مقالات

قهوه زیمباوه

قهوه زیمباوه

قهوه زیمباوه یکی از قهوه‌های محبوب دنیا است که در گذشته به‌دلیل خشک‌سالی و مبارزات اقتصادی، ضربه زیادی به صنعت قهوه این کشور وارد شده بود. اما در دهه گذشته، این صنعت دوباره احیا شد و رونق یافته ‌است.

زیمباوه در منطقه جنوب آفریقا واقع شده و محیط آن برای کشت قهوه ایده‌آل است. البته این کشور به‌دلیل تأثیر بریتانیایی، اغلب کشوری چای‌نوش محسوب ‌می‌شود. اما بسیاری از مردم نیز از نوشیدن قهوه لذت می‌برند. برای آشنایی بیشتر با قهوه کشور زیمباوه ادامه مطلب را از دست ندهید.

تاریخچه قهوه زیمباوه

تاریخچه قهوه زیمباوه

زیمباوه هرگز در لیست برترین تولید کنندگان قهوه نبوده است، اما تولید دانه قهوه در دهه 1980 در این کشور به اوج خود رسید. سپس بین سال‌های 1990 و اواخر 2000، این کشور حدود 97 درصد تولید قهوه خود را از دست داد و در این مدت صادرات قهوه سبز این کشور نیز کاهش یافت. با این حال، زیمباوه به‌طرز شگفت انگیزی در چند سال گذشته تولید قهوه خود را افزایش داده است.

غول‌های جهانی قهوه، نسپرسو و تکنوسرو در زمینه احیای قهوه زیمباوه همکاری داشته‌اند و اکنون کشاورزان قهوه این کشور در حال تعلیم روش‌های آموزشی و شرایط جغرافیایی زیمباوه برای کشت قهوه هستند. آموزش آکادمی AAA در زراعت (علم تولید و استفاده از گیاهان برای تولید مواد غذایی) تأثیر شگرفی در احیای صنعت قهوه این کشور داشته است. در حال حاضر، کشاورزان این منطقه به‌خوبی به کیفیت خاک، شرایط و روشی که باید برای کشت قهوه به‌کار گیرند، آگاه و مسلط هستند.

قهوه زیمباوه چگونه تولید می‌شود؟

قهوه زیمباوه چگونه تولید می‌شود

در منطقه زیمباوه، دانه قهوه عربیکا کشت می‌شود. این کشور دارای بهترین شرایط و آب و هوایی برای کشت قهوه است؛ زیرا در تمام طول سال آب و هوای گرمی دارد و در نواحی شمال و شرق این کشور، مناطق مرتفعی وجود دارند که دمای محیط معتدل‌تری دارند و می‌توانند رطوبت لازم برای کشت و رشد قهوه را فراهم کنند. در ماه‌های پایانی سال، باران‌های فراوانی در زیمباوه می‌بارد. به همین دلیل تمامی عواملی که برای رشد قهوه لازم هستند در این کشور وجود دارند.

یکی از مشهورترین مناطق زیمباوه برای کشت قهوه، منطقه Manicaland است که در شرق این کشور قرار دارد. در این منطقه شهرهای چیپینگه، چیمانیمانی، موتاسا و موتاره واقع‌شده‌اند که به‌دلیل کشت قهوه خوش‌رایحه، شیرین و خوش‌طعم مشهور هستند. طعم قهوه های کشت‌شده در این شهرها، طعم اسیدی و مشابه به شراب در دهان باقی می‌گذارند که لذیذترین قهوه زیمباوه محسوب ‌می‌شوند.

طی فرآیند تولید قهوه زیمباوه، دانه‌های قهوه شسته و خشک شده و سپس برای مصرف فرستاده می‌شوند. امروزه تولید قهوه در این کشور، صنعتی کوچک محسوب ‌می‌شود و تنها 300 خانواده در جامعه کوچک تولیدکنندگان قهوه وجود دارند.

وضعیت و اعتبار صنعت قهوه در زیمباوه

صنعت قهوه در زیمباوه

قهوه زیمباوه شهرت زیادی ندارد و عمدتاً به‌دلیل اینکه در مجاورت کشورهای آفریقای شرقی مانند کنیا و تانزانیا که در کشت و تولید قهوه شهرت زیادی دارند قرار گرفته است، مورد توجه است. با این حال زیمباوه نیز قادر به کشت و صادرات دانه‌های قهوه با طعم متفاوت است؛ زیرا قهوه زیمباوه دارای طعم میوه‌ای‌تر و اسیدی‌تر نسبت به سایر قهوه‌های آفریقای شرقی است.

در حال حاضر زیمباوه حداقل مقدار صادرات قهوه را به کشورهای غربی مانند ایالات متحده و کشورهای اروپایی دارد. اما تخمین زده می‌شود که در آینده صنعت قهوه این کشور بسیار شکوفا شود و رونق پیدا کند.

طعم قهوه زیمباوه چگونه است؟

طعم قهوه زیمباوه

قهوه زیمباوه معمولاً دانه‌های قهوه عربیکا است که در سراسر آفریقا کشت می‌شود و طعم منحصربه‌فردی دارد. دانه قهوه عربیکا از جمله دانه‌های قهوه شیرین و معطر محسوب‌ می‌شود و ممکن است طعم آجیلی یا شکلاتی داشته ‌باشد. درواقع این قهوه چندان اسیدی نیست، اما طعم تلخی دارد.

دانه‌های قهوه عربیکا به‌طور متوسط برشته می‌شوند و عطری متمایز و کافئین بسیار مناسبی دارند. به همین دلیل می‌توان روزانه دو شات از این قهوه را مصرف کرد. روش‌های محبوب سرو قهوه زیمباوه متفاوت هستند؛ اما می‌توان از محبوب‌ترین آن‌ها روش دم کردن، قطره‌ای، فرنچ پرس و سرو سرد را نام برد.

فرهنگ زیبای قهوه زیمباوه

فرهنگ قهوه زیمباوه

زیمباوه کشوری با طبقات مختلف جامعه است و قهوه معمولاً نوشیدنی ثروتمندان این کشور محسوب ‌می‌شود. مردم این کشور در گذشته علاقه زیادی به رفتن به کافه‌ها برای سرو قهوه نداشتند و نمی‌خواستند که هزینه زیادی را برای یک نوشیدنی معمولی گرم بپردازند. به‌جای آن ترجیح می‌دادند که یک نوشیدنی گرم را در خانه تهیه و مصرف کنند.

اما در حال حاضر روند رفتن به کافی شاپ ها و سرو قهوه در زیمباوه به‌تدریج در حال گسترش است؛ به همین دلیل چند کافی شاپ در این کشور وجود دارد که به پاتوق‌های محبوب مردم برای سرو قهوه یا صرف وعده‌های غذایی اصلی تبدیل‌ شده‌اند.

روش‌های پیشنهادی و نکات دم کردن قهوه زیمباوه

دم کردن قهوه زیمباوه

  • پور اور: روش پور اور یکی از بهترین روش‌هایی است که می‌توانید برای تهیه و سرو قهوه زیمباوه به‌کار بگیرید. بهترین دانه قهوه زیمباوه برای تهیه نوشیدنی به‌روش پور اور، دانه قهوه برشته سبک است.
  • فرنچ پرس: توصیه می‌شود که از دانه‌های قهوه‌ای که به‌طور سبک و کم برشته‌ شده‌اند برای روش فرنچ پرس استفاده ‌کنید تا عطر واقعی و رایحه قوی این قهوه نمایان شود.
  • پرکولاتور: اگر می‌خواهید با روش پرکولاتور قهوه خود را آماده کنید، بهتر است که دانه‌های قهوه‌ای که به‌طور متوسط برشته‌شده‌اند را استفاده‌کنید تا طعم قهوه تشدید شود.
  • قطرهای: برای این روش نیز دانه‌های برشته‌شده با درجه متوسط توصیه می‌شود؛ زیرا دانه‌های برشته‌شده سبک طعم و رایحه مناسب قهوه را نمایان نمی‌کنند. همچنین، دانه‌های برشته‌شده سنگین نیز ممکن است رنگ قهوه را بیش از حد تیره و طعم را بیش از حد تشدید کنند.

نتیجه گیری

اگرچه زیمباوه نماد جامعه قهوه نیست، اما این کشور تمامی منابع و شرایط لازم برای کشت و تولید قهوه را دارد و کارشناسان تخمین زده‌اند که این منطقه در آینده به یکی از پررونق‌ترین مناطق برای کشت و صادرات قهوه تبدیل خواهد شد. همچنین، سازگاری و بهبود فرهنگ قهوه نیز در این کشور در حال گسترش است. با رشد صنعت قهوه زیمباوه، محبوبیت قهوه در این کشور روز به‌روز در حال افزایش است.

درنهایت، این کشور دانه‌های قهوه عربیکای بسیار خوش طعم و خوش رایحه‌ای دارد و این پتانسیل را دارد که در آینده به یکی از تولیدکنندگان درجه یک قهوه تبدیل شود. اگر قصد خرید قهوه باکیفیت بالا به قیمت واردکننده را دارید می توانید از وب سایت قهوه سیراف اقدام کنید یا با شماره 09120602986 تماس بگیرید.

طعم قهه زیمباوه چگونه است؟

قهوه زیمباوه معمولاً دانه‌های قهوه عربیکا است که در سراسر آفریقا کشت می‌شود و طعم منحصربه‌فردی دارد. دانه قهوه عربیکا از جمله دانه‌های قهوه شیرین و معطر محسوب‌ می‌شود و ممکن است طعم آجیلی یا شکلاتی داشته ‌باشد. درواقع این قهوه چندان اسیدی نیست، اما طعم تلخی دارد.

صنعت قهوه در کشور زیمباوه چگونه است؟

قهوه زیمباوه یکی از قهوه‌های محبوب دنیا است که در گذشته به‌دلیل خشک‌سالی و مبارزات اقتصادی، ضربه زیادی به صنعت قهوه این کشور وارد شده بود. اما در دهه گذشته، این صنعت دوباره احیا شد و رونق یافته ‌است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *