مقالات

قهوه سوماترا

قهوه سوماترا

قهوه سوماترا از بهترین و لذیذترین قهوه‌های جهان است که طرفداران بسیاری دارد. این قهوه غلیظ بوده و اسیدیته آن کم است. کم بودن میزان اسیدیته این قهوه، باعث می‌شود که بسیاری از سمت افرادی که به اسیدهای آلی حساسیت دارند، متقاضی این نوع قهوه باشند.

آب و هوای گرمسیری جزیره سوماترا باعث شده که شرایط مناسب برای کشت این نوع قهوه فراهم شود. البته کشاورزان نیز از روش خاصی برای فرآوری آن استفاده می‌کنند که باعث تمایز قهوه سوماترا نسبت به انواع دیگر شده است. تمامی این دلایل در کنار هم موجب شده که این نوع قهوه طرفداران بسیاری داشته‌ باشد. در ادامه اطلاعات جالبی در مورد این قهوه خوش‌طعم می‌خوانید.

تاریخچه قهوه سوماترا

قهوه سوماترا چیست

سوماترا ششمین جزیره بزرگ جهان و یکی از سه جزیره اندونزی است. این منطقه آب و هوایی گرم و مرطوب دارد و به‌دلیل ارتفاع زیاد و خاک آتشفشانی این جزیره، محیطی فوق‌العاده برای پرورش قهوه است.

در اواخر قرن 18، استعمارگران هلندی گیاه قهوه وحشی را از اتیوپی به سوماترا آوردند و مزارع عظیمی بنا کردند که موجب شد این منطقه صادرات قهوه به‌مدت یک دهه را داشته ‌باشد.

اندونزی سومین کشوری بود که شروع به کشت و عرضه قهوه در ارتفاعات زیاد و منطقه حاصلخیز آتشفشانی کرد. سپس به‌تدریج کشت قهوه در سوماترا رونق گرفت و به‌سرعت به یکی از تولیدکنندگان بزرگ قهوه در جهان تبدیل شد.

در حال حاضر قهوه سوماترا یکی از پرطرفدارترین قهوه‌های جهان است. جالب است بدانید که اغلب کشاورزان فعال سوماترایی در زمینه کشت قهوه، زن هستند و در زمین‌های کوچک کشاورزی به کشت این نوع قهوه می‌پردازند!

ویژگی‌های خاص و حیرت‌انگیز قهوه سوماترا

خواص قهوه سوماترا

سوماترا سه ویژگی مهم دارد که این منطقه را به محیطی عالی برای کشت قهوه تبدیل کرده است. این ویژگی‌ها عبارتند از:

  • زمینشناسی: سراسر این جزیره فعالیت آتشفشانی دارد که باعث غنی و حاصلخیز شدن خاک این منطقه برای کشت قهوه شده‌ است.
  • بومی شناسی: ارتفاع زیاد این منطقه محلی کاملاً مطلوب را برای رشد قهوه فراهم می‌کند. همچنین فصل کشت و رشد قهوه در این منطقه طولانی‌تر است و قهوه در نهایت طعم پیچیده را به خود می‌گیرد.
  • روشهای کشت قهوه کشاورزان: کشاورزان سوماترا از فرآیند خاص و مواد شیمیایی برای کند و طولانی شدن روند برداشت قهوه استفاده نمی‌کنند. همچنین، فقط دانه‌های بالغ و رسیده قهوه را جمع‌آوری می‌کنند. نکته مهم کشت قهوه به‌روش کشاورزان سوماترا، پردازش قهوه بعد از برداشت آن است. کشاورزان قهوه سوماترا را در دسته‌های کوچک برشته می‌کنند تا طعم مطبوع به خود بگیرد.

قهوه سبز سوماترا

قهوه‌های سبز سوماترا طعم شدید و تندی دارند؛ به همین دلیل برای برشته کردن در خانه گزینه مناسبی هستند و طرفداران زیادی دارند.

این نوع قهوه‌ به‌طور متوسط برشته است و با قیمت پایین‌تر به فروش می‌رسد. اما به‌خوبی می‌توان با کمی مهارت، این دانه‌ها را به دانه قهوه تیره مطلوب تبدیل کرد. واردکنندگان قهوه سبز اغلب این دانه‌های قهوه را به توزیع‌کنندگان در مقیاس‌های بزرگ می‌فروشند که پس از آن، به کیسه‌های کوچک‌تر برای مصرف خانگی افراد تقسیم می‌شوند.

روش سنتی و مطلوب برای پردازش دانه قهوه سبز، روش لایه‌برداری مرطوب است که به دانه‌های قهوه سبز سوماترا، رنگ تیره می‌بخشد و به قوام مطلوب می‌رساند. در ادامه با این روش بیشتر آشنا خواهید شد.

قهوه سوماترا چگونه فرآوری می‌شود؟

از گذشته تاکنون، قهوه سوماترا با روشی به نام روش لایه‌برداری مرطوب، پردازش می‌شود؛ در صورتی که قهوه‌های مربوط به مناطق دیگر با مواد شیمیایی پردازش می‌شوند. به همین دلیل، قهوه سوماترا طعم منحصربه‌فرد دارد که در انواع دیگر یافت نمی‌شود.

لایه‌برداری مرطوب به شرح ذیل است:

  1. در ابتدا، میوه‌های قهوه بلافاصله پس از برداشت پوسته‌پوسته می‌شوند. در حالی که دانه‌های قهوه هنوز مرطوب هستند، در یک کیسه دربسته قرار داده می‌شوند تا قهوه کمی تخمیر شود. پس از یک روز، این دانه‌های قهوه را برای چند ساعت بیرون از کیسه قرار می‌دهند تا کمی خشک شوند. مطلوب‌ترین حالت این است که دانه‌های قهوه حدود 14 درصد مرطوب باقی بمانند.
  2. پس از پردازش دانه‌های قهوه به این روش، آنها را برای فروش به‌صورت عمده و خرده درون کیسه‌های مخصوص قرار می‌دهند.

قهوه سوماترا به‌دلیل آب و هوای گرمسیری این منطقه، به روش لایه‌برداری مرطوب پردازش می‌شود. در مناطقی چون آمریکا و آفریقای شرقی، کشاورزان زمان زیادی برای خشک کردن قهوه دارند؛ اما کشاورزان سوماترایی تنها در عرض 3 الی 4 روز باید فرآیند پردازش و خشک کردن قهوه را به پایان برسانند.

بهترین روش دم کردن قهوه سوماترا

دم کردن قهوه سوماترا

طعم قهوه سوماترا تلخ و شدید است و برای نوشیدنی‌های قوی بر پایه قهوه انتخاب مناسبی است. باید بدانید که تهیه کردن برخی از قهوه‌ها مانند اسپرسو با این نوع قهوه، کمی نیاز به تمرین دارد. در ادامه بهترین روش دم کردن قهوه سوماترا را توضیح می‌دهیم.

برای آماده کردن اسپرسو با این نوع قهوه باید از اسپرسوساز استفاده‌ کنید. اما اگر به اسپرسوساز دسترسی ندارید و نمی‌خواهید این دستگاه را تهیه کنید، نگران نشوید. روش دیگری به نام دم کردن سرد برای این نوع قهوه وجود دارد که نتیجه آن بسیار عالی خواهد شد.

می‌توانید از فرنچ پرس برای دم کردن یک فنجان قهوه سرد سوماترایی خوش‌طعم استفاده ‌کنید. به این منظور دانه قهوه سوماترا را با درجه درشت آسیاب کنید و در دم نوش‌ساز یا همان فرنچ پرس بریزید.

استفاده از فرنچ پرس برای تهیه قهوه سرد سوماترایی، موجب می‌شود که طعم قهوه غلیظ شود و توسعه یابد. اسیدیته قهوه سوماترا کم است؛ به همین دلیل ضرر آن برای دندان و معده نیز کمتر خواهد بود.

نتیجه گیری

قهوه سوماترا یکی از پرطرفدارترین انواع قهوه در جهان است. این قهوه در یکی از سه جزیره بزرگ اندونزی به نام سوماترا کشت می‌شود و طعم فوق‌العاده لذیذ، طبیعی و اسیدیته کمی دارد که این خصوصیات آن را به قهوه‌ای مطلوب و پرطرفدار تبدیل می‌کند. این نوع قهوه که عطری خاکی و روستایی دارد که برای تهیه انواع قهوه به‌خصوص نوشیدنی‌های قوی بر پایه قهوه گزینه مناسبی است. طرز تهیه این قهوه آسان است و طعم خوبی دارد که مورد پسند اغلب افراد واقع می‌شود.

می‌توانید این قهوه را تهیه کرده و خود را در خانه به یک فنجان قهوه گرم سوماترایی دعوت کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید. اگر قصد خرید قهوه با کیفیت را دارید می توانید از سایت اینترنتی قهوه سیراف اقدام به تهیه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *