مقالات

قهوه کاتوای

قهوه کاتوای

قهوه، نوشیدنی که این روزها بیشتر از همیشه در مورد آن می‌شنویم و روز به روز به طرفداران آن اضافه می‌شود. شاید اسم‌های مختلفی از انواع نوشیدنی قهوه به گوشتان خورده باشد و در میان آنها نام قهوه کاتوای را شنیده باشید.

کاتوای در زبان گوارانی به‌معنای “بسیار خوب” است. این قهوه از انواع قهوه عربیکا با محبوبیت بالاست که در برزیل تولید می‌شود. خواندنی‌های جالبی در مورد این قهوه وجود دارد که در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره می‌کنیم.

منشأ جغرافیایی قهوه کاتوای

مؤسسه زراعی (IAC) در ایالت سائوپائولو، برزیل، در منطقه کامپیناس، قهوه کاتوای را از سال 1949 تولید می‌کرد. آنها در سال 1970 این قهوه را به عموم مردم عرضه کردند و با شروع از برخی مزارع آزمایشی دانشگاه، به‌تدریج به توسعه و گسترش این نوع قهوه پرداختند. کارشناسان انواع مختلفی از قهوه مثل قهوه موندو نوو (که بسیار پربازده است) و کاتورا را با هم ترکیب کردند تا یک نوع قهوه ایجاد کنند که تعداد دانه‌های زیادی ثمر دهد، اما فضای زیادی را اشغال نکند و سرعت رشد بالایی داشته باشد. خوب است بدانید اولین برداشت از گیاه این قهوه، پس از سه سال امکان‌پذیر است.

این نوع قهوه به مقدار زیادی آهک و کود نیتروژنی نیاز دارد. این موضوع باعث می‌شود که احتمال ارگانیک بودن قهوه کاتوای نسبت به سایر گونه‌های قهوه کمتر باشد. این گیاه مستعد دچار شدن به بیماری‌ها و زنگ‌زدگی است؛ به همین دلیل، ممکن است که کاشت آن به یک فرآیند پرخطر تبدیل شود. با این حال، قهوه کاتوای دانه‌های قهوه زیادی را تولید می‌کند و به همین دلیل ارزش کشت دارد.

کشورهای هندوراس، کاستاریکا و برزیل به‌عنوان تولیدکنندگان اصلی این قهوه شناخته می‌شوند. این گونه، به‌طور عمده در مناطق آمریکای لاتین رشد می‌کند، اما کشت آن در کشورهای اندونزی و ویتنام نیز به چشم می‌خورد.

قهوه کاتوای از انواع قهوه عربیکا است یا روبوستا؟

قهوه کاتوای عربیکاست یا روبوستا

قهوه کاتوای از انواع قهوه عربیکا است، اما خصوصیات مشابهی با قهوه روبوستا دارد. از شباهت‌های این قهوه به قهوه روبوستا می‌توان به تلخی و اسیدیته بالای آن اشاره کرد. شباهت این نوع قهوه به قهوه روبوستا باعث شد که شایعه‌ای ایجاد شود که قهوه کاتوای یک نوع قهوه روبوستای مهندسی شده‌ است، اما این ادعا صحیح نیست.

دهه‌های 1970 و 1980، از سال‌های اوج تولید قهوه کاتوای بود. طی این سال‌ها، مزارع تولید این نوع قهوه زیر نور مستقیم خورشید ایجاد شدند. این نوع قهوه در ارتفاعات پایین‌تر نیز رشد می‌کند. این موضوع قهوه کاتوای را به محصولی مطمئن و سودآور تبدیل کرد و مناطق رشد قهوه عربیکا نیز گسترش یافت.

معمولاً قهوه‌های مخلوط از نوع کاتوای هستند. این نوع قهوه نسبتاً قیمت ارزانی دارد و طعم آن نسبت به قهوه‌های روبوستا بهتر است. گاهی اوقات این قهوه با انواع قهوه‌های پرطرفدار دیگر نیز رشد می‌کنند. این امر منجر به چند کشت ژنتیکی می‌شود که از گیاهان در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کند. بهترین نوع قهوه کاتوایی که می‌توانید تهیه کنید، آن دسته‌ای هستند که در مزارع کوچک و در ارتفاعات بالاتر کشت می‌شوند.

فرآیند کشت قهوه کاتوای

فرآیند کشت قهوه کاتوای

قهوه کاتوای معمولاً 3 سال بعد از کاشت، برداشت می‌شود. در صورتی که مدیریت کاشت این نوع قهوه به‌درستی انجام شود، محصولی بسیار پربار خواهد بود. این گونه قهوه به‌خوبی به آهک و کوددهی پاسخ می‌دهد.

ممکن است که برخی انواع کاتوای سریع‌تر از 3 سال برداشت شوند. این امر باعث می‌شود که تولید این قهوه برای تأمین نیازهای عمده قهوه به‌منظور ذخیره‌سازی در آینده بسیار مناسب و برای فروش بلندمدت نیز پاسخ‌گو باشد.

فرآوری و خشک‌کردن این قهوه در کشورهای مختلف، از طریق روش‌های متعددی انجام می‌شود. این مسئله به فرهنگ، ترجیحات هر کشور و طعم مورد نظر در فنجان قهوه بستگی دارد. حتما می‌دانید که فرآوری و خشک‌کردن قهوه به طور مستقیم روی طعم و ویژگی‌های نهایی قهوه تاثیر خواهد داشت.

یک محقق علمی در مؤسسه زراعی کامپیناس (IAC)، اظهار داشت که قهوه کاتوای در برزیل، با استفاده از روش‌های سنتی و طبیعی فرآوری می‌شود. هدف اصلی این روش افزودن ضخامت به قهوه و ایجاد طعمی منحصربه‌فرد برای قهوه است. از طرف دیگر، در کشورهای آمریکای مرکزی فرآیند خشک‌کردن طبیعی اغلب توسط تولیدکنندگان کوچک انجام ‌می‌شود.

مشکلات رایج تولید قهوه کاتوای

تولید قهوه کاتوای

یکی از بزرگ‌ترین مشکلات پیش روی کشاورزان برای کشت قهوه کاتوای، مقاومت نسبتاً کم آن در برابر بیماری‌های زنگ‌زدگی، عفونت‌های قارچی و آفات است. با این حال، تلاش‌هایی صورت گرفته است که با ایجاد نسل جدید این گونه قهوه، مشکلات کشت آن کاهش یابد.

گیلاس‌های قهوه در انواع کاتوای به‌طور معمول قرمز یا زرد رنگ هستند. با این حال، گیلاس قهوه زرد زمانی که سرد است، ممکن است طعم ناخوشایندی مانند روغن داشته ‌باشد.

این نوع قهوه دارای طعم تلخی است و هر دو نوع قهوه کاتوای قرمز و زرد دارای سطح اسیدی بالایی هستند. با این حال، با رعایت دقیق فرآیندهای رشد و فرآوری، کاتوای می‌تواند یک فنجان قهوه عالی باشد، حتی هنگامی که رنگی تیره و طعم تلخ دارد. طعم این قهوه اگرچه تلخ است، اما به دلیل وجود نت‌های شکلاتی و آجیلی، طرفداران بسیاری در بین مردم کشورهای مختلف پیدا کرده‌ است.

انواع مختلف کاتوای به‌عنوان گیاهانی پربازده و پرطرفدار شناخته می‌شوند، اما مقاومت ضعیفی در برابر بیماری‌ها دارند و همچنین نیازهای تغذیه‌ای آنها زیاد است. به این معنا که در مراحل رشد، به سرمایه‌گذاری و مراقبت اضافی از سوی کشاورزان احتیاج است.

با این حال، تنوع بی‌پایان در پروفایل‌های طعم انواع کاتوای باعث می‌شود که تقاضا برای این قهوه‌ها همچنان بالا باقی بماند. این موضوع، به‌دلیل کیفیت و تنوع در طعم انواع کاتوای است و همین عامل قهوه کاتوای را به یکی از محبوب‌ترین‌ها در دنیای قهوه تبدیل کرده است.

نتیجه گیری

قهوه کاتوای یکی از انواع پرطرفدار و خوش‌طعم قهوه است؛ به‌خصوص زمانی که به ‌روش دم کردن مانند دمنوش ها تهیه شود. این روش دم کردن، طعم قهوه را برجسته می‌کند و برای تمامی افرادی که به قهوه‌های غلیظ، تیره رنگ و با شدت طعم بالا علاقه‌مندند، مناسب است. همچنین، کاتوای برای تهیه قهوه به‌روش اسپرسو و انواع مختلف قهوه‌های تیره رنگ گزینه مناسب و مطلوبی است؛ به‌خصوص زمانی که از انواع مرغوب آن تهیه شود.

کاتوای یکی از انواع قهوه است که در آینده نیز پرطرفدار خواهد بود و می‌تواند عمده نیازهای کشورهای مختلف را به خوبی تأمین کند. در نهایت ارگ قصد خرید قهوه با قیمت واردکننده و با کیفیت را دارید می توانید از فروشگاه آنلاین قهوه سیراف اقدام به خرید نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *