مقالات

آئروپرس

آئروپرس

بدون شک قهوه یکی از محبوب‌ترین و البته بهترین نوشیدنی‌های جهان است که افراد زیادی روزانه از آن استفاده می‌کنند. به دلیل همین محبوبیت، روش‌های زیادی نیز برای تهیه قهوه در انواع مختلف به وجود آمده است. دستگاه‌های معمولی تا پیشرفته و خودکار همگی برای تهیه این نوشیدنی جذاب طراحی شده‌اند. آئروپرس یکی از انواع دستگاه تهیه قهوه به صورت دستی است که شاید نزد طرفداران قهوه کمتر شناخته شده باشد. از این رو در ادامه به معرفی و بررسی تهیه قهوه با این وسیله جذاب می‌پردازیم.

آئروپرس چیست؟

آئروپرس چیست

در بین ابزارها و وسایل مختلفی که برای تهیه قهوه وجود دارند، ممکن است نام برخی از آن‌ها برایتان چندان آشنا نباشد. آئروپرس نوعی قهوه ساز دستی است که می‌تواند انواع قهوه را به خوبی آماده کند. طرز کار و طراحی این وسیله بسیار ساده است و هر کسی به راحتی این امکان را دارد که با آن فنجانی قهوه را برای خود آماده کند. این وسیله مانند انواع قهوه ساز نسل سوم ساختاری ساده دارد و برای تهیه قهوه به هیچ  وسیله دیگری نیاز ندارید. محفظه این دستگاه به شکل استوانه‌ای بوده و دارای پیستونی به همراه مهر و موم از جنس سیلیکون است که شباهتی هم به سرنگ دارد.

بعد از ریختن دانه‌های قهوه و آب در این دستگاه، با غوطه‌وری پودر قهوه در آب و فشرده پیستون، دانه‌ها از فیلتر عبور می‌کنند. یکی از مشخصات قهوه‌های تهیه‌شده با آئروس، غلظت بالا است. یکی دیگر از نکات جالب در خصوص آئروس این است که زمان زیادی از ساخت و عرضه آن نمی‌گذرد و نوعی قهوه‌ساز جدید در بازار است.

تاریخچه آئروپرس را بشناسید

تاریخچه آئروپرس

اگر دوست دارید بدانید که این دستگاه قهوه‌ساز چگونه و به چه منظوری تولید شده است، پیشنهاد می‌کنیم تاریخچه جالب آن را مطالعه کنید. نکته خاص در مورد آئروپرس آن است که این وسیله توسط فیزیکدان و استاد دانشگاه استنفورد اختراع شده است. آلن آدلر، حساسیت بالایی نسبت به تلخی و اسیدیته قهوه داشت و همین عامل باعث جرقه‌ای در ذهن او شد تا دستگاهی را طراحی کند که همان قهوه‌ای که مدنظر او و شاید میلیون‌ها آدم دیگر است به‌راحتی آماده شود.

آدلر از دستگاه‌های مختلفی برای تهیه قهوه استفاده کرده بود؛ اما عدم کنترل روی پارامترهای مختلف باعث شده بود که او نتواند قهوه با کیفیت مدنظرش را به دست بیاورد. او فیلتر کاغذی را برای دستگاه فرنچ پرس خود تهیه کرد و درنهایت توانست قهوه‌ای بدون تفاله و بدون تلخی اضافی و با کیفیت بسیار بالا تولید کند.

طراحی آئروپرس برای نخستین بار در گاراژ شخصی آدلر شروع شد و او برای مدل‌های اولیه از جنس پلی‌کربنات استفاده کرد. در سال 2009 میلادی از پلی‌استر بدون BPA و در 2014 از پلی‌پروپیلن برای ساخت آئروپرس استفاده کرد. قهوه تهیه‌شده با این دستگاه، غلیظ و با طعم واقعی قهوه است و به دلیل ابعاد مناسب آئروپرس، امکان استفاده از آن در هر شرایطی وجود دارد.

شاید خود آدلر نیز تصور نمی‌کرد که محصولی که بیشتر برای رضایت خود تهیه شده بود، تا این حد مورد توجه افراد مختلف در سراسر دنیا قرار بگیرد!

چگونگی آماده‌سازی قهوه با دستگاه آئروپرس

دستگاه آئروپرس

اما چگونه می‌توان با آئروپرس فنجان قهوه‌ای دلچسب را در اختیار داشت؟ برای این منظور، کار راحتی در پیش دارید و این محصول به شما کمک می‌کند که به ساده‌ترین شکل ممکن قهوه خوش‌طعمی را بنوشید. ابتدا دستگاه را با آب گرم به خوبی بشویید. بهتر است برای تهیه نوشیدنی بهتر از آب تصفیه‌شده استفاده کنید؛ چرا که کیفیت آب روی عطر و طعم قهوه تاثیر مستقیم دارد. بعد از جوشاندن آب، آن را آماده استفاده برای تهیه قهوه کنید.

شما می‌توانید دانه‌های قهوه را مطابق با سلیقه خود در اندازه مشخصی آسیاب کنید. باید توجه داشته باشید که چگونگی آسیاب کردن و البته اندازه دانه‌ها نیز روی طعم نهایی قهوه موثر است. بنابراین پیشنهاد می‌شود که از ابزار آسیاب مناسبی برای این کار استفاده کنید. حال باید آئروپرس را روی فنجان خود قرار داده و از قاشق آئروپرس برای اضافه کردن مقدار قهوه مناسب استفاده کنید.

حدود 50 سی سی آب جوش را به قهوه اضافه کنید و به مدت 30 ثانیه باید قهوه پیش دم‌آوری شود. این کار باعث می‌شود که دی اکسید کربن از قهوه خارج شود. در ادامه 150 سی سی آب جوش دیگر به مخلوط اضافه کرده و آن را با قاشق مخلوط کنید. در این مرحله نیز باید 30 ثانیه منتظر بمانید و لایه رویی لاستیکی آئروپرس را مرطوب کنید. حال پیستون کوچک‌تر را روی پیستون بزرگ قرار داده و به آرامی آن را فشار دهید. این کار باید بین 15 تا 30 ثانیه طول بکشد؛ چرا که سریع انجام دادن آن باعث تلخی زیاد قهوه خواهد شد.

حال قهوه شما آماده نوشیدن است! در انتها باید به نکته دیگری در این روند نیز اشاره شود. با اینکه تهیه قهوه با آئروپرس آسان است، اما باید به موارد جزئی همچون دمای آب توجه داشته باشید. پیشنهاد می‌شود بعد از جوشیدن آب، یک دقیقه قبل از استفاده آن را از روی شعله بردارید. بهترین دما برای داشتن قهوه‌ای با طعم و عطر عالی، بین 80 تا 85 درجه سانتی‌گراد است.

مزایای استفاده از آئروپرس برای تهیه قهوه

استفاده از آئروپرس

حال که با دستگاه آئروپرس و چگونگی تهیه قهوه با آن آشنا شدید، بد نیست که در خصوص مزایای استفاده از آن نیز اطلاعات بیشتری داشته باشید. یکی از ویژگی‌های آئروس این است که قهوه نهایی، غلظتی مشابه به قهوه اسپرسو خواهد داشت. این برای طرفداران اسپرسو نیز خبری خوبی است.

همچنین pH بالا و اسیدیته کمتر نسبت به روش‌های دیگر مزیت قهوه‌های تهیه‌شده با آئروپرس است. شما می‌توانید قهوه را تنها در حدود 30 ثانیه دم کرده و آماده مصرف داشته باشید. با توجه به ابعاد و اندازه این محصول، امکان استفاده از آن در مکان‌های مختلف هم وجود دارد. طرز کار راحت و بدون دردسر نیز به شما اجازه می‌دهد که به ساده‌ترین شکل ممکن، فنجان قهوه خود را آماده کنید.

نتیجه گیری

آئروس دستگاه قهوه‌سازی است که اولین بار توسط یک فیزیکدارن طراحی و ساخته شد. پشت پرده ساخت این قهوه‌ساز، تهیه نوشیدنی با تلخی کمتر و طعمی بهتر بود. آئروس با ابعاد جمع و جور و کاربری ساده‌ای که دارد به‌راحتی قابل استفاده در مکان‌های مختلف است. به کمک این وسیله می‌توانید نوشیدنی خوش‌طعم و دلخواهی را در هر مکانی بنوشید و از طعم واقعی قهوه لذت ببرید. همچنین اگر قصد خرید قهوه دارید می توانید از سایت قهوه سیراف اقدام نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *