعادل میکند. قهوه ایکاتو مناسب افرادی است که طعم و عطر هر دو نوع قهوه روبوستا و بوربونا را دوست دارند. درصد تلخی ایکاتو بهدلیل ترکیب با روبوستا بیشتر است و از آن برای قهوههای ترکیبی مانند کاپوچینو، لاته و ترکیب با شیر و قند میتوان استفادهکرد.
قهوه ایکاتو به نسبت کافئین بالایی دارد و برای افرادی که بهدنبال کافئین بالا هستند و میخواهند خستگی یک روز کاری را با نوشیدن قهوه از بین ببرند، گزیه خوبی است. همچنین طعمهای کاکائو و مالت در قهوه برزیل ایکاتو بهخوبی قابل تشخیص است.
2. قهوه کاتورا
قهوه کاتورا نوعی قهوه عربیکا است که در برزیل کشت میشود. این قهوه طعمی ملایم دارد که استفاده آن برای قهوههای کلاسیک، اسپرسو و قهوههای فیلتردار مناسب است. این نوع قهوه عربیکا بهدلیل محدود بودن تولید آن قیمت بالایی دارد. همچنین طعم و عطر بسیار باکیفیتی دارد که ارزش خرید آن را بالا میبرد. میزان اسیدیته آن متوسط است که طعم آن را متعادل میکند و تلخی کمتری به قهوه میدهد. قهوه کاتورا طعم و بوی دلنشینی دارد و برای افرادی که علاقه به اسپرسو دارند، بسیار رضایتبخش است.
3. قهوه بوربون
نوعی دیگر از قهوه برزیل قهوه بوربون است که نوعی قهوه عربیکا محسوب میشود. این قهوه در مناطق کوهستانی برزیل کشت میشود و دارای طعم شیرین و ملایم است. قهوه بوربون بهدلیل عطر و طعم خوبی که دارد و میزان اسیدیته و تلخی کم، جزو قهوههای ممتاز و پرطرفدار است. همچنین بهدلیل اینکه فرآیند خشک کردن این قهوه با نور آفتاب است، پخش بو و عطر خوبی دارد. این قهوه برای انواع نوشیدنیهای بر پایه قهوه مناسب است و بهراحتی رضایت علاقهمندان به قهوه را جلب میکند.
4. قهوه موندو نوو
یکی از اصیلترین انواع قهوه در برزیل است که از ترکیب دو نوع قهوه بوربون و تاپیکا بهدست میآید. موندو نوو بهمعنای دنیای جدید است که در دهه 1960 میلادی در برزیل کشت شد و بهدلیل خصوصیات برجستهای که داشت به یکی از پرمصرفترین و پرفروشترین قهوهها در برزیل تبدیل شد. این قهوه بهدلیل خاصیت مقاومتی که در برابر بیماری ریزوکتونیا یا قارچی که روی گیاهان میزند و رشد سریعی که دارد، بهعنوان یک قهوه برزیلی محبوب شناخته میشود.
5. قهوه اوباتو
اوباتو نوعی قهوه از نسل موندونوو است که بهصورت خشک فرآوری میشود و دارای عطر و طعمی از گل و عسل است. این قهوه اسیدیته پایینی دارد و جزو قهوههای ملایم و شیرین محسوبمیشود. این قهوه ارزش خرید بالایی دارد و جزو گیاهان مقاوم است که در برزیل به وفور کشت میشود.
نتیچه گیری
80 درصد قهوههای برزیل از نوع عربیکا هستند. قهوه برزیل طعم و عطر ملایم و دلپذیری را با اسیدیته و کافئین پایینتری به علاقهمندان قهوه ارائه میدهد. قهوه موندو نوو، تیپیکا و قهوه اوباتا برزیل بهدلیل ویژگیهای برجستهای که دارند، جزو قهوههای پرمصرف و محبوب در برزیل و دیگر کشورها هستند. در نهایت بهتر است از از قهوههای تازه و با کیفیت استفاده کنید تا طعم و عطر واقعی آن را احساس کنید. شما می توانید برای خرید قهوه اصل و با کیفیت برزیلی از سایت قهوه سیراف با اطمینان خرید کنید.